4 dintre cele mai bune jocuri moderne de ficțiune interactivă pentru PC

4 dintre cele mai bune jocuri moderne de ficțiune interactivă pentru PC
⏱️ 4 min read

Pe vremea când computerele de acasă erau mașini modeste care funcționau cu BASIC cu doar kiloocteți de memorie RAM, jocurile bazate pe text erau la moda. Puterea îmbunătățită de procesare a dus la jocuri care prezintă grafică realistă și imagini cinematografice. Ca atare, umila aventură bazată pe text a cunoscut o scădere a popularității. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că au mers pe calea Dodo. De fapt, jocurile bazate pe text sau ficțiunea interactivă sunt încă populare, titluri de calitate fiind lansate chiar și astăzi.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Emily Is Away

Retrăiește nostalgia incomodă a romantismului adolescent încadrat în fereastra unui mesager instant Emily Is Away. Situat la începutul anilor 2000, jocul pune jucătorul în pielea unui liceu și a relației sale cu o fată pe nume Emily. Narațiunea jocului se desfășoară printr-un client de chat după AOL Instant Messenger. Jucătorii discută cu Emily despre diverse lucruri, de la cultura pop la petreceri. Modul în care jucătorul răspunde va ghida povestea pe măsură ce urmăriți relația până în ultimul an de facultate. Emily Is Away a fost lansat gratuit în 2015 și a obținut recenzii pozitive din partea criticilor de jocuri.

O continuare intitulată Emily este departe prea a fost lansat în 2017. Acest succesor spiritual îi permite jucătorului să discute simultan cu două persoane și include referințe la o serie de site-uri web populare din 2006. Din păcate, Emily Is Away Too nu este liberă să joace; cu toate acestea, jocul este foarte accesibil. Puteți să-l luați doar pentru 4,99 USD pe Steam.

2. Digital: O poveste de dragoste

În Digital: O poveste de dragoste este anul 1988, iar jucătorii tocmai au primit propriul computer. Jucătorul începe să trimită și să primească mesaje prin intermediul sistemelor de buletin și se întâlnește cu un utilizator numit „Emilia”. Pe măsură ce relația jucătorului cu Emilia înflorește, acestea sunt încet-încet atrase în lumea hackingului computerizat. În cele din urmă, jucătorii se află în centrul unei conspirații de amploare.

dacă-digital

Digital: A Love Story este un joc liniar, ceea ce înseamnă că povestea nu are mai multe ramuri. Prin urmare, povestea nu poate fi influențată de acțiunile jucătorului. Mai mult, un jucător nu poate trimite niciodată un „mesaj greșit”, iar jucătorul nu poate pierde niciodată. Acestea fiind spuse, jucătorul va trebui să îndeplinească anumite sarcini pentru ca parcela să avanseze.

3. The Dreamhold

Te trezești într-o celulă fără amintiri despre cum ai ajuns acolo. În timp ce încercați să împărțiți lanțul evenimentelor, vă dați seama că sunteți ținut captiv de un vrăjitor rău. Dreamhold este o aventură textuală clasică: fără grafică, fără indicare și clic. În schimb, jucătorii pur și simplu tastează comenzi și văd ce se va întâmpla în continuare.

dacă-visează

Dezvoltatorul jocului, Andrew Plotkin, a realizat inițial jocul pentru a introduce jucătorilor ficțiunea interactivă. Ca atare, jocul funcționează ca un fel de tutorial pentru gen. Dreamhold le permite începătorilor să testeze apele aventurilor bazate pe text și să învețe cum funcționează. Pentru a ajuta jucătorii care nu sunt familiarizați, Dreamhold oferă sugestii care apar atunci când vă blocați, precum și o referință pentru comenzile comune.

Deoarece jocul a fost conceput având în vedere noii veniți, The Dreamhold este considerat a fi relativ ușor pentru jucătorii familiarizați cu genul. Dacă aveți experiență cu aventuri bazate pe text, The Dreamhold are un mod expert care crește dificultatea puzzle-urilor și elimină asistența din joc. Poti joacă The Dreamhold online în browserul dvs. În plus, utilizatorii iOS pot apuca Dreamhold pe iPhone sau iPad.

4. Povestea ei

Când ne gândim la ficțiunea interactivă, imaginăm aproape întotdeauna jocuri bazate pe text. Cu toate acestea, Povestea ei din 2015 amestecă lucrurile adăugând elemente video. În acest joc misterios, jucătorii au acces la un sistem computerizat vechi. Computerul conține diverse fișiere și programe, dintre care unele explică mecanica jocului, în timp ce altele avansează complotul. Jucătorul întâlnește o bază de date cu clipuri video, clipurile fiind ale unei femei intervievate de poliție. Clipurile sunt incomplete, obligându-l pe jucător să unească contextul răspunsurilor.

if-herstory

Jucătorul descoperă că femeia este întrebată despre soțul ei care a dispărut. Se suspectează un joc greșit, dar femeia are un alibi. Jucătorul trebuie să sorteze documentele și dovezile video pentru a descoperi adevărul. Povestea ei a fost foarte bine primită de critici și este disponibil pe o varietate de platforme.

Jocurile menționate pe această listă sunt doar vârful aisbergului când vine vorba de genul de ficțiune interactivă. Care sunt preferatele tale? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x