4 proiecte Raspberry Pi interesante de verificat

4 proiecte Raspberry Pi interesante de verificat
⏱️ 5 min read

Raspberry Pi este un nume despre care toată lumea a auzit. Când îl auzi, te gândești la plăci de computer mici, pasionați, geeks Linux și producători. Nu există nicio îndoială de-a lungul anilor, majoritatea oamenilor, chiar și cei care nu sunt complet familiarizați cu tehnologia, au învățat puțin despre Pi.

Dar proiectele Pi? Ce se întâmplă cu toate programele și software-urile pe care pasionații Raspberry Pi și-au propus să le creeze pentru a face Raspberry Pi ceea ce este astăzi? În acest articol încercăm să aflăm exact asta. Iată o listă cu patru proiecte software bazate pe Raspberry Pi pe care oricine le poate verifica și încerca singure!

1. Pi-Hole

Deși multe site-uri web folosesc reclame în zilele noastre, majoritatea utilizatorilor urăsc vizionarea lor. Pe mașinile și dispozitivele mobile cu consum redus de energie pot prelua o memorie prețioasă sau o putere a procesorului și pot încetini totul în general. Unele rețele publicitare mai puțin reputate vă pot invada confidențialitatea.

Este suficient să spuneți că reclamele sunt cam puturoase. De obicei, atunci când încearcă să facă față reclamelor, oamenii tind să instaleze blocanți publicitari precum uBlock Origin, Adblock Plus și altele asemenea. Aceste instrumente sunt în mare parte grozave. Cu toate acestea, acestea nu sunt perfecte și adesea va trebui să le instalați pe fiecare dispozitiv pe care îl dețineți pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient.

Aici intervine Pi-Hole. Este un instrument Raspberry Pi destul de interesant, care vă permite să transformați întregul dispozitiv Raspberry Pi într-un „Pi-Hole”. În esență, este un dispozitiv din rețeaua dvs. care aspiră toate reclamele și refuză să le lase să iasă în restul rețelei.

Dacă doriți să opriți toate reclamele din întreaga rețea și să dețineți un Raspberry Pi, vă recomandăm vezi Pi-hole.

2. Ceapă-Pi

raspberrypi-projects-onion-pi

Dacă ați fost pe internet suficient de mult, probabil ați auzit de Tor. Este un instrument infam pe care îl folosesc mulți oameni care apreciază confidențialitatea. În timp ce îl utilizați, sunteți complet și total anonim pe internet. Nimeni nu vă poate identifica (în cea mai mare parte), iar site-urile web vor întâmpina cu greu toate obiceiurile dvs. de navigare și informațiile personale.

Modul de utilizare a Tor este destul de simplu. Accesați un site web și descărcați un pachet de software pentru Windows, Linux sau Mac. După aceea, pur și simplu despachetați-l. Acest lucru este în regulă pentru majoritatea oamenilor, dar dacă nu sunteți un mare fan al browserului sau al instrumentelor cu care vine, este posibil să nu aveți noroc. Adică până acum.

Vă prezentăm Onion-Pi. Este un proiect care există pentru a vă permite să vă transformați placa Raspberry Pi într-un router Tor complet operațional. Odată ce software-ul este instalat, tot traficul care circulă prin el va fi trimis prin rețeaua Tor. Aceasta înseamnă că oricine și orice din rețeaua dvs. va interacționa cu Tor și va fi complet anonim.

Dacă aveți un Pi și căutați o modalitate de a vă îmbunătăți utilizarea Tor, Ceapa-Pi poate fi exact ceea ce cauți.

3. Pi Cast

raspberrypi-projects-picast

În zilele noastre se pare că aproape toată lumea are un Google Chromecast. Acest lucru este de înțeles, deoarece Chromecastul este unul dintre cele mai simple moduri în care un utilizator ar putea transmite conținut Internet de pe dispozitivul său Android sau iOS la televizor. Puține piese de hardware se pot confrunta cu acest tip de set de caracteristici.

Se pare că este foarte posibil să vă transformați Raspberry Pi într-un dispozitiv Chromecast-ish. Toate acestea se fac cu software-ul cunoscut sub numele de Pi Cast. Când îl instalați, veți putea transmite în flux tipuri limitate de video printr-un browser pe televizor. Nu, nu veți putea folosi o aplicație mobilă, dar acesta este cu siguranță un început.

Dacă doriți să aruncați conținut pe televizor și să aveți un Raspberry Pi de rezervă, așezat Pi Cast proiectul poate fi unul de verificat.

4. Termostat alimentat cu Pi

raspberrypi-projects-pi-thermostat

Poate că nu știți acest lucru, dar zilele noastre Internetul obiectelor este la modă. Becuri inteligente, sonerii și chiar termostate. Aceste tipuri de dispozitive sunt interesante, dar dacă considerați că majoritatea dispozitivelor Internet Of Things rareori se actualizează și astfel pot deveni ținte ușoare pentru atacuri, poate doriți să creați dispozitive IoT pe cont propriu.

Un proiect pur și simplu cunoscut sub numele de RaspberryPiThermostat este o întreprindere ambițioasă care vă permite să luați un Raspberry Pi, să cheltuiți câțiva bani (pe materialele sugerate) și să instalați software-ul lor pentru a pune totul în funcțiune. Pagina proiectului în sine este incredibil de detaliată, dar dacă doriți să configurați un termostat inteligent cu un Raspberry Pi, veți dori cu adevărat să verifică.

Concluzie

Plăcile mici de computer precum Raspberry Pi sunt de mirare. Este uimitor că se poate face atât de multă putere de calcul pe o scară atât de mică. Sper că și cu această listă de proiecte veți fi inspirați să creați un software sau un ghid de un fel care să le arate altora ce lucruri interesante puteți face cu Pi-ul dvs.

Care este proiectul tău preferat pentru Raspberry Pi? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: tendințele digitale

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x