4 dintre cele mai bune browsere web cu accent pe confidențialitate

4 dintre cele mai bune browsere web cu accent pe confidențialitate

⌛ Reading Time: 5 minutes

Toată lumea este preocupată de confidențialitatea sa de la frontiera digitală. Dar într-un mediu în care datele cu caracter personal valorează mai mult decât aurul, confidențialitatea este greu de găsit. Companiile, guvernele, agenții de publicitate, hackerii neetici și multe altele vor să știe totul despre tine. Dacă asta nu sună deosebit de atrăgător, nu ești singur. Din fericire, există browsere web care pun accent pe confidențialitatea utilizatorilor. Am adunat câteva dintre cele mai bune, astfel încât să puteți naviga fără să vă temeți că cineva vă poate spiona activitatea online.

1. Browser Epic Privacy

Browser de confidențialitate Epic pune cu adevărat accent pe confidențialitate – la urma urmei, este chiar acolo în nume. Cu Epic, modul incognito nu este o opțiune, este întotdeauna activat. Aceasta înseamnă că Epic nu vă păstrează nicio activitate sau istoric după ce închideți aplicația. Mai mult, transmiterile Epic nu urmăresc solicitările către site-uri web, iar blocarea cookie-urilor este activată automat. În cele din urmă, pentru a îndulci afacerea, Epic se mândrește cu un proxy criptat cu un singur clic.

Proxy-ul încorporat ascunde adresa dvs. IP reală cu un IP din SUA și criptează datele transmise între dvs. și Web. Epic este un browser bazat pe Chromium, astfel încât utilizatorii Google Chrome nu vor avea probleme cu migrarea.

2. Tor Browser

Browser TOR a fost folosit de ani de zile pentru a ocoli cenzura și a proteja confidențialitatea utilizatorilor. TOR înseamnă „The Onion Router”, ceea ce înseamnă că traficul dvs. pe Internet este direcționat prin mai multe straturi (cum ar fi o ceapă) de criptare. Pur și simplu, activitatea dvs. online trece printr-o serie de proxy, ascunzându-vă în mod eficient adresa IP și protejându-vă identitatea. Dezavantajul este că datele transmise între un site web și computerul dvs. trebuie să călătorească mult mai departe, deoarece acestea sunt trimise între diferite relee. În cazul browserului TOR, securitatea are un preț: viteza.

tor-browser-ready

Utilizarea browserului Tor are un alt avantaj. Vă permite să navigați pe „Dark Web”. Site-urile Web întunecate nu sunt indexate de motoarele de căutare obișnuite, cum ar fi Google și pot fi accesate doar de browserele compatibile cu Tor. Rețineți că există o mulțime de lucruri ilegale plutind în jurul Dark Web. Dacă doriți să explorați Dark Web, un loc bun pentru a începe este Enciclopedie ascunsă. Oferă legături către multe site-uri legale Dark Web.

3. Waterfox

Firefox a suferit unele schimbări funky în ultima perioadă, în efortul de a rămâne unul dintre cele patru mari browsere de pe piață. De exemplu, cea mai recentă iterație a Firefox, numită Quantum, se concentrează pe viteză. Deși este un browser rapid, acesta a iritat utilizatorii Firefox de multă vreme din cauza incompatibilității extensiilor populare. Din fericire, dacă doriți să continuați să utilizați programe de completare care nu mai sunt acceptate de Quantum, Mozilla are versiunea extinsă de servicii Firefox (ESR).

confidențialitate-browser-waterfox2

Waterfox se bazează pe Firefox ESR, ceea ce înseamnă că acceptă extensii vechi Firefox. În ceea ce privește confidențialitatea, Waterfox oferă protecție de urmărire și dezactivează instrumentele Firefox, cum ar fi Pocket (serviciul Firefox îl citește mai târziu) și Telemetria, ceea ce poate reduce confidențialitatea utilizatorului. Desigur, puteți dezactiva oricând aceste caracteristici în Firefox, ceea ce lasă Waterfox oarecum redundant. Cu toate acestea, dacă preferați să nu vă deranjați cu setările Firefox, Waterfox este o opțiune bună.

4. Curajos

De la unul dintre cofondatorii Firefox Mozilla, Curajos este un browser care funcționează într-un mod unic. Browserul Brave freacă toate reclamele de pe fiecare site web. Procedând astfel, Brave elimină, de asemenea, urmăritorii de anunțuri, care monitorizează activitatea unei persoane online. Brave înlocuiește apoi reclamele pe care le elimină cu reclame din propria rețea. Această practică a condus unele site-uri web să plângă. Acestea fiind spuse, Brave are un mod oarecum complicat de compensarea site-urilor web cărora li s-a eliminat reclama.

confidențialitate-browser-curajos

În ciuda momelii și a comutatorului publicitar, utilizatorii finali vor beneficia de două ori de la utilizarea Brave. În primul rând, Brave elimină urmăritorii de anunțuri. Întrucât vedeți anunțuri livrate doar de Brave însuși, nu sunteți supus unor trackere terțe. În al doilea rând, datorită blocării încorporate a anunțurilor, Brave nu are nevoie să descarce atât de multe date când vizitează un site. Aceasta înseamnă că paginile web se încarcă mult mai repede decât concurenții.

Extra: HTTPS oriunde

HTTP înseamnă HyperText Transfer Protocol, „S” în HTTPS înseamnă sigur. Avantajul este că site-urile care utilizează HTTPS criptează datele care sunt comunicate între computer și site. Acest lucru face mult mai greu pentru ochii curioși să vadă ce faci. Din păcate, nu toate site-urile web utilizează HTTPS, ceea ce vă face vulnerabil. Din fericire, puteți face ceva în acest sens.

browser-confidențialitate-https

HTTPS oriunde nu este un browser independent, ci mai degrabă o extensie pentru Chrome, Opera și Firefox. HTTPS Everywhere ajută la prevenirea supravegherii nedorite și a scurgerilor de informații prin forțarea site-urilor web HTTP nesigure la HTTPS. Deși nu este la fel de bogat în funcții ca browserele adaptate pentru confidențialitate, HTTPS Everywhere este o opțiune bună pentru cei care nu doresc să migreze la un browser complet nou.

Cum vă protejați confidențialitatea atunci când sunteți online? Ce browser axat pe confidențialitate preferați? Spuneți-ne în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *