5 dintre cele mai bune alternative găzduite de Github

5 dintre cele mai bune alternative găzduite de Github
⏱️ 4 min read

După ce Microsoft a achiziționat GitHub, mulți dezvoltatori au căutat alternative pentru a-și găzdui codul. Microsoft (și multe alte companii gigantice) are obiceiul de a achiziționa o tehnologie / site-uri / produse dovedite pentru a-și extinde acoperirea. Skype este un exemplu, iar acum Github este la fel.

Cu toate acestea, vestea despre achiziționarea GitHub a fost un duș rece pentru comunitate. Deși personal nu mi-a plăcut niciodată GitHub și îl consider un dezastru de utilizare, a fost destinația ideală pentru găzduirea unei cantități uriașe de proiecte open source. Monopolul este rareori sănătos, iar sfârșitul (care împiedică) GitHub o dovedește din nou.

Din fericire, există o mulțime de alte sisteme de control al versiunilor pentru care puteți alege. Nu toate au toate funcționalitățile GitHub, dar în funcție de ce aveți nevoie de ele, alegerile sunt destul de bune. Dacă sunteți unul dintre acei dezvoltatori care doresc să treacă de la GitHub, vom enumera aici câteva dintre alternativele – toate sunt auto-găzduite, deoarece nu doriți să aveți încredere în altcineva cu codul dvs. prețios, nu?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. GitLab

Chiar înainte ca GitHub să intre pe mâini greșite, GitLab a fost o alternativă destul de populară. Acum mă aștept că va atrage mult mai multă atenție. GitLab este open source, iar ediția sa de bază este gratuită. Există și versiuni cu plată; încep de la 4 USD per utilizator pe lună. Este un instrument complet al ciclului de viață DevOps cu funcționalități de planificare, testare, ambalare și lansare. Vine și cu un wiki și funcții de urmărire a problemelor. Puteți implementa GitLab intern sau în cloud.

2. Gogs

github-alternatives-02-gogs

Dacă instalarea nedureroasă este preocuparea dvs. principală, atunci nu este nimic mai bun pentru dvs. decât Gogs. Vine cu binare gata de utilizat pentru Windows, Linux, Mac și Raspberry Pi, dar puteți utiliza, de asemenea, Go pentru al instala pe orice altă platformă pe care rulează Go. Gogs este ușor și rapid și, deși nu are toate caracteristicile costumelor mari și costisitoare, vine cu un wiki, urmărirea erorilor, controlul versiunilor etc.

3. Trac

github-alternatives-03-trac

Trac este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei alternative GitHub minimaliste. În esență, Trac este un wiki îmbunătățit și un sistem de urmărire a problemelor pentru proiecte de dezvoltare software. Pentru controlul versiunii, folosește Git și Subversion, dar poate funcționa și cu alte zeci (de exemplu, Mercurial, Perforce etc.). Cu funcționalitatea sa bună de raportare, Trac este o alegere bună dacă trebuie să monitorizați în mod regulat și îndeaproape progresul proiectelor.

4. GitBucket

github-alternatives-04-gitbucket

GitBucket este o clonă GitHub scrisă în Scala. Nu are la fel de multe funcții ca celelalte aplicații din listă. De fapt, principalul său avantaj este asemănarea sa cu GitHub. Cu alte cuvinte, dacă începeți să pierdeți GitHub, puteți recurge oricând la GitBucket. Caracteristicile sale includ vizualizatorul de depozite, urmărirea problemelor, cereri de extragere și un wiki. Puteți extinde funcționalitatea acestuia cu ajutorul pluginurilor, dar nu vă așteptați prea mult de la ei.

5. Mercurial

Spre deosebire de celelalte programe din această listă, Mercurial este complet diferit de GitHub deoarece nu folosește serverul Git, deși vă puteți converti datele Mercurial în obiecte Git. Mercurial nu este singura alternativă de server non-git a GitHub – există multe alte sisteme de control de versiune, cum ar fi Perforce, Subversion etc., pe care le puteți utiliza pentru a vă gestiona codul sursă.

github-alternative-05-mercurial

Am inclus Mercurial pentru că este bun, multiplataforma și vine cu o mulțime de extensii. În plus, mulți dintre prietenii mei, care au folosit atât GitHub, cât și Mercurial, spun că Mercurial este mult mai ușor de utilizat. Îmi place și arhitectura distribuită. În ceea ce privește caracteristicile, instalarea de bază nu este uluitoare, dar există extensii pentru aproape orice imagine.

Cu sau fără GitHub, viața continuă. Nu plângeți prea mult GitHub – ar putea fi un lucru bun că acum este deținut de Microsoft. Acest lucru va stimula creșterea alternativelor sale și cred că unele dintre ele vor deveni mai bune decât GitHub pe care îl cunoaștem astăzi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x