4 tipuri de dispozitive pe care le puteți integra cu Amazon Alexa pentru automatizare completă la domiciliu

4 tipuri de dispozitive pe care le puteți integra cu Amazon Alexa pentru automatizare completă la domiciliu

⌛ Reading Time: 4 minutes

De la lansarea Alexa de la Amazon, o mare parte din lumea gadgeturilor se luptă pentru a integra asistentul preferat de voce al tuturor într-o serie de dispozitive care trăiesc în jurul casei noastre. Dar care sunt unele dintre integrările mai inventive care și-au făcut loc în mainstream de când Alexa a schimbat modul în care interacționăm cu tehnologia?

1. Mufe inteligente

Dintre toate dispozitivele de acasă care se pot integra cu Alexa, mufele inteligente sunt de departe cea mai simplă și mai ieftină cale pentru a vă aduce aparatele analogice în secolul 21 cu un efort și un cost minim. Mufele inteligente pot transforma literalmente orice dispozitiv care utilizează o priză standard de acasă într-un dispozitiv inteligent, deși există unele limitări. De exemplu, dacă doriți ca cafeaua dvs. să se pregătească primul lucru dimineața când cereți Alexa o ceașcă proaspătă, va trebui să o încărcați manual cu o seară înainte.

Alte dispozitive precum ventilatoarele, purificatoarele de aer, difuzoarele externe și multe altele trebuie pur și simplu să fie constant în poziția „pornit” pentru a permite controlul mâinilor libere. Acest lucru se datorează faptului că mufa inteligentă funcționează controlând literalmente puterea dispozitivului în sine și atâta timp cât conectați un aparat care poate porni automat backupul de la pierderea puterii până la funcționarea completă, funcționarea cu mâini libere, activată prin voce, este doar un plug-in!

2. Becuri inteligente

dispozitive-lucru-alexa-smart-becuri

Deși același efect al capacității de a controla unele dintre luminile din casa dvs. ar putea fi realizat prin utilizarea unei prize inteligente, așa cum s-a menționat mai sus, opțiuni precum becurile Phillips Hue duce automatizarea la nivelul următor. Acestea nu numai că sunt mai convenabile (deoarece se pot potrivi și în iluminatul încastrat, iluminatul plafonului, iluminatul candelabrelor și multe altele), dar pot, de asemenea, să se estompeze la comandă și să seteze starea de spirit cu o serie de opțiuni de culoare diferite care vor transforma orice casă în petrecere central cu doar câteva comenzi vocale ușoare programate în.

3. Termostate

dispozitive-lucru-Alexa-termostate

Fiind unul dintre primele produse majore de automatizare a locuințelor, termostatele inteligente, precum Nest, au fost, de asemenea, una dintre cele mai vechi care s-au integrat cu Alexa. Conexiunea este destul de simplă: țipi „Alexa, schimbă temperatura”, iar asistentul vocal Amazon se ocupă de restul. Cuibul este principalul jucător din acest joc, totuși alte termostate precum ecobee și opțiuni de la Honeywell va face treaba la fel de bine și, adesea, cu mult mai ieftin decât ceea ce ați cheltui pe un sistem Nest concurent.

4. Hub-uri inteligente

dispozitive-lucru-alexa-smart-hub-uri

În cele din urmă, există dispozitive cunoscute sub numele de „hub-uri inteligente” care pot acționa ca un fel de bază de bază pentru toate dispozitivele din casa dvs. Deși multe dintre aceste dispozitive pot răspunde la comenzi independente („Alexa, schimbă temperatura la 70 °”, de exemplu), hub-urile inteligente pot controla simultan toate aceste dispozitive simultan pentru a crea „medii”. Spune că tocmai te-ai trezit – îi poți spune Alexa „bună dimineața”, iar hub-ul inteligent va aprinde toate luminile din casa ta, va seta termostatul, va deschide jaluzelele și va porni aparatul de cafea cu o singură comandă vocală.

Huburile inteligente sunt utile numai dacă aveți deja câteva dintre celelalte dispozitive enumerate mai sus conectate în casa dvs., totuși. Nu vor funcționa cu dispozitive analogice clasice, așa că asigurați-vă că vă stocați colecția înainte de a ieși și cumpărați ceva de genul Samsung SmartThings Hub.

Credit de imagine: Alexa