5 dintre cei mai utili clienți grafici Git pentru Linux

5 dintre cei mai utili clienți grafici Git pentru Linux
⏱️ 4 min read

Pentru unii, ideea unui client Git grafic este sacrilegiu. Git este un instrument de linie de comandă, la urma urmei. Este de fapt unul dintre cele mai ușoare instrumente din linia de comandă de utilizat, așa că de ce să folosești un GUI în primul rând? Acest lucru se reduce la zonele vizuale în care linia de comandă este scurtă. Clienții GUI sunt pentru grafice, diagrame, evidențiere și toate lucrurile frumoase care vă ajută să vă înfășurați capul în jurul complexității proiectului dvs. Acești clienți sunt toți bogați în acele lucruri și oricare dintre aceștia ar fi un plus excelent pentru fluxul dvs. de lucru Git.

Următoarele sunt unii dintre cei mai buni clienți grafic Git pentru Linux.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Git Cola

Git Cola a existat de o perioadă decentă de timp și este un exemplu clasic de instrument open-source Linux care face exact ceea ce trebuie, fără a se împotmoli cu o mulțime de extra inutile.

Git Cola este scris în Python și are o interfață GTK, deci se integrează perfect cu majoritatea desktopurilor. Deoarece este open source, este disponibil și în majoritatea depozitelor de distribuție, facilitând actualizarea și întreținerea acestuia.

Interfața este împărțită în patru panouri. Fiecare afișează un aspect separat al repozitiei Git a proiectului dvs. Vă permite să vizualizați cu ușurință diferența dintre confirmările din fișierele dvs. și puteți naviga rapid și naviga între ramuri.

2. GitEye

GitEye este un client cross-platform freeware pentru Git. Este posibil să nu fie open source, dar este disponibil gratuit și gratuit. Interesant este că GitEye nu se instalează pe computer. În schimb, vine ambalat sub formă binară și îl puteți rula pur și simplu din propriul director.

GitEye

GitEye aduce cu sine o interfață mai detaliată. Are un browser excelent în arborele de fișiere în stânga ecranului. GitEye simplifică, de asemenea, navigarea și verificarea sucursalelor. În plus, GitEye are câteva caracteristici îngrijite care vă permit să urmăriți istoricul unui fișier și să gestionați compilările unui proiect prin intermediul unui server de compilare.

3. Gitg

Gitg este clientul Git grafic implicit pentru desktopul GNOME. La fel ca multe utilități GNOME mai noi, are un aspect de oase goale în aparență. Alegerile de design minimaliste ale GNOME nu înseamnă că Gitg nu poate face exact ceea ce aveți nevoie.

Gitg

Gitg are o vizualizare excelentă a istoriei proiectului și vă permite să selectați filiala dvs. din mers. Ecranul său de confirmare este puțin confuz la început, dar este de fapt foarte ușor de utilizat odată ce îl obții. Vă prezintă modificările etapizate și le puteți evalua cu ușurință chiar acolo și vă puteți crea angajamentul.

Gitg este o opțiune excelentă dacă căutați ceva simplu care să se potrivească perfect cu desktopul dvs.

4. QGit

Dacă Gitg este clientul GNOME, QGit este cea Plasma / Qt. QGit există de ceva vreme și este foarte rafinat abordării sale. QGit are, de asemenea, o reprezentare vizuală excelentă a istoriei proiectului dvs., intuitivă pentru navigare. Nu puteți vedea doar care a fost comiterea, ci și fișierele afectate.

QGit

De asemenea, are un browser excelent pentru arborele de fișiere, care vă permite să săriți prin proiect într-o clipă și să vizualizați fișierele și modificările aduse acestora prin revizuire.

QGit evaluează o abordare mai clasică a controalelor sale. Cele mai multe dintre ele se află în bara de instrumente din partea de sus a ferestrei. Puteți gestiona totul, de la propriile dvs. angajamente la sucursale de acolo. Nu este nimic revoluționar, dar este eficient.

5. SmartGit

SmartGit este o altă opțiune proprietară. De data aceasta, însă, este ambalat pentru utilizare pe sistemele Linux. SmartGit este gratuit pentru uz personal, dar necesită o licență pentru întreprindere. SmartGit arată și se simte un pic ca un IDE. Dacă îți plac programele precum Netbeans și Eclipse, este posibil ca SmartGit să fie pentru tine.

SmartGit

Este plin de utilități și instrumente și face ca navigarea în proiect să fie o briză. De asemenea, are câteva elemente de evidențiere și vizualizare excelente pentru angajamentele și modificările aduse proiectelor dvs.

Bara de instrumente SmartGit este printre cele mai bune. Aceasta face ca majoritatea sarcinilor dvs. obișnuite să fie cât mai fără efort posibil, permițându-vă totuși un control maxim atunci când aveți nevoie.

Toți acești clienți sunt minunați. Alegerea dintre ele se reduce la o chestiune de gust. Amintiți-vă, puteți utiliza Git confortabil fără o interfață grafică, așa că această alegere se referă la extras. Care dintre ele vă atrage cel mai mult și credeți că vă va ajuta cu modul în care lucrați?

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în ianuarie 2012 și a fost actualizat în iunie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x