5 aplicații iOS pentru copii cu nevoi speciale

5 aplicații iOS pentru copii cu nevoi speciale

⌛ Reading Time: 4 minutes

Deținerea unui dispozitiv mobil oferă copiilor numeroase oportunități de a învăța așa cum nu au mai făcut-o niciodată, în special copiii cu nevoi speciale. Cei cu întârzieri de dezvoltare sau alte nevoi trebuie să învețe abilități ca orice alt copil și, uneori, trebuie să găsească o modalitate de a comunica cu îngrijitorii lor.

Introduceți aplicații educaționale. Există atât de mulți dintre ei de unde alege, încât există aproape o cantitate copleșitoare de alegeri. Pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune dintre cele mai bune, iată cinci aplicații mobile pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta copilul cu nevoi speciale.

1. Opțiuni de alegere

Alegeri este un instrument excelent de învățare pentru a ajuta copiii să realizeze rutina zilnică, precum și să înțeleagă și să-și controleze sentimentele. A fost creat cu ajutorul specialiștilor în dezvoltarea copilului pentru a oferi un sprijin clar și consecvent și pentru a încuraja un comportament pozitiv la copii, atât pentru casă, cât și pentru comunitate. Profesorii îl pot folosi și pentru a ajuta la rutine la școală.

Unele dintre caracteristicile cheie includ adăugarea propriilor imagini și audio, partajarea plăcilor, salvarea plăcilor pentru mai mulți copii și posibilitatea de a salva plăcile în format PDF sau de a le imprima.

2. Vorbiți Tableta SUA

Aplicația Talk pentru tabletă din SUA pentru iOS.

Talk Tablet SUA are șase voci englezești diferite și o voce spaniolă. Este o aplicație completă de vorbire ACC pentru persoanele care nu pot comunica din cauza afaziei, autismului, sindromului Down și a altor tipuri de dificultăți de vorbire. Îl puteți folosi pentru a apela telefoane sau pentru a vorbi gratuit cu alți utilizatori de tablete Talk.

Puteți să-i personalizați aspectul, inclusiv butoane, culori, fonturi și chiar machete de pagină. De asemenea, are peste 12.000 de simboluri de comunicare, dar vă oferă și opțiunea de a alege din albumul foto al iPad-ului.

3. Bug-uri și butoane

Aplicația iOS pentru erori și butoane.

Bug-uri și butoane are optsprezece mini-jocuri care conțin toate erorile. Ajută la predarea numărării, tiparelor, sortării și a altor tipuri de abilități motorii fine. Toate jocurile sunt concepute pentru a fi învățate rapid și independent; le oferă copiilor doar tipurile potrivite de provocări. Nivelurile devin mai dificile pentru a menține copiii implicați, chiar și atunci când au stăpânit activitățile.

4. Salon de coafură Toca

Aplicația iOS Toca Hair Salon.

Salon de coafură Toca este un joc în care copiii pot lucra la jocul auto-regizat. Aplicația conține șase personaje diferite care au păr asemănător vieții. Copiii pot alege să-și tundă, să coloreze, să pieptene sau să-și coafeze părul. Ei pot chiar să-și facă personajele să-și recrească părul folosind o poțiune magică. O altă caracteristică distractivă este că personajele fac sunete și fețe distractive în timp ce părul este tăiat sau stilat.

5. Scrie-mi numele

Scrieți numele meu aplicația iOS.

Scrie-mi numele ajută copiii cu întârzieri motrice fine, precum și probleme de procesare senzorială. Pot folosi acest lucru pentru a-și exersa abilitățile de scriere. Copiii pot practica scrierea numelui lor, trasarea literelor mari și mici și scrierea a peste 100 de cuvinte vizibile. Există, de asemenea, recompense în cadrul aplicației pentru a încuraja copiii să continue să practice noi cuvinte.

Concluzie

Aplicațiile nu mai sunt doar jocuri fără minte. Ele pot fi foarte utile pentru a ajuta copiii cu întârzieri în dezvoltare, precum și pentru a lucra la abilitățile lor motorii fine, rutinele și chiar jocul autodirect. Îngrijitorii pot fi siguri că, cu îndrumări adecvate, aceste aplicații vor atrage cu siguranță orice copil.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.