5 aplicații iOS chiar și pe cei mai profesioniști fotografi le-ar plăcea

5 aplicații iOS chiar și pe cei mai profesioniști fotografi le-ar plăcea
⏱️ 3 min read

În calitate de fotograf profesionist, puteți să vă bateți joc de toate aplicațiile de fotografiere de acolo. Sigur, oamenii par a fi obsedați de selfie-uri și de fotografii aleatorii ale câinilor lor, dar chiar și persoanele care promovează DSLR-urile și camerele profesionale au îmbrățișat numeroasele aplicații pe care smartphone-urile (sau alte dispozitive mobile) le pot oferi.

În loc să transportați o mulțime de echipamente grele (inclusiv DSLR-ul în sine) la ieșirile zilnice, utilizarea mai multor aplicații pe iPhone-ul dvs. se poate dovedi mai distractivă decât credeați.

De fapt, multe dintre aceste aplicații sunt atât de accesibile încât nu are sens să nu le încercați. Iată 5 aplicații pe care le puteți încerca:

1. Calculator DoF f / 8

Această aplicație vă ajută să calculați adâncimea de câmp și distanța hiperfocală. Toate valorile și parametrii sunt afișați pe un singur ecran, astfel încât vă este ușor să accesați toate informațiile tehnice de care aveți nevoie.

Există mai mult de 800 de modele de camere din care să alegeți, astfel încât să puteți selecta echipamentul pe care îl utilizați des și să îl salvați pentru acces ușor mai târziu. Există chiar presetări pentru diferite formate de film. Puteți personaliza setările pentru obiective definindu-le distanțele focale, distanța minimă de focalizare și diafragma maximă.

2. 645 PRO Mk

Aplicația 645 PRO Mk pentru iOS.

645 PRO Mk susține că funcționează așa cum funcționează o cameră profesională, cu acces instantaneu la funcțiile pe care le are o cameră iOS. Include declanșator semi-automat și prioritate ISO, controale manuale complete, compensare a expunerii și un contor pe ecran pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună expunere posibilă.

Ca bonus suplimentar, puteți fotografia în diferite moduri de film și puteți salva imagini în format JPEG sau TIFF.

3. Manual

Manual - aplicație iOS pentru cameră de expunere personalizată.

Manual vă permite să reglați balansul de alb, focalizarea, viteza obturatorului, ISO și compensarea expunerii. Puteți vedea cu ce diafragmă iPhone-ul dvs. va împerechea setările, ceea ce se poate dovedi util în funcție de setările pe care le utilizați. Când vă faceți imaginea, puteți vedea toate setările pe care le-ați folosit ulterior, deci nu este nevoie să vă faceți griji că veți uita ceva.

4. Contor de lumină de buzunar

Aplicația Pocket Light Meter iOS.

Ultimul lucru pe care îl doriți atunci când vă deplasați în jurul echipamentului greu este să uitați de senzorul de lumină prea important. Nu mai. Cu Contor de lumină de buzunar îl puteți folosi pentru a măsura lumina reflectată și a face calcule de reciprocitate.

5. Camera Pro HDR

Aplicația iOS Pro Camera HDR.

Spre deosebire de alte aplicații în care utilizează o singură fotografie, Camera Pro HDR realizează mai multe imagini și primește expuneri atât pentru lumini cât și pentru umbre. Apoi, ia aceste imagini, le aliniază și le combină, ceea ce va duce la o fotografie HDR cu maxim 8 megapixeli.

Puteți alege între modul automat sau modul manual asistat. Alte caracteristici includ previzualizarea imaginii pe ecran complet, o galerie HDR încorporată și procesarea fundalului, astfel încât să puteți continua să fotografiați mai multe fotografii în timp ce HDR-urile dvs. sunt redate.

Concluzie

Ca fotograf profesionist, nu mai trebuie să așteptați aplicații care se potrivesc perfect nevoilor dumneavoastră. Încercați câteva dintre aceste aplicații menționate mai sus (multe au versiuni simplificate, deci sunt gratuite) și vedeți cum vă puteți îmbunătăți viața (și încărcarea sacului camerei) în bine.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x