4 delle migliori tastiere meccaniche ergonomiche

4 dintre cele mai bune tastaturi mecanice ergonomice

Din moment ce mulți utilizatori de computere petrec mult timp agățat de computerele lor, perifericele cu designuri mai ergonomice au crescut în popularitate. Tastaturile ergonomice pot ajuta la reducerea tensiunii musculare și a oboselii. Mulți oameni susțin, de asemenea, că tastaturile mecanice sunt superioare tastaturilor cu membrană squishy. Cu toate acestea, aproape toate tastaturile mecanice de pe piață au un design convențional. Din fericire, există tastaturi mecanice ergonomice care oferă o experiență de tastare mai confortabilă.

1. Kinesis KB600 Advantage 2

De peste 25 de ani Kinesis proiectează și produce tastaturi ergonomice de calitate superioară. Ultima sa ofertă, Kinesis Advantage 2, este una dintre cele mai amuzante tastaturi de pe piață. Cu toate acestea, aspectul său neobișnuit este rezultatul maximizării confortului utilizatorului și al reducerii tensiunii. Kinesis Advantage 2 are un design de tastatură divizat. Aceasta poziționează brațele la lățimea umerilor, ceea ce vă ajută să vă mențineți încheieturile drepte și să atenuați tensiunea.

Mai mult, tastele sunt amplasate în interiorul unor chei asemănătoare bolului. Orientarea scobită pentru taste reduce extensia degetelor și vă ajută să vă relaxați mușchii mâinii. În plus, cele două chei sunt „cortate”, oferind o înclinație de 20 de grade de la marginea tastaturii până la centru. Potrivit Kinesis, acest lucru reduce stresul asupra antebrațelor prin poziționarea mâinilor într-o poziție mai naturală.

În plus, tastele precum Ștergere, Enter, Spațiu și Backspace sunt plasate spre centrul tastaturii în „clustere de degetul mare”. Acest lucru vă permite (să mutați acționarea acestor taste de la degetul tău roz mai slab la degetele mai puternice. Kinesis Advantage 2 prezintă comutatoare tactile Cherry MX Brown cu forță redusă, care sunt excelente pentru ergonomie, întrucât spun utilizatorului când o tastă este pe cale să fie activat, reducând frecvența tastării mai puternice. În momentul redactării acestui articol, Advantage 2 poate fi achiziționat cu 349 USD.

2. ErgoDox EZ

Dacă doriți o tastatură mecanică ergonomică care este foarte personalizabilă, nu căutați mai departe. Primul lucru pe care îl veți observa cu ErgoDox EZ este faptul că este o tastatură cu adevărat divizată, deoarece există două jumătăți separate care sunt conectate printr-un cablu. Acest lucru permite utilizatorilor să poziționeze fiecare jumătate oriunde se simte cel mai confortabil pentru ei. Acest lucru poate atenua postura proastă și poate oferi o experiență de tastare mai confortabilă. În plus, ErgoDox EZ orientează și tastele în coloane liniare. Acest lucru diferă de plasarea tastei offset pe tastaturile tradiționale. Modificarea aspectului tastelor astfel încât acestea să fie suprapuse una peste alta reduce deplasarea degetelor și oboseala.

Mecanic Ergonomic Ergodox Ez

ErgoDox EZ are o serie de modificări pe care utilizatorul final le poate face fără a anula garanția. Utilizatorii pot schimba orice tastă de pe tastatură fără lipire, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot avea diferite tipuri de taste pentru tastele diferite. În plus, toate tastele au același profil – le puteți schimba și reprograma tastele pentru aspectele alternative ale tastaturii.

Toate tastele au funcționalitate duală. Atingerea unei taste generează o literă și menținerea apăsată a tastei acționează ca un modificator. De exemplu, puteți programa programul Z tasta pentru a trimite un „Z” la atingere, dar atunci când este ținut apăsat, poate acționa ca dvs. CTRL cheie. În cele din urmă, datorită designului său divizat, jumătatea stângă a tastaturii poate funcționa independent. Acest lucru este perfect pentru jucători, deoarece aceștia pot elimina jumătatea dreaptă a tastaturii și pot elibera spațiu de birou pentru mouse-ul lor.

3. Tastatură de hacking finală

Tastatură de piratare finală (UHK) se facturează ca fiind cea mai bună tastatură pentru productivitate. La fel ca ErgoDox EZ, UHK este divizat. Cele două jumătăți separate pot fi poziționate astfel încât utilizatorul să poată ține pieptul deschis și încheieturile mâinii drepte, spre deosebire de a fi încovoiat peste tastatură într-un unghi. Evident, acest design este mai bun pentru oboseala încheieturii mâinii și reducerea durerilor de spate. La fel ca toate tastaturile de pe această listă, UHK prezintă taste complet remapabile.

Mecanic Ergonomic Uhk

UHK pretinde că crește productivitatea, permițându-le utilizatorilor să aibă control complet, fără a trebui să părăsească rândul de acasă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă scoateți mâna pentru a manipula mouse-ul. Acest lucru se datorează designului modular al clusterului de deget.

În prezent, există un singur modul disponibil pentru partea stângă a UHK. Dispune de trei taste regulate împreună cu un mini trackball care poate acționa ca un buton suplimentar. În ceea ce privește jumătatea dreaptă a tastaturii, utilizatorii au de ales între trei module diferite: o trackball cu butoane stânga și dreapta a mouse-ului, un trackpoint care atunci când este apăsat acționează ca un clic sau un trackpad care emulează clicurile mouse-ului cu o atingere.

4. Cloud Nine C989M

Majoritatea tastaturilor mecanice ergonomice de pe piață omit în totalitate tastatura numerică. Din fericire, Cloud Nine C989M te-a acoperit. Este o tastatură de dimensiuni complete, completată cu un tampon numeric pentru introducerea datelor. În plus, Cloud Nine C989M utilizează aspectul cheii offset standard. Aceasta înseamnă că utilizatorii nu vor trebui să se adapteze la noi poziții cheie. Acest lucru permite utilizatorilor care sunt mai familiarizați cu o tastatură tradițională să sară direct înăuntru.

Tastatură mecanică ergonomică Cloudnine

Cloud Nine C989M are, de asemenea, un adevărat design divizat. La fel ca unele dintre celelalte tastaturi de pe această listă, cele două jumătăți ale C989 sunt legate între ele printr-un cablu. Acest lucru permite utilizatorilor să plaseze cele două jumătăți ale tastaturii în orice poziție li se potrivește. În plus, C989M folosește comutatoare cu cheie Cherry MX Brown. Acestea permit tastarea silențioasă, oferind în același timp feedback tactil susținut de entuziaștii tastaturii mecanice.

Folosiți o tastatură mecanică ergonomică? Dacă aveți probleme pentru a afla ce tip de comutator de tastă utilizați, urmați acest ghid. Alternativ, puteți învăța să construiți o tastatură mecanică personalizată.

Legate de: