5 dintre cei mai periculoși viruși Android și cum să scapi de ei

5 dintre cei mai periculoși viruși Android și cum să scapi de ei
⏱️ 4 min read

În toate categoriile de viață, a fi infectat cu un virus tinde să fie un lucru rău. Android este, fără îndoială, unul dintre cele mai susceptibile sisteme de operare și au existat o serie de exploatări în ultimii ani. De la adware și ferestre pop-up până la furtul de informații personale, au existat o mulțime de probleme de profil înalt.

Iată o listă cu cinci dintre cei mai periculoși viruși, precum și informații suplimentare despre ce puteți face pentru a scăpa de malware.

1. Shedun

Shedun este un tip bine cunoscut de software malware Android care a făcut lista la sfârșitul anului 2015. Vă poate rădăcina automat dispozitivul, lăsându-l deschis unui flux de reclame. Este reambalat cu aplicații legitime pentru a face mai greu de prins și a fost găsit preinstalat pe un număr de dispozitive chineze în trecut.

Este dificil să îl eliminați în totalitate, iar asta include resetarea din fabrică a dispozitivului. Va trebui să rădăcinați și să repetați dispozitivul în funcție de modelul și firmware-ul dvs., ceea ce este dificil pentru mulți utilizatori. Iată un ghid dacă vă gândiți să începeți.

2. Fără Dumnezeu

Virusul Godless poate fi găsit în aplicațiile din Magazin Play, ceea ce înseamnă că este o perspectivă extrem de periculoasă. Chiar dacă respectați regulile, există șansa să vă infecteze telefonul dacă nu sunteți atent.

Vă va rădăcina telefonul atunci când ecranul se oprește, deci probabil că nu veți avea de unde să știți, deoarece vă infectează dispozitivul în liniște și eficient. Godless este o familie de malware, ceea ce înseamnă că există mai multe tipuri de virus. Poate fi găsit pe dispozitive care rulează Android 5.1 și versiuni ulterioare.

3. Aplicații clonate și copiate

Aplicațiile populare vor fi întotdeauna o țintă ușoară pentru hackeri și escroci, iar clonele sunt o modalitate excelentă de a obține fișiere pe dispozitive. Cel mai bun lucru de făcut este să vă asigurați că descărcați o aplicație direct din sursa corectă.

O aplicație de ghid pentru Pokemon Go a infectat peste 500.000 de dispozitive. Utilizatorii le-au oferit, fără să vrea, acces la informațiile lor și ți s-ar putea întâmpla și dacă nu ești atent. Cel mai rău lucru este că cu cât are mai multe descărcări, cu atât devine mai de încredere. Este greu să rămâi vigilent, dar limitarea cantității de aplicații pe care le descarci te va ajuta, de asemenea.

4. Hummingbad

Hummingbad (nume grozav) a făcut titluri în iulie 2016. Poate fura informații despre utilizatori și descărca aplicații fără permisiunea dvs. Compania de securitate cibernetică Check Point susține că s-a răspândit în peste două milioane de dispozitive în întreaga lume. Acesta infectează telefonul prin inițierea unei descărcări atunci când vizitați un site web suspect în browserul dvs.

Ce poți face pentru a scăpa de Hummingbad? O resetare din fabrică poate funcționa, deși uneori poate fi încorporată mai adânc în dispozitiv. Este posibil să trebuiască să obțineți un telefon nou sau să încercați să rădăcinați dispozitivul.

5. Gunpoder

emulator-exemplu-android

Virusul Gunpoder este instalat prin emulatoare terțe pentru consolele Nintendo găsite în afara Magazinului Play. Emularea este întotdeauna o zonă gri, dar nu este un motiv pentru a hack oamenii care iubesc jocurile mai vechi din mers.

Pentru a rămâne în siguranță verificați recenziile înainte de a descărca un fișier APK aleatoriu de pe Internet. Există un număr de emulatoare disponibile în magazin la un preț, deci uneori merită să plătiți un pic suplimentar pentru acea liniște sufletească adăugată. La urma urmei, este o fracțiune din costul jocurilor în sine.

Concluzie

Este enervant dacă sunteți unul dintre puținele persoane afectate și fiecare sistem de operare este susceptibil la viruși. Chiar dacă sunteți deosebit de atent, metodele de intrare devin tot mai inteligente. Oferirea de informații personale aplicațiilor este destul de proastă, dar este mai rău când le iau fără să întrebe.

Dacă credeți că dispozitivul dvs. ar fi putut fi infectat cu programe malware, puteți lua întotdeauna măsuri pentru a scăpa de acesta. Software-ul antivirus ar putea fi de ajutor, în timp ce vă putem ajuta și cu ferestrele deranjante enervante pe Android.

Prevenirea este adesea mai ușoară decât eliminarea, deci nu descărcați doar prima opțiune pe care o vedeți. Faceți-vă timp pentru a vă asigura că sursa este legitimă și, dacă puteți, rămâneți la Magazin Play.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x