4 dintre cele mai bune platforme MOOC pentru învățare online și obținerea unei diplome

4 dintre cele mai bune platforme MOOC pentru învățare online și obținerea unei diplome
⏱️ 6 min read

Cursurile online deschise masive, sau MOOC-urile, au devenit extrem de populare de când au început să plece în 2012. Explozia numărului de cursuri, platforme, certificate și diplome este excelentă pentru oamenii cărora le place să învețe, dar pot deveni puțin copleșitori . Sunt în mare parte liberi să auditeze cu opțiuni de upgrade la un fel de certificare, dar fiecare platformă variază în format, concentrare și preț, astfel încât poate fi util să vă faceți o idee despre ceea ce fiecare are de oferit.

întrebări frecvente

Există câteva lucruri cheie care tind să fie adevărate la toate MOOC-urile:

 • Majoritatea sunt gratuite, cu diverse opțiuni pentru a face upgrade la acreditări mai mult sau mai puțin valoroase.
 • Multe platforme s-au asociat cu universități pentru a oferi credite reale și diplome reale, deși multe dintre ele au și propriile lor versiuni de acreditări, cum ar fi MicroMasters sau Nanodegrees.
 • Veți avea cele mai multe opțiuni dacă vă uitați la un domeniu tehnic, dar puteți afla aproape orice dacă găsiți platforma potrivită.
 • Nu există un proces de admitere pentru majoritatea MOOC-urilor, cu excepția cazului în care aplicați la un program care este derulat împreună cu o universitate.

Principalele platforme MOOC

moocs-list

Chiar dacă este un domeniu relativ tânăr, platformele MOOC au crescut ca un incendiu, răspândindu-se în universități, domenii, limbi și industrii. Acest articol se va concentra în principal pe principalele MOOC-uri în limba engleză, care sunt cele mai îndepărtate în ceea ce privește ofertele de cursuri și traseele de studii, dar o mulțime de startup-uri din întreaga lume încep să ofere opțiuni similare.

1. Coursera

moocs-coursera2-2

Coursera vine pe primul loc pentru că are cel mai mult din toate: studenți, cursuri, parteneri universitari – toate ingredientele unui MOOC bun.

Diversitatea cursului: Excelent. Puteți studia totul, de la ficțiunea istorică la fizica particulelor.

Costul cursului: Unele sunt gratuite, altele necesită plata unei taxe unice, iar altele sunt disponibile printr-un abonament lunar. Structura prețurilor Coursera pare să se schimbe destul de des.

Calea gradului:

 • Formal: O varietate de programe de studii universitare și postuniversitare orientate spre afaceri și tehnice sunt disponibile prin Coursera pentru o taxă de școlarizare relativ mică.
 • Informal: Coursera oferă propriile piste de specializare / certificat profesional, care sunt certificate pe care le obțineți pentru parcurgerea unei serii de cursuri.

2. edX

moocs-edx

a doua cea mai mare platformă MOOC cu siguranță nu vine pe locul doi pentru inovație și utilizare. A fost fondată ca o organizație non-profit condusă de Harvard și MIT și, prin urmare, oferă o selecție largă de cursuri de la acele universități și multe altele.

Diversitatea cursului: Foarte ridicat – ai putea petrece ore întregi uitându-te la toate categoriile.

Costul cursului: Începând din 2018, edX urmează un model destul de simplu: puteți audita orice curs, cu cea mai mare parte sau tot conținutul disponibil, gratuit sau puteți plăti o taxă de upgrade pentru un certificat. Programele mai mari vor costa mai mult decât cursurile individuale.

Calea gradului:

 • Formal: edX oferă credite de licență (dar nu diplome, încă), precum și mai multe masterate în parteneriat cu mai multe universități diferite. Puteți obține, de asemenea, o acreditare „MicroMasters” care poate fi considerată drept credit pentru unul dintre aceste masterate la admitere în program.
 • Informal: Puteți obține certificate individuale de curs sau puteți alege să obțineți un certificat de la o serie de cursuri „XSeries” sau „Certificat profesional” puse la punct de o universitate sau o companie precum Microsoft sau IBM.

3. Udacity

moocs-udacity

Aceasta este în esență MOOC din Silicon Valley, deci este vorba despre tehnologie. Și-a schimbat în mod regulat ofertele și modelele de stabilire a prețurilor, dar calitatea cursului este în general ridicată.

Diversitatea cursului: Mediu per total, ridicat pentru domeniile tehnice.

Costul cursului: Udacity oferă multe dintre cursurile sale gratuit, ceea ce înseamnă că puteți încerca înainte de a cumpăra, dar un anumit conținut și toate certificările vor costa bani.

Calea gradului:

 • Formal: începând din 2018, singurul grad formal este un masterat în informatică.
 • Informale: Majoritatea diplomelor Udacity vin sub formă de certificate „Nanodegree”, care sunt în mare parte certificări bazate pe competențe care prezintă oportunități de angajare și de construire a portofoliului.

4. Futurelearn

moocs-futurelearn

Futurelearn are sediul în Marea Britanie și este deținut de The Open University, o universitate de învățământ la distanță din Marea Britanie.

Diversitatea cursului: Înalt. Puteți găsi orice, de la „O istorie a modei regale” la „Blockchain în sectorul energetic”.

Costul cursului: Puteți audita majoritatea cursurilor gratuit sau puteți plăti pentru un upgrade la un certificat sau o diplomă.

Calea gradului:

 • Formal: Cele mai multe diplome oferite prin Futurelearn sunt diplome de masterat tehnic, deși sunt disponibile și una sau două opțiuni de licență.
 • La fel ca majoritatea MOOC-urilor, puteți cumpăra certificate de curs. Spre deosebire de majoritatea MOOC-urilor, acestea vă vor trimite prin e-mail o copie fizică.

Mentiuni onorabile

moocs-map-lume

 • XuetangX: Platformă MOOC în limba chineză, cu unele oferte de grade
 • Kadenze: Un MOOC creativ / orientat spre artă din SUA cu opțiuni de credit
 • Iversitate: MOOC cu sediul la Berlin cu cursuri de engleză / germană
 • Rețeaua Canvas: Un MOOC SUA care găzduiește cursuri de la universități mai mici
 • Miriada X: Un MOOC în limba spaniolă cu peste trei milioane de studenți
 • Alți furnizori regionali includ France Université Numérique (Franţa), EduOpen (Italia), ThaiMooc (Thailanda), și multe altele

Când este un MOOC nu un MOOC?

moocs-online-learning

Deși s-ar putea să pară că au multe în comun cu MOOC-urile, există câteva depozite de cursuri online care nu urmează același model. În general, orice platformă de educație online fără parteneri universitari, un sistem de acreditare și / sau audit gratuit de curs nu se încadrează în matrița tradițională MOOC. Academia Khan, Udemy, Lynda, Codecademie, Și alte site-uri sunt cu siguranță educaționale, dar nu oferă multe dintre avantajele pe care le fac MOOC-urile mai tradiționale din universitate.

Ce platformă MOOC este pentru dvs.?

Dacă preferați un MOOC care nu este în limba engleză, opțiunile dvs. vor fi în mare parte limitate la ceea ce este disponibil. Dacă poți învăța în engleză, ai o lume întreagă deschisă pentru tine. Pentru opțiuni academice de renume și tehnologie de livrare actualizată constant, Coursera și edX sunt greu de învins, deși Futurelearn vine în spatele lor. Udacity pare să aibă piața încolțită pe abilitățile tehnice și, dacă sunteți mai artistic, s-ar putea să-l luați în considerare Kadenze. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă închideți într-o singură platformă, totuși – sunt liberi să încerce, deci nu este nimic în neregulă cu maximizarea opțiunilor și încercarea tuturor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x