4 dintre cele mai bune locuri pentru a găsi pachete DEB-uri pentru distracții Linux bazate pe Debian

4 dintre cele mai bune locuri pentru a găsi pachete DEB-uri pentru distracții Linux bazate pe Debian
⏱️ 3 min read

Distribuțiile Linux bazate pe Debian au un singur lucru: o selecție superioară de software pentru utilizatori. Când vine vorba de realizarea de software pentru Linux, toate companiile mari vizează mai întâi acest tip de distribuție Linux. De multe ori unii dezvoltatori nici măcar nu se obosesc să facă pachete pentru alte tipuri de distribuții Linux și numai faceți pachete DEB.

Cu toate acestea, doar pentru că mulți dezvoltatori vizează aceste tipuri de distribuții Linux nu înseamnă că utilizatorii săi nu au niciodată probleme în găsirea de software. Majoritatea utilizatorilor Debian și Ubuntu se vor găsi căutând pachete DEB pe Internet.

Din această cauză, am decis să realizăm un articol care acoperă cele mai bune cinci site-uri web pentru a găsi pachete DEB pentru distribuțiile Linux bazate pe Debian. Astfel, utilizatorii vor putea găsi mai ușor software-ul de care au nevoie, în loc să piardă timpul căutând pe internet.

1. Launchpad

Platforma de lansare este cel mai mare depozit de pachete bazat pe Debian de pe Internet. De ce? Acolo trăiesc PPA-urile! Canonical a creat acest serviciu astfel încât orice dezvoltator (mare sau mic) să îl poată utiliza și să distribuie cu ușurință pachetele utilizatorilor Ubuntu.

Din păcate, nu toate distribuțiile Linux bazate pe Debian sunt Ubuntu. Cu toate acestea, doar pentru că distribuția dvs. Linux nu folosește PPA-uri nu înseamnă că acest serviciu este inutil. Launchpad face foarte posibilă descărcarea directă a oricărui pachet Debian pentru instalare.

2. Pkgs.org

În afară de Launchpad, Pkgs.org este probabil cel mai mare loc pentru a găsi pachete Debian pe Internet. Dacă un utilizator Linux are nevoie de un deb și nu îl poate găsi în depozitul de pachete al distribuției sale, este foarte probabil să fie găsit pe acest site web.

debian-packages-pkgs-org

3. Căutare RPM

Chiar dacă acest site web susține că este „motorul de căutare pentru pachetele Linux RPM”, în mod ciudat, poate căuta și pachete DEB. Dacă ați încercat să găsiți un anumit pachet DEB și ați căutat peste tot, poate ar fi o idee bună să verificați și RPM Seek, deoarece ar putea avea exact ceea ce aveți nevoie.

debian-packages-rpm-seek

4. Deschideți Suse Software

Deschideți serviciul de construire SUSE este unul dintre cele mai faimoase instrumente de construcție de software pentru Linux. Cu acesta, dezvoltatorii își pot lua cu ușurință codul și îl pot împacheta pentru multe distribuții Linux diferite. Ca rezultat, căutarea pachetelor pentru OSB permite utilizatorilor să descarce fișiere DEB.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că mulți dezvoltatori aleg să-și distribuie software-ul cu OSB deoarece poate genera cu ușurință RPM-uri, DEB-uri etc. Dacă un utilizator are nevoie de un DEB și se apropie scurt, versiunea Open SUSE Build serviciul este un loc minunat pentru a căuta.

pachete debian-opensuse-build

Concluzie

Găsirea pachetelor pentru distribuțiile Linux poate fi obositoare și uneori frustrantă. Acesta este motivul pentru care este plăcut să știți că există site-uri web pe care utilizatorii distribuțiilor Linux bazate pe Debian le pot vizita pentru a obține software-ul de care au nevoie.

Știți un loc minunat pentru a găsi pachete Debian? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x