4 motive pentru care faci fotografii neclare [Android]

4 motive pentru care faci fotografii neclare [Android]
⏱️ 3 min read

Obținerea unei fotografii neclare pe smartphone-ul dvs. este foarte obișnuită și foarte enervantă, deoarece acea imagine neclară ar putea fi o imagine pe care s-ar putea să nu aveți șansa să o faceți din nou. Uneori credem că am făcut totul bine, dar, de obicei, ne lipsește un mic detaliu. Continuați să citiți pentru a vedea dacă sunteți vinovați pentru oricare dintre următoarele motive.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Atingerea obiectivului camerei

Știu că nu faceți asta intenționat, dar de câte ori ați atins obiectivul camerei aparatului fără să vă dați seama? Soluția este evidentă; pur și simplu curățați obiectivul, dar aveți grijă, deoarece curățarea constantă vă poate determina să zgâriați obiectivul, o problemă care ar lăsa o problemă de neconectat.

2. Mișcare la realizarea fotografiei

Chiar dacă un smartphone modern poate minimiza mișcarea unui obiect atunci când există suficientă lumină, nu se poate spune despre condițiile cu lumină mică. Chiar dacă mișcarea este foarte mică atunci când atingeți butonul camerei, acest lucru poate duce la estomparea imaginii. De aceea este imperativ să apăsați ușor butonul declanșator.

Din păcate, o imagine nu este capturată instantaneu. Senzorul camerei trebuie să fie expus la lumină pentru o perioadă de timp, iar atunci când există puțină lumină, cadrul poate fi de o pătrime de secundă. Dacă în timpul respectiv există mișcare, aceasta poate duce la o imagine neclară (mai ales dacă timpul de expunere este lung). De aceea este crucial (atunci când există puțină lumină) să păstrezi ceea ce ești obisect foarte nemișcat. Nu uitați să utilizați stabilizatorul de imagine al dispozitivului dvs. ori de câte ori este posibil.

3. Realizarea fotografiei prea curând

Smartphone-urile de astăzi vin cu o funcție numită focalizare automată și știm cu toții că accentul nu este instantaneu. Dacă apăsați butonul prea curând, veți ajunge la o imagine neclară.

4. Focus incorect

Autofocusul se reglează în general corect, dar există momente în care are unele probleme. De exemplu, dacă obiectul este prea aproape de cameră, camera va schimba fOxus cu altceva decât pe ce dorim să se concentreze. Acesta este un moment în care va trebui să focalizăm camera manual. Acest lucru va indica camerei unde dorim să focalizeze, iar acest lucru se realizează prin atingerea părții ecranului pe care dorim să se concentreze camera.

Cum să evitați să faceți o fotografie neclară

Utilizați funcția Burst

Datorită modului de rafală constantă, acest lucru va reduce tremurul camerei atunci când apăsați butonul declanșator. Cu funcția de rafală, va trebui să apăsați lung butonul declanșator pentru a face mai multe fotografii în loc să apăsați de mai multe ori. O aplicație pe care o puteți încerca este Fast Burst Camera Lite, gratuit pe Google Play.

Blurry_Pictures_Android

Folosiți ambele mâini

Dacă nu aveți o mână cu adevărat constantă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă faceți fotografii sau selfie-uri folosind ambele mâini. Aceasta va reduce mișcarea și, prin urmare, vă va evita să obțineți o imagine neclară.

Aici puteți citi despre mai multe moduri de a face fotografii grozave cu telefonul dvs. Android.

Concluzie

Rareori avem o a doua șansă de a face o fotografie bună și de aceea este important să facem tot posibilul pentru a obține o imagine bună prima dată. Cum evitați fotografiile neclare? Spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x