5 alternative gratuite Scrivener pentru gestionarea proiectelor de scriere

5 alternative gratuite Scrivener pentru gestionarea proiectelor de scriere

⌛ Reading Time: 5 minutes

Întrebați majoritatea experților care este cel mai bun software de scriere de romane și, de obicei, vă vor spune Scrivener. Este, de asemenea, un instrument popular pentru organizarea cercetărilor pentru majoritatea proiectelor de scriere, deși nu este gratuit. Deși nu sunt întotdeauna la fel de robuste, alternativele gratuite Scrivener vă ajută să obțineți rezultate similare fără taxe. Pentru studenți, scriitori cu normă întreagă și chiar profesioniști independenți, aceste alternative ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a spori productivitatea.

1. Manuscript

Manuscript oferă o interfață incredibil de curată pentru scrierea fără distragere a atenției. Este, de asemenea, una dintre cele mai populare alternative Scrivener. Alternativa open-source prezintă un editor simplu, dar puternic, împreună cu o funcție de conturare intuitivă. Filele îți păstrează toate ferestrele și sarcinile bine organizate.

Una dintre caracteristicile mele preferate este cartele index virtuale. Acestea sunt perfecte pentru note și gânduri rapide sau ca o modalitate simplă de a urmări cercetarea. Puteți chiar să vă analizați scrierea pentru a o ajuta să curgă mai bine, lucru greu de găsit în opțiunile gratuite.

Aceasta este alternativa mea personală preferată doar pentru varietatea de caracteristici și cât de bine este pus la punct totul. Totul este complet gratuit, dar donațiile către dezvoltator sunt binevenite. Este compatibil cu Linux, Windows și macOS.

2. bibisco

Multi-platforma bibisco este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Versiunea gratuită vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a menține un roman sau un alt proiect de scriere bine organizat.

Alternative Scrivener gratuite pentru gestionarea proiectelor de scriere Bibisco

Interfața nu este elegantă, dar vă menține concentrat asupra muncii și cercetării dvs., ceea ce este cel mai important, nu? De asemenea, vă puteți exporta munca în orice moment în PDF, txt, docx și arhivă pentru a partaja cu ușurință munca dvs. cu alte persoane care nu au bibisco.

Este ușor să expuneți personaje sau idei împreună cu notarea. Desigur, editorul încorporat vă oferă toate elementele de bază pentru a crea totul, de la primele proiecte până la rezultatele finale.

Instrumentul este gratuit, dar o ediție pentru suporteri este disponibilă la aproximativ 21 USD.

3. Reedsy Book Editor

Până în prezent, alternativele Scrivener au fost toate ca Scrivener: trebuie să le descărcați pentru a le utiliza pe sistemul dvs. Reedsy Book Editor este o alternativă online care se concentrează pe colaborare.

Alternative gratuite Scrivener pentru a gestiona proiecte de scriere Reedsy

Dacă lucrați cu un coleg student, coleg sau autor, veți putea urmări cu ușurință modificările în funcție de utilizatori. Deși nu este la fel de bogat în funcții ca Scrivener, este totuși perfect pentru realizarea proiectelor scrise. Organizați capitole sau secțiuni cu caracteristica de conturare. Puteți chiar să glisați și să plasați pentru a le reordona în orice moment.

Întrucât Reedsy se referă la a ajuta autorii să își publice cărțile, una dintre caracteristicile deosebite ale Editorului de cărți este formatarea. Instrumentul gestionează formatarea manuscrisului final în format PDF sau în formate populare pentru furnizorii de cărți electronice, cum ar fi Amazon, Apple iBooks și Smashwords.

4. FastPencil

In timp ce FastPencil oferă pachete premium pentru editare de cărți, publicare și multe altele, editorul de scriere FastPencil și managerul de proiect este gratuit. Dacă sunteți în căutarea unor alternative Scrivener colaborative, este greu să o învingeți. Este puțin mai avansat decât Reedsy Book Editor, dar nu la fel de intuitiv.

Alternative Scrivener gratuite pentru gestionarea proiectelor de scriere Fastpencil

Adăugați cu ușurință oameni la proiectul dvs. De asemenea, puteți configura diverse publicații, care sunt doar aspecte diferite ale unui singur proiect sau proiecte complet separate. Importați text din alte instrumente, cum ar fi Evernote, și chiar exportați proiectul în orice moment. Setați controale de confidențialitate, adăugați sarcini și liste de sarcini, verificați activitatea proiectului și discutați cu colaboratorii dvs. Totul este integrat în acest instrument bazat pe web.

Este ușor diferit față de alte alternative și cu siguranță merită verificat dacă doriți să lucrați cu alții.

5. SmartEdit Writer

SmartEdit vine de fapt în mai multe forme premium, inclusiv un supliment pentru Microsoft Word. In orice caz, SmartEdit Writer este complet gratuit. În prezent este disponibil doar pentru Windows. Dar, având în vedere o mare reclamație în rândul utilizatorilor Scrivener, este cât de mult este mai bună versiunea Mac față de Windows, probabil că sunteți oricum în căutarea unor alternative mai bune Scrivener pentru Windows. Este de fapt una dintre cele mai bune opțiuni pentru utilizatorii de Windows.

Alternative gratuite Scrivener pentru gestionarea proiectelor de scriere Smartedit Writer

Ce este grozav la SmartEdit Writer este că are un aspect similar cu Microsoft Word, care elimină însă curba de învățare, dacă sunteți obișnuit cu Word. Cu toate acestea, adaugă caracteristici, cum ar fi note de cercetare, un instrument de schiță, editor încorporat (pentru a surprinde problemele obișnuite), un contor zilnic de cuvinte și multe altele. Gândiți-vă la asta ca la Word, dar orientat în mod special către scrierea creativă și proiecte de cercetare.

Dacă aveți nevoie doar de un instrument de procesare a textului, săriți de prețul ridicat al Microsoft Office. Încercați o alternativă gratuită Office pentru a începe următorul proiect de scriere.

Legate de:

  • Cum să vă îmbunătățiți scrierea cu OneLook
  • Cum să creați bare de instrumente personalizate în LibreOffice pentru scriere focalizată
  • Serviciile de redactare a eseurilor sunt legale și legale?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.