5 dintre cele mai bune alternative gratuite Adobe InDesign

5 dintre cele mai bune alternative gratuite Adobe InDesign
⏱️ 4 min read

În zilele dinaintea aspectelor computerizate ale paginilor, lipiturile erau realizate cu măsurători atente și se lucrau pentru a pune totul la punct. În prezent, publicațiile sunt proiectate cu software specializat. Indiferent dacă este tipărit sau digital, acesta include totul: reviste, broșuri, ziare, cărți și postere.

Software-ul de editare desktop a fost mult timp dominat de programul Adobe InDesign. Din păcate, indiferent dacă sunteți un designer grafic profesionist sau un membru PTA care face fluturași pentru o vânzare de coacere, InDesign costă un ban destul. În prezent, un abonament la Adobe InDesign vă va oferi 19,99 USD pe lună. Din fericire, există și alte programe pe care le puteți folosi pentru a face treaba. Nu există multe alternative viabile acolo, dar am căutat câteva dintre cele care există doar pentru dvs.

1. Scribus

Una dintre cele mai cunoscute alternative InDesign există Scribus. Scribus este o aplicație completă de editare desktop, capabilă să redea publicații de calitate profesională. Acceptă majoritatea formatelor majore de bitmap, inclusiv cele compuse în Adobe Photoshop. Are o curbă de învățare destul de abruptă, deși este furnizat un manual oficial.

Scribus este complet open source și distribuit sub licența publică generală GNU ca software gratuit. Este disponibil pentru Windows, Mac și majoritatea distribuțiilor Linux. În plus, Scribus este întreținut activ, ceea ce înseamnă că sunt implementate noi funcții, modificări și remedieri pentru a îmbunătăți experiența și funcționalitatea utilizatorului.

2. Lucidpress

În timp ce Adobe InDesign este într-adevăr limitat doar la imaginația utilizatorului, este nevoie de o mulțime de cunoștințe pentru a vă face proiectele realitate. Lucidpress caută să elimine curba de învățare asociată cu aplicațiile de editare computerizată. În timp ce aspectele sale de „drag-and-drop” sunt intuitive, utilizatorilor profesioniști le va fi lipsită. Unele dintre aceste funcții pot fi deblocate dacă sunteți dispus să plătiți, totuși.

indesign-alternatives-lucidpress

Acestea fiind spuse, versiunea gratuită a Lucidpress poate încă să facă treaba. Rețineți că versiunea gratuită limitează publicațiile la trei pagini. Un lucru pe care Lucidpress îl urmărește este că nu necesită o descărcare. Întregul instrument rulează în browserul ales de dvs., ceea ce înseamnă că este compatibil cu orice sistem de operare. În esență, Lucidpress este pentru InDesign la fel ca Pixlr pentru Photoshop.

3. Vivadesigner

Vivadesigner este o altă aplicație capabilă de editare computerizată, care vine atât în ​​varietăți gratuite, cât și în cele premium. La fel ca în cazul majorității software-urilor gratuite, unele funcționalități sunt limitate la versiunea premium. La fel ca Lucidpress, Vivadesigner se poziționează ca o soluție ușor de utilizat. Interfața sa este clară și structurată intuitiv, permițând utilizatorilor să intre direct.

indesign-alternatives-vivadesigner

Vivadesigner vine în două variante: descărcare în browser sau desktop. Unii utilizatori ar putea lucra cu informații sensibile și / sau materiale protejate prin drepturi de autor; opțiunea este benefică pentru cei preocupați de confidențialitatea asociată cu aplicațiile bazate pe web.

4. Canva

Canva nu este o aplicație tradițională de autoeditare. În schimb, se poziționează ca un instrument de design grafic. Utilizatorii vor descoperi că Canva excelează la crearea unor lucruri grele pe grafică, cum ar fi postere și pliante. Canva este ușor de învățat și oferă o selecție largă de fonturi, culori și fotografii gratuite. Versiunea premium a Canva oferă utilizatorilor acces la o gamă și mai largă; cu toate acestea, utilizatorii obișnuiți vor găsi că versiunea gratuită este mai mult decât suficientă.

indesign-alternatives-canva

Canva nu poate concura cu InDesign, dar nu toată lumea are nevoie de InDesign. Publicul țintă al Canva este cel care dorește să producă grafică atractivă rapid și ușor. Prin urmare, Canva este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor, ușor de utilizat, pentru aplicațiile de editare desktop mai complete.

5. SpringPublisher

Vorbește despre competitivitatea acestei zone (sau dominația nemiloasă a InDesign) că SpringPublisher nu mai este dezvoltat, dar totuși poți apuca versiune gratuită a acestui software prietenos și frumos de la CNET. (Nu vă faceți griji, l-am verificat pentru crapware.) Nu este la fel de profund sau complex ca InDesign, dar vă permite totuși să faceți multe lucruri fundamentale, cum ar fi lucrul cu straturi, alinierea aspectelor și utilizarea unui număr de șabloane pentru a obține Ai început.

free-indesign-alternatives-springpublisher

Dacă faceți clic pe orice element de pe ecran se afișează imediat opțiuni precise pentru acesta – aliniere, opacitate, umbre, unghiuri și așa mai departe. Sunteți blocat de la unele opțiuni din versiunea gratuită, cum ar fi economisirea la calitate de 350 dpi, ceea ce este puțin frustrant, deoarece nici măcar nu puteți obține versiunea Pro – ați fi sperat că dezvoltatorii ar fi deblocat totul. Totuși, este un bun instrument de proiectare entry-level.

Folosiți un program de autoeditare? Ați încercat vreunul dintre programele menționate mai sus? Dacă da, care credeți că este cea mai bună? Există vreunul pe care l-am uitat? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x