5 aplicații utile de codare pentru iOS pentru a coda în mișcare

5 aplicații utile de codare pentru iOS pentru a coda în mișcare
⏱️ 4 min read

În timp ce majoritatea dezvoltatorilor utilizează IDE-uri populare precum Xcode și Sublime Text pe Mac-urile lor, puțini își dau seama că iPad-urile lor sunt, de asemenea, capabile să gestioneze aplicații de codare. Deși este posibil să nu puteți construi și lansa aplicații native pentru iOS pe un iPad, există cu siguranță câteva IDE mobile capabile care vă vor permite să dezvoltați site-uri web sau, cel puțin, să acționați ca un IDE suplimentar foarte puternic pentru dispozitivul dvs. principal .

În acest articol vom analiza câteva aplicații excelente de codare pentru iOS.

1. Coda

Coda by Panic este renumit cu dezvoltatorii de web ca un IDE excelent alternativ sublim pe desktop. Dincolo de a fi un editor de text puternic, acesta vine, de asemenea, cu instrumente încorporate pentru a previzualiza site-uri web dinamice, instrumente puternice de expresie regulată, un terminal încorporat și MySQL.

Ceea ce poate nu a fost conștientizat de comunitatea de dezvoltare Coda pentru iOS extinde acoperirea dezvoltării dincolo de tastatură și în tablete și dispozitive telefonice, permițând extinderea majorității acelorași caracteristici pe dispozitive mobile. Indiferent dacă dezvoltatorul folosește dispozitivul mobil pentru a face retușuri minore sau petrece ore de codare, versiunea mobilă a Coda este la fel de capabilă.

2. Pythonista

Pentru programatorii Python de acolo, Pythonista este un editor Python de competiție pentru codarea completă prin iPad sau iPhone. În timp ce dezvoltatorii Python ar fi familiarizați cu bibliotecile standard furnizate, beneficiile pe care le oferă Pythonista includ posibilitatea de a interacționa cu caracteristici native iOS, cum ar fi locația, mementourile și datele.

Puteți scrie scripturi de automatizare cu acces la date din clipboard, contacte, mementouri și fotografii. De asemenea, puteți utiliza senzorii de mișcare și datele de geo-locație ale dispozitivului, iar Pythonista este probabil cel mai simplu mod de a experimenta cu API-urile Twitter.

Captură de ecran Pythonista

3. Koder Code Editor

Koder este un mediu de dezvoltare complet conceput special pentru iOS, cu suport pentru peste 80 de limbaje de programare, evidențierea sintaxei și completarea automată, ceea ce face ca dezvoltarea pe ecranele mai mici să fie mult mai convenabilă. La fel ca Coda, Koder oferă, de asemenea, acces SSH și SFTP, precum și acces în cloud Dropbox pentru acces la distanță și posibilitatea de a previzualiza codul dvs. într-un browser.

4. Editor cod tampon

Buffer-app-screenshot

La fel ca Koder, Editor tampon oferă un mediu de dezvoltare nativ și construit în mod intenționat, cu caracteristici similare celor două medii de dezvoltare tocmai menționate, cu excepția accesului direct la GitHub, care este foarte convenabil pentru dezvoltatorii orientați spre controlul sursei.

5. Git2Go

In cele din urma, Git2Go nu este un editor de text IDE în sine, ci mai mult o aplicație iOS chintesențială pentru gestionarea depozitului dvs. Git, deși are un editor pentru editarea fișierelor stocate pe Git din mers.

Git2Go este prima aplicație pentru iOS care vă dezlănțuie productivitatea deplină de dezvoltare de pretutindeni. Clonați toate depozitele dvs. GitHub și Bitbucket cu o singură atingere, gestionați sucursalele și comiteți cu ușurință modificări după ce ați editat codul din mers – totul de pe iPhone și iPad!

În esență, aveți o aplicație care vă va permite să lucrați cu depozitele dvs. Git, cu ramificarea, clonarea și celelalte elemente esențiale din mers, dar mai important funcționează bine cu alte IDE-uri.

Puteți, de exemplu, să extrageți cel mai recent cod din depozit, să-l treceți la aplicația Coda pentru iOS (pe care am menționat-o mai devreme) și să editați codul, apoi să îl comiteți.

Pe scurt, Git2Go completează mediul de dezvoltare pe iOS, împreună cu IDE-urile dvs., pentru a funcționa nu numai cu cod, ci și cu persistente și versiuni.

Concluzie

IPad-ul are o serie de IDE și instrumente de asistență pentru dezvoltare care pot face viața unui dezvoltator mult mai ușoară. Având în vedere că Swift-ul Apple este un limbaj open-source, este posibil să începem să vedem și compilatoare Swift în aplicație în viitorul apropiat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x