5 aplicații utile NFC pentru Android pentru a utiliza bine NFC

5 aplicații utile NFC pentru Android pentru a utiliza bine NFC
⏱️ 4 min read

Știați că funcția NFC (Near Field Communication) de pe dispozitivul dvs. Android poate fi utilizată pentru mai mult decât Android și Samsung Pay? E adevarat! Tehnologia de comunicații în câmpul apropiat a existat cu mult înainte ca Google, Apple și Samsung să decidă să înceapă utilizarea tehnologiei. Există multe lucruri diferite pe care utilizatorii le pot face cu NFC!

În această listă vom trece în revistă câteva utilizări excelente pentru NFC pe Android, care nu au nicio legătură cu plata fără contact. Fiecare dintre aceste aplicații aduce utilizări NFC interesante și unice. Iată cinci modalități suplimentare de a utiliza în mod corespunzător aplicațiile NFC pentru Android!

Notă: pentru a utiliza aceste aplicații, telefonul dvs. Android trebuie mai întâi să fie echipat cu funcția NFC.

1. App Beam

Dacă aveți cunoștințe cu Android, probabil că doriți să exportați un APK (aplicație Android) de pe telefon pentru a-l oferi altcuiva. A face acest lucru durează ceva timp. În primul rând, trebuie să obțineți un extractor APK. Apoi, trebuie să determinați cum să trimiteți APK-ul și apoi să îl încărcați. Cu App Beam, trimiterea de aplicații de pe telefon este mult mai ușoară.

Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să selecteze o aplicație de transferat, apoi să utilizeze NFC pentru a transfera aplicația direct pe celălalt dispozitiv. Nu există probleme cu site-urile de încărcare ale unor terțe părți sau ceva de genul acesta. Dacă extrageți și trimiteți APK-uri frecvent, luați în considerare acest instrument.

2. SuperBeam

android-nfc-superbeam

Doriți să trimiteți un fișier cuiva, dar nu doriți să vă deranjați cu site-uri web de transfer de fișiere sau link-uri de stocare în cloud? Dacă dispozitivul dvs. Android are NFC, vă recomandăm să dați SuperBeam o incercare. Cu această aplicație utilizatorii pot trimite și primi cu ușurință fișiere atingând două dispozitive împreună pentru a crea o conexiune directă.

În plus, Superbeam acceptă transferul de fișiere prin coduri QR, istoricul descărcărilor și multe altele.

3. Ceas cu alarmă Puzzle

android-nfc-puzzle-alarm-clock

De multe ori, alarmele sunt ignorate, deoarece este atât de ușor să faceți clic pe butonul „amânați”. Acest lucru face ca trezirea la timp să fie lovită sau ratată. Introducand Ceas cu alarmă puzzle, un ceas cu alarmă care te obligă să rezolvi puzzle-uri pentru a opri alarma. Cu toate acestea, o caracteristică interesantă a acestui ceas cu alarmă este suportul pentru autocolante NFC. Cu autocolantele NFC activate, utilizatorii vor fi obligați să se trezească și să atingă telefonul pe un autocolant NFC pentru a pune capăt alarmei.

Dacă ați încercat ceasuri cu alarmă obișnuite și aveți nevoie de ceva nou, încercați această aplicație.

4. Insta WiFi

android-nfc-instawifi

A oferi oaspeților codul wireless poate fi obositor. Cu fiecare oaspete de casă sunteți forțați fie să vă amintiți cheia, fie să săpați în jurul casei pentru a găsi singura bucată de hârtie cu cheia de acces scrisă pe ea. Cu InstaWifi, această problemă dispare. Folosind această aplicație, utilizatorii pot crea cu ușurință etichete NFC (autocolante NFC) pentru a partaja coduri wireless.

Acest lucru este foarte util, deoarece ați putea face mai multe stickere sau carduri NFC și le puteți transmite doar pentru ca oaspeții dvs. să scaneze dacă doresc să acceseze Internetul. InstaWifi acceptă, de asemenea, coduri QR pentru telefoanele care nu au NFC.

5. Instrumente NFC

android-nfc-tools

În această listă, am trecut în revistă aplicațiile care răspund la autocolantele NFC. Instrumente NFC are caracteristici similare. Utilizând această aplicație, utilizatorii pot scrie și citi date direct pe etichete și stickere NFC. Acest lucru este foarte util dacă doriți să creați propriul card inteligent sau ceva care interacționează cu NFC (cum ar fi un mesaj care poate fi citit numai cu NFC etc.).

Dacă ați dorit vreodată să vă creați propriile etichete NFC și să le scrieți date sau pur și simplu doriți o modalitate de a accesa etichetele NFC pe care le găsiți în lume, consultați această aplicație.

Concluzie

În ciuda reputației sale, NFC este mai mult decât o simplă plată fără contact. De câțiva ani, oamenii folosesc NFC pentru lucruri precum autocolante NFC sau alte funcții ezoterice, cum ar fi transferurile de fișiere. Realitatea este că această tehnologie este foarte interesantă și nu are suficientă acoperire datorită faptului că nu mulți oameni înțeleg cât de utilă poate fi. Sperăm că, pe măsură ce smartphone-urile și NFC devin mai răspândite, tehnologia va deveni mai populară.

Credit de imagine: Intel Free Press

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x