5 dintre cei mai buni manageri de parole pentru Linux

5 dintre cei mai buni manageri de parole pentru Linux

⌛ Reading Time: 5 minutes

Managerul de parole este cel mai bun dacă doriți să utilizați parole puternice și greu de spart pentru diferitele dvs. conturi și nu doriți să vă amintiți fiecare dintre ele. Și dacă sunteți, de asemenea, un utilizator Linux, puteți folosi și o mulțime de manageri de parole. Iată câțiva dintre cei mai buni manageri de parole pentru Linux.

Ce este un manager de parole?

Administratorii de parole sunt instrumente care vă permit să generați cu ușurință parole puternice și unice și să le stocați în siguranță într-un singur loc. Trebuie să vă amintiți doar o parolă principală pentru a debloca seiful, la care puteți accesa apoi toate celelalte parole.

Criterii pentru un bun manager de parole

Nu toți administratorii de parole sunt creați egali. Pentru ca un manager de parole să se afle în această listă cea mai bună, acesta trebuie să îndeplinească următoarele valori cheie: acceptă cea mai recentă criptare de securitate, compatibilitate și compatibilitate cu mai multe dispozitive și accesibilitate la seif.

1. Buttercup

Buttercup a intrat în această listă, deoarece este unul dintre puținii manageri de parole open-source, multi-platformă, multi-dispozitiv. Poate fi utilizat pe Linux, Mac, Windows OS, iOS și Android și există și o extensie pentru Google Chrome și Firefox.

Când vine vorba de criptarea și securitatea datelor, Buttercup folosește standardul de criptare avansată pe 256 de biți (AES), un algoritm de criptare a datelor utilizat pe scară largă. Acesta include abilitățile de a vă salva baza de date de parole la nivel local, de a utiliza servicii cloud terțe, de a exporta și importa baza de date de parole în diverse formate și autentificarea în doi factori.

2. Bitwarden

Bitwarden este unul dintre cei mai populari manageri de parole. Este multiplataforma, multi-dispozitiv și un utilitar open source pentru ca oricine să poată contribui și utiliza.

Btiwarden Featured

În afară de interfața sa de utilizare intuitivă și foarte ușor de utilizat, Bitwarden oferă, de asemenea, funcții cum ar fi suport pentru extensii pentru toate browserele majore, standarde ridicate de criptare (inclusiv AES pe 256 de biți), suport pentru mai multe dispozitive (inclusiv smartphone-uri) și partajarea de parole pentru familii și companii .

Bitwarden are diverse pachete, inclusiv unul gratuit, potrivit pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, puteți adăuga și un pachet Premium sau să vă găzduiți singur.

3. LastPass

LastPass este unul dintre cei mai populari manageri de parole. LastPass este multiplataforma cu suport pentru clienții desktop pentru toate sistemele de operare majore.

LastPass oferă caracteristici precum suport pentru standardul de criptare AES-256 biți, o extensie de browser compatibilă cu majoritatea browserelor, autentificare cu mai mulți factori și un strat de securitate suplimentar folosind hashuri sărate. De asemenea, sunt incluse utilități suplimentare, cum ar fi generatorul de parole, raportul de sănătate a parolelor și parolele principale pentru seiful dvs. de parole.

LastPass oferă, de asemenea, un instrument ușor de utilizat Instalator universal Linux, care vă permite să instalați o extensie de browser pe browserele instalate pentru distribuția dvs. Linux.

4. KeePassXC

KeePassXC este o variantă sau o furcă a sursei deschise KeePass instrument de gestionare a parolelor pentru Windows. Pe lângă faptul că este gratuit, este conceput nativ pentru a funcționa bine pe sistemele Linux. De asemenea, oferă suport pentru mai multe dispozitive și platforme pentru toate sistemele de operare majore, browserele și smartphone-urile, inclusiv Blackberry.

Keepassxc

Folosește criptarea AES-256 pentru a vă proteja local seiful de parole și o parolă principală. Vă permite să sincronizați baza de date de parolă criptată folosind servicii cloud terțe, precum Google Drive și Dropbox, și are o interfață grafică foarte funcțională.

KeePassXC oferă, de asemenea, spațiu de stocare nelimitat, ceea ce înseamnă că puteți utiliza funcția de generare a parolei automate pentru a genera și stoca câte parole doriți și caracteristici de completare automată pentru principalele browsere.

5. Păzitor

Cu toate că Portar nu este open source, este unul dintre cei mai buni manageri de parole. Acceptă mai multe dispozitive, inclusiv Linux, Windows, Mac OS, Android și iOS. De asemenea, acceptă browsere populare.

Portar

Acest manager de parole bine conceput și ușor de utilizat utilizează criptarea datelor AES pe 256 de biți. De asemenea, are măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi autentificarea cu doi factori, un generator de parole securizat, logare biometrică și o caracteristică de auto-distrugere a bazei de date după cinci intrări greșite de parolă. Puteți oferi acces cu parolă numai în citire părților de încredere în caz de urgență.

întrebări frecvente

1. Cât de sigure sunt managerii de parole?

Majoritatea managerilor de parole, în special cei discutați în articol, oferă standarde de criptare de ultimă generație. De asemenea, oferă posibilitatea completării automate a parolelor pentru domeniile recunoscute. La rândul său, acest lucru vă poate ajuta să vă protejați împotriva atacurilor de phishing.

2. Ce se întâmplă dacă uit parola principală?

Din păcate, majoritatea administratorilor de parole nu oferă opțiuni de recuperare pentru parola principală. LastPass, pe de altă parte, poate oferi sugestii care vă permit să resetați parola.

Dacă uitați parola principală, purificați pur și simplu și resetați parolele una după alta.

3. Cum îmi export parolele?

Deși nu sunt recomandate, majoritatea administratorilor de parole discutate în acest ghid oferă o opțiune de exportare a parolei. Puteți exporta parolele în diferite formate, inclusiv CSV sau JSON.

4. Unde sunt stocate parolele mele?

Există două opțiuni de stocare principale atunci când vine vorba de administratorii de parole: stocarea locală și cloud. Pentru a asigura sincronizarea pe mai multe dispozitive, majoritatea managerilor de parole vor stoca parole pe servere la distanță. Câteva excepții includ Buttercup.

Încheierea

Într-o lume în care aproape orice serviciu online necesită o parolă unică, un manager de parole robust, capabil și sigur poate face diferența. Între timp, verificați și cel mai bun manager de parole pentru Android, iOS și macOS.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.