5 blocare de anunțuri gratuite care funcționează bine pe Microsoft Edge

Adblocker Featured Image Min
⏱️ 10 min read

Toată lumea știe că reclamele pot fi destul de enervante, apar pe fiecare site web și urmăresc utilizarea pe toate. Unii vă pot infecta chiar computerul cu viruși dăunători care sunt greu de eliminat, așa că considerăm că este mai bine să instalați un blocant de anunțuri. Nu numai că va restricționa reclamele, ci va proteja și informațiile personale și confidențialitatea în timp ce navigați pe Web. Aici trecem în revistă cinci blocuri de anunțuri gratuite compatibile cu browserul Microsoft Edge.

Blocanțele de anunțuri funcționează prin verificarea în mod obișnuit a numelor de domenii ale elementelor care se încarcă pe un site web cu liste extinse de blocare. Dacă vreo componentă a site-ului a fost identificată ca fiind reclamă, dispozitivul de blocare a reclamelor va împiedica încărcarea acesteia.

1. uBlock Origin

uBlock Origin rezistă să fie etichetat ca blocant de reclame și se autointitulează „blocator de conținut cu spectru larg”. Este o extensie de browser open-source pentru filtrarea conținutului pe platforme. Deoarece este foarte ușor pe memoria procesorului, nu încetinește computerul.

Scopul principal al uBlock Origin este de a neutraliza invazia vieții private prin liste de blocare. Când un element blocat pe un site încearcă să vă urmărească activitatea, uBlock Origin îl blochează.

5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Dezavantajul acestui lucru este că listele de blocuri devin învechite cu timpul, deoarece noi trackere sunt create în fiecare zi. Dezvoltatorii au contracarat acest defect proiectând un mod avansat în care utilizatorii își pot organiza propriile reguli de filtrare a tipului de resurse în funcție de originea site-ului web. Cu liste de blocare personalizate, utilizatorii pot profita la maximum de uBlock Origin.

1661809553 577 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

2. AdGuard

AdGuard blochează reclamele nedorite pe paginile web, inclusiv reclame video, ferestre pop-up, bannere, reclame text și reclame flotante.

5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

În plus, AdGuard oferă o interacțiune web sigură prin protejarea utilizatorilor de phishing, malware, spyware și site-uri web periculoase. Reușește acest lucru verificând și blocând în mod obișnuit conținutul rău intenționat, restricționând instrumentele de urmărire, ascunzându-vă adresa IP și blocând cookie-urile terță parte.

1661809555 504 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Funcția „Control parental” de pe AdGuard o face o alegere excelentă pentru părinți și tutori. Această funcție blochează accesul la site-uri web neadecvate și împiedică copiii să acceseze materiale obscene online. Pentru a oferi copiilor lor experiența de internet perfectă, părinții pot crea o listă de permise sau o listă albă care cuprinde site-uri pe care le consideră sigure pentru vizualizarea și utilizarea copiilor lor.

1661809556 846 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

3. AdBlock

AdBlock promite o „experiență de internet fără griji și fără distragere pentru toată lumea”. Dezvoltatorii acestui software de blocare a reclamelor înțeleg că majoritatea creatorilor de conținut își monetizează conținutul prin publicitate, motiv pentru care AdBlock utilizează Reclame acceptabile standard de program pentru a selecta și restricționa reclamele enervante, permițând în același timp pe cele discrete.

Dezavantajul acestei tehnici de blocare a reclamelor este că site-urile pe care programul le consideră acceptabile pot fi destul de intruzive pentru unii utilizatori, deoarece oamenii au praguri diferite pentru ferestre pop-up și alte materiale publicitare. Dacă găsiți că reclamele „acceptabile” sunt intruzive, puteți opta pentru a vă edita filtrele manual prin setările extensiei.

1661809556 587 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

O altă soluție este dezactivarea listei de filtru „Anunțuri acceptabile” debifând opțiunea „Permiteți publicitate neintruzivă” din setările AdBlock. De asemenea, puteți dezactiva reclamele pe anumite canale YouTube și Twitch.

1661809557 737 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

4. AdBlocker Ultimate

AdBlocker Ultimate asigură o experiență fără reclame prin utilizarea „Filtrului final pentru anunțuri” pentru a preveni și a bloca toate anunțurile grafice, inclusiv ferestrele pop-up și anunțurile video. Menține datele utilizatorilor departe de analizoarele de activitate și de urmăritori online și îi ajută pe utilizatori să evite site-urile rău intenționate și amenințările online, cum ar fi phishingul.

1661809557 863 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Extensia nu are o listă implicită de anunțuri acceptabile – le permite utilizatorilor să organizeze liste de site-uri web acceptabile de vizitat, în loc să selecteze o listă de anunțuri permise în numele lor.

1661809558 134 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

5. Fantomă

Fantomă oferă confidențialitate și protecție web, împiedicând site-urile să urmărească datele utilizatorilor. Blocarea reclamelor nu numai că vă protejează prezența online, ci oferă informații despre aplicațiile care vă urmăresc și despre modul în care funcționează instrumentele de urmărire.

1661809559 608 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Versiunea gratuită a lui Ghostery include un proces simplu de personalizare în care utilizatorii selectează o strategie de blocare a reclamelor din patru opțiuni. A patra opțiune, „Alegeți din listă”, permite utilizatorilor să aleagă manual site-urile pe care doresc să le restricționeze. Ghostery oferă, de asemenea, o sesiune de tutorial, astfel încât utilizatorii noi să poată naviga cu ușurință prin software.

1661809559 466 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Cum să activați un Ad Blocker ca extensie în Microsoft Edge

Folosind uBlock Origin ca exemplu, să aruncăm o privire la cum să activați o extensie de blocare a reclamelor în browserul Edge.

  1. Viziteaza Suplimente Edge pagina web a dispozitivului de blocare a reclamelor dorit: uBlock Origin, în acest caz.
  2. Faceți clic pe butonul „Obțineți” din dreapta sus.
  3. Ar trebui să apară un ecran de confirmare care vă întreabă dacă doriți să adăugați extensia. Selectați „Adăugați extensie”.
1661809560 405 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

Blocarea anunțurilor ar trebui apoi adăugată în browser și gata de utilizare.

Dacă doriți să personalizați suplimentul de blocare a reclamelor, faceți clic pe pictograma „Extensii” din bara de instrumente, apoi faceți clic pe cele trei puncte de lângă suplimentul pe care doriți să îl personalizați. Ar trebui să vedeți o serie de comenzi pentru a vă configura suplimentul.

1661809560 465 5 blocare de anunturi gratuite care functioneaza bine pe Microsoft

întrebări frecvente

Există dezavantaje în instalarea de blocare a reclamelor?

Blocanții de reclame nu provoacă daune utilizatorilor obișnuiți, dar ar putea fi o veste proastă pentru creatorii de conținut și proprietarii de site-uri web, deoarece majoritatea agenților de blocare a reclamelor rezistă reclamelor și blochează scripturile analitice. Drept urmare, atunci când vizitați pagina de conținut sau site-ul unui creator, blocantul dvs. de anunțuri vă va ascunde identitatea digitală, atât de mult încât veți fi invizibil în analiza proprietarului web. Acest lucru pune o problemă pentru creatorii digitali, deoarece îi împiedică să acceseze informații de marketing esențiale, cum ar fi sursele de trafic și vizualizările de pagină.

Sunt toate blocantele de anunțuri disponibile ca extensii de browser?

Nu. Unele blocante de anunțuri vă oferă opțiunea de a descărca aplicația și de a o rula pe computer. Cu toate acestea, există unele aplicații de blocare a reclamelor care pot fi accesate doar ca extensii de browser. Dacă dispozitivul de blocare a reclamelor preferat se încadrează în această categorie, acesta trebuie inclus ca supliment.

Blocatorii de anunțuri gratuite vă fură informațiile personale?

Nu. Blocatorii de anunțuri, gratuit și plătiți, nu vă fură informațiile personale. Cu toate acestea, aceștia pot solicita acces la date personale limitate, cum ar fi istoricul dumneavoastră de navigare sau datele trimise în formulare web – dar numai pentru a vă oferi servicii mai personalizate. În afară de asta, ei nu accesează și nu înregistrează nicio informație fără acordul utilizatorilor lor.

Credit imagine: Waldemar Brandt via Unsplash Capturi de ecran de Tayo Sogbesan

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x