4 dintre cele mai bune servicii DNS alternative pe care ar trebui să le utilizați

4 dintre cele mai bune servicii DNS alternative pe care ar trebui să le utilizați
⏱️ 4 min read

Una dintre pietrele de temelie ale accesului la Internet este DNS (cunoscut și sub numele de Domain Name System). Cu acest serviciu, utilizatorii pot rezolva cu ușurință numele de domenii în adrese IP din browser. În cea mai mare parte, utilizatorii se găsesc folosind serviciul DNS pe care ISP-ul lor îl oferă. Totuși, oricât de bun ar putea fi un furnizor standard de servicii de internet, poate exista întotdeauna ceva mai bun.

În această listă vom trece în revistă unele dintre cele mai bune servicii DNS alternative – cele care blochează reclamele, sporesc confidențialitatea și chiar măresc viteza de navigare.

1. Adguard

Deşi Adguard DNS este nou pe scenă, oamenii ar trebui să ia în seamă. Cu acesta, utilizatorii își pot face cu ușurință propria conexiune la internet în siguranță de trackere, phishing și chiar reclame. Evident, acesta nu este un concept nou, deoarece multe alternative DNS promit să protejeze utilizatorii de lucrurile rele de pe Internet.

Totuși, Adguard are un sistem de blocare a reclamelor destul de avansat, deja disponibil pe PC și Mac, care funcționează foarte, foarte bine. Cu serverele lor DNS publice, Adguard a adus această tehnologie avansată și în rețele. Pentru cei care doresc să blocheze reclame prin rețelele lor, mai degrabă decât să adauge o extensie de browser, aceasta este una de încercat.

2. DNS.Ceas

alternative-dns-dns-watch

Unele persoane renunță la serviciul DNS al ISP din motive de confidențialitate. Nu este de mirare, deoarece confidențialitatea pe Internet devine din ce în ce mai redusă.

Vă prezentăm DNS.WATCH, un înlocuitor DNS bazat pe libertate și confidențialitate, care crede în libertate. Utilizatorii care configurează acest serviciu DNS vor fi ușor știind asta DNS.WATCH nu înregistrează nimic din ceea ce faceți. În plus, au serviciul optimizat pentru „viteză maximă” și au activat securitatea DNS standard.

Paranoid? Încercați acest serviciu.

3. DNS Google

alternative-dns-google-public-dns

Este greu să vorbești despre DNS public fără să vorbești despre DNS Google, deoarece este cel mai cunoscut DNS public de acolo. Cu serviciul public Google, aveți avantajul de a avea un sistem de nume de domeniu alimentat de Google și de centrele sale de date masive. Veți obține funcții de securitate de top, viteză și securitate avansată prin DNSSEC.

Acest serviciu nu este pentru toată lumea, în special pentru cei preocupați de confidențialitate. Cu toate acestea, dacă puteți depăși problema spionajului Google în favoarea vitezei, securității și fiabilității, Google DNS este o opțiune bună.

4. Deschideți DNS

alternative-dns-open-dns

Deschideți DNS: poate cel mai versatil și personalizabil serviciu DNS de acolo. Când acest serviciu DNS este utilizat, utilizatorii primesc caracteristicile de securitate așteptate cu bonusuri adăugate, cum ar fi filtrarea web personalizabilă. Cu această caracteristică este ușor să blocați și să filtrați site-urile web rău intenționate și obraznice chiar la nivel DNS. Pentru părinți, acest lucru înseamnă că, indiferent de dispozitivul pe care îl folosește copilul dvs. pentru a naviga, nu vor întâlni niciodată lucruri rele.

În plus, Open DNS este unul dintre cele mai de încredere nume din sistemele alternative de nume de domeniu și este extrem de popular și bine cunoscut. Utilizatorii care caută un sistem DNS alternativ bun cu funcții avansate în care pot avea încredere ar trebui să încerce acesta.

Concluzie

Deși serviciile DNS alternative nu sunt un lucru nou, ele au devenit din ce în ce mai populare. Nu este de mirare, deoarece libertatea internetului în SUA și în alte părți devine din ce în ce mai dificilă, oamenii caută orice mod pot pentru a-și spori intimitatea.

Serviciile DNS alternative reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a spori experiența generală pe Internet. Securitatea, confidențialitatea și chiar viteza de navigare sunt îmbunătățite atunci când oamenii își schimbă furnizorii de DNS la ceva mai robust. Cu toate acestea, oamenii nu ar trebui să se bazeze numai pe acești furnizori, deoarece nu sunt perfecți. În cel mai bun caz, aceste alternative DNS ar trebui să fie un plus la configurarea dvs., nu singura soluție.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x