• Fără categorie

5 aplicații pentru hărți mentale pentru a capta și a vă împărtăși ideile

Mind Mapping Featured
⏱️ 13 min read

Harta mentală este o modalitate excelentă de a-ți organiza ideile într-o manieră mai vizuală. Programele care facilitează acest lucru s-au dovedit a fi instrumente fantastice pentru colaborarea la proiecte cu alte persoane. Ne lipsesc pe piață un software excelent de cartografiere a minții, poate fi dificil să-ți dai seama pe care să-l folosești. Aici explicăm ce este o hartă mentală și enumeram unele dintre cele mai bune aplicații de cartografiere mentală pe care le puteți folosi.

Ce este o hartă mentală?

O hartă mentală este un fel de diagramă sau spațiu în care puteți adăuga gândurile, ideile sau sarcinile și le puteți organiza într-un mod ușor de interpretat. De obicei, ele gravitează în jurul unui subiect central și arată relațiile altor informații față de acel subiect. Unele dintre beneficiile mapării mintale includ:

  • Este mai ușor să digerați și să vă amintiți ideile
  • Ajută la simplificarea conceptelor mai complexe
  • Vă permite să lucrați fără probleme cu alte persoane la o anumită idee
  • Vă permite să prezentați ideile mai clar unui grup de oameni

1. Scapple

Disponibil pe: Windows și macOS

Scapple este una dintre cele mai simple oferte de hărți mentale pentru Windows și macOS, care prezintă o estetică minimalistă și o interfață de utilizator extrem de simplă. Nu este atât de mult de privit, dar veți fi tratat cu un sistem intuitiv în care este ușor de accesat chiar și pentru începători.

Scapple

Începerea cu Scapple nu ar putea fi mai simplă. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați versiunea de încercare de pe site-ul oficial, apoi să lansați aplicația și veți avea imediat o nouă placă de hartă mentală cu care să lucrați.

Caracteristici

Scapple are flexibilitate în gestionarea conținutului care nu a fost creat în domeniul de aplicare al programului. Doriți să adăugați o imagine, un PDF sau chiar un document text? Doar trageți și plasați documentul pe care îl alegeți pe harta mentală și va apărea instantaneu, împreună cu posibilitatea de a-l redimensiona și de a-l conecta la celelalte note și articole.

Scapple Dragndrop

Împărtășirea hărții mentale cu colegii tăi este de asemenea simplă, deoarece programul vă permite să o exportați fără efort ca PDF sau în diferite formate de imagine. Dacă colegii tăi au și Scapple, poți pur și simplu să salvezi proiectul în formatul proprietar „.scap” al aplicației.

Prețuri

Scapple oferă o versiune de încercare flexibilă de 30 de zile cu toate caracteristicile versiunii complete. După încercare, puteți achiziționa o licență Scapple pentru o plată unică de 18 USD. Studenții și cadrele universitare pot beneficia de un tarif redus de 14,40 USD.

2. Coggle

Disponibil pe: Web

Coggle omite problemele de a descărca și instala un program, deoarece este doar un instrument online bazat pe browser. Este o soluție elegantă de cartografiere a minții, care oferă o serie de culori izbitoare și o varietate sănătoasă de forme bine concepute pentru a lucra. Este, de asemenea, incredibil de ușor de utilizat, datorită unei mici foi de cheat care apare în colțul din dreapta jos al ecranului, arătându-vă diferitele comenzi și taste rapide pe care le puteți utiliza.

Coggle

Începeți cu Coggle este ușor. Navigați la site-ul web, conectați-vă printr-un cont Google, Microsoft sau Apple și sunteți gata.

Caracteristici

O caracteristică preferată a Coggle este că poate fi actualizată constant în timp real. De asemenea, este ușor să-ți partajezi munca cu colegii și alți utilizatori. Puteți face acest lucru trimițând un e-mail de invitație la orice adresă. Coggle a fost creat pentru a fi un instrument de colaborare și reușește să faciliteze lucrul cu diverși oameni într-un singur proiect.

Coggle Invite

În plus, este un mare plus faptul că nu este necesară nicio instalare, permițând tuturor să urce la bord, indiferent de tipul de computer pe care îl folosește. În plus, puteți să răsfoiți toate actualizările de pe o hartă mentală și să vă ramificați de la orice modificare specifică.

Prețuri

Coggle oferă o versiune gratuită decentă, deși vă limitează selecția de forme și culori la doar câteva opțiuni și vă permite doar să creați maximum trei diagrame, ceea ce este foarte restrictiv. Dacă doriți mai multe clopote și fluiere, abonați-vă la nivelul „Awesome” pentru 5 USD pe lună sau 50 USD pe an pentru un număr nelimitat de diagrame și aveți acces la toate culorile și formele, precum și la posibilitatea de a încărca imagini de înaltă rezoluție și uită-te prin istoricul complet de chat. Nivelul „Organizare” este de 8 USD/lună și oferă SAML Single Sign-On, facturare consolidată, diagrame specializate și multe altele.

3. MindManager

Disponibil pe: Windows, macOS, Android, iOS, Chromebook și Web

MindManager este un instrument de cartografiere a minții mai avansat și are un aspect mult mai profesionist decât celelalte aplicații din această listă. Ar putea fi puțin mai greu de sărit în comparație cu unii dintre rivalii săi, din cauza numărului descurajant de șabloane și a aspectului și stilului mai tehnic.

Mindmanager

Caracteristici

Conectați diferite hărți mentale și exportați-le pentru a fi accesate pe alt software. Realizați tot felul de diagrame, diagrame, hărți, programe și multe altele. Puteți chiar să conectați MindManager la anumite aplicații de comunicare, cum ar fi Slack sau Outlook, permițându-i să urmărească progresul echipei și alte informații vitale.

Ecranul principal Mindmanager

„Reguli inteligente” este folosită în același mod ca formatarea condiționată. Vă permite să creați hărți specializate care se adaptează la orice date sunt menite să le afișeze, eliminând nevoia de a configura hărți similare din nou și din nou.

Reguli inteligente Mindmanager

Prețuri

Pachetul de bază „Essentials” conține doar versiunea web a aplicației și costă 99 USD. Obțineți cele mai multe dintre capacitățile sale de bază, minus capacitatea de a publica, edita și partaja hărți publicate. Nivelul „Profesional” la 169 USD/an vă oferă funcțiile de publicare, împreună cu conținutul personal și al echipei. capturarea și partajarea și accesul la versiunile Windows, macOS, Chromebook și mobile. Ediția „Enterprise” oferă activare SSO, reduceri de licență, un portal de administrare IT, servicii de instruire și consultanță și multe altele. Va trebui să vă întrebați despre o ofertă.

4. Bubbl.us

Disponibil pe: Web

Similar cu Coggle, Bubbl.us este o soluție de cartografiere a minții numai pentru browser, destinată echipelor mai mici sau utilizării individuale. Se mândrește cu o interfață de utilizator primitoare, cu un amestec de culori distractive și forme pline și este proiectat intuitiv.

Bubblus

Pentru a utiliza instrumentul, trebuie doar să înregistrați un cont pe site folosind contul dvs. Google sau Facebook sau o adresă de e-mail diferită.

Caracteristici

Cea mai mare caracteristică a Bubbl.us este prezentarea. Vă permite să vă personalizați hărțile folosind o gamă largă de culori, până la fundaluri, texte, bule și linii. Există, de asemenea, un mod de prezentare care vă permite să utilizați programul pentru a vă exprima punctul de vedere în cadrul întâlnirilor sau cursurilor.

Modul de prezentare Bubblus

Dacă doriți să exportați fișierul, Bubbl.us vă permite să faceți acest lucru în format JPG, PNG, HTML sau text simplu ale hărților dvs. și aveți opțiunea de a vă partaja pur și simplu munca pe rețelele sociale sau printr-un link.

Prețuri

Versiunea gratuită a Bubbl.us permite până la trei hărți mentale, capabilități de export de imagini și posibilitatea de a vă împărtăși munca. Nivelul „Premium” vine cu adăugarea de imagini și fișiere, colaborare în timp real, capacitate de stocare de 5 GB, acces la istoricul revizuirilor, editarea invitaților și multe altele și costă 4,91 USD pe lună sau 59 USD pe an. Există, de asemenea, o versiune „Team” care vă oferă toate funcțiile „Premium”, pe lângă mai multe licențe, un domeniu personalizat de conectare, management avansat al utilizatorilor și alte funcții utile de lucru.

5. Stormboard

Disponibil pe: Windows, macOS, Android, iOS și Web

Stormboard oferă o abordare puțin diferită a mapării minții în comparație cu celelalte oferte de pe listă. În loc de o pânză goală, această aplicație utilizează un design asemănător unei plăci numit „Storms”, care este similar cu Trello.

Stormboard

Creați un cont cu un e-mail sau conectați-vă cu conturile dvs. existente Google, Microsoft, LinkedIn sau Facebook. Începeți maparea minții fie lansând Stormboard într-un browser web, fie descarcând aplicația.

Caracteristici

Unul dintre cele mai mari avantaje ale Stormboard este multitudinea de opțiuni de integrare. Este capabil să se sincronizeze perfect cu Google Workspace și Microsoft 3, precum și cu alte aplicații populare precum Slack, Zapier, Jira, Azure Dev Ops și multe altele.

Designul bazat pe note lipicioase al lui Stormboard este, de asemenea, ușor pentru ochi și ușor de organizat. Puteți să le adăugați sarcini, să faceți comentarii sau chiar să îi cereți colegilor să voteze o anumită idee.

Stormboard Vot

Deși ideea de vot este cu siguranță la îndemână, nu este lipsită de defecte, deoarece nu puteți dicta ce note pot fi votate și care nu. În plus, nu există nicio modalitate de a seta un limitator al numărului de voturi exprimate de fiecare participant pe notă. Sistemul de vot cu siguranță ar putea folosi lucru, dar este totuși destul de util.

Prețuri

Planul „Personal” gratuit al Stormboard permite doar maximum cinci Storm deschise și cinci utilizatori pentru fiecare Storm. Veți avea acces la șabloane prestabilite, precum și la Microsoft Office 365 și la integrarea Google Drive numai pentru vizualizare. De asemenea, vă puteți integra cu alte programe, cum ar fi Slack și Flow. Ediția „Business” costă 10 USD/p.p./lună și veți avea posibilitatea de a personaliza șabloane prefabricate, de a edita în comun pe Microsoft 365 și Google Drive, Storms deschise nelimitate, import de date, zece utilizatori care vă pot vizualiza Storms. , și altele. Versiunea „Enterprise” este de 16,67 USD/pp/lună și permite vizualizatori Storm nelimitați, Single Sign On (SSO), suport VIP, integrări Agile pentru Jira, Azure DevOps, Rally și alte funcții utile.

întrebări frecvente

1. Cum găsesc o hartă mentală eficientă?

Când înțelegi cum să iei notițe în formatul Hartă mentală, există multe modalități de a-ți dezvolta propriile convenții. Următoarele sugestii vă pot ajuta să profitați la maximum de ele:

  • Folosiți cuvinte simple sau expresii simple. Este important ca cuvintele tale să fie scurte și semnificative pentru a transmite același sens cu mai multă putere.
  • Folosiți culoarea pentru a separa diferite idei. Folosirea culorii în harta mentală vă poate ajuta să organizați și să vizualizați diferitele secțiuni ale acesteia pentru a le reaminti în viitor.
  • Utilizați imagini pentru a vă aminti informații. Folosind o imagine care înseamnă ceva special sau semnificativ pentru tine, va fi mai ușor de reținut.
  • Utilizați legături încrucișate. Utilizați legături încrucișate pentru relațiile dintre diferitele idei.

2. Care este diferența dintre un software de cartografiere mentală și o aplicație pentru tablă albă?

Aplicațiile pentru tablă albă oferă multe funcții necesare pentru ideile de brainstorming. Cu toate acestea, o aplicație de tablă albă vă va oferi doar o vedere de pasăre a ideilor dvs. de brainstorming. Software-ul de cartografiere mentală vă va permite să vă implicați creativ în generarea de idei prin asociere. Dacă simțiți că software-ul pentru hărți mentale nu este ceea ce aveți nevoie pentru echipa dvs., luați în considerare una dintre aceste aplicații pentru tablă albă, cea mai bună alegere fiind Miro.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x