5 dintre cele mai bune alternative Microsoft Excel

5 dintre cele mai bune alternative Microsoft Excel
⏱️ 5 min read

Vânătoarea celei mai bune alternative Excel nu încetinește. Veniturile comerciale acumulabile pentru date și analize sunt de așteptat să crească după 200 miliarde USD în 2020, potrivit IDC. Și fiecare companie caută să obțină o mușcătură din asta.

Microsoft Excel a rămas neclintit în activitatea de calcul tabelar pentru totdeauna. Dar există câteva probleme, iar principalul dintre ele este prețul. O copie independentă a software-ului costă 129,99 USD. Și dacă preferați să îl utilizați împreună cu Microsoft Office, acesta costă 69,99 USD pe an!

Din fericire, există câteva software-uri alternative de foi de calcul disponibile gratuit și sunt capabile să funcționeze la fel de bine ca gigantul foii de calcul.

1. Foi de calcul Google

Foi de calcul Google este răspunsul Google la software-ul Microsoft Excel. Frumosul cârlig este că nu aveți nevoie de nicio înregistrare specială pentru a utiliza foi Google. Dacă aveți un cont Googlel, puteți accesa și utiliza acest software.

Foaia de calcul Google este găzduită pe o platformă cloud, dar oferă, de asemenea, o aplicație offline atât pentru PC, cât și pentru platforme mobile. Această caracteristică înseamnă că vă puteți accesa foile oriunde și pe orice platformă.

Este în esență un instrument de colaborare eficient. Puteți edita și examina fișele în timp real împreună cu echipa dvs. De asemenea, vă permite să scrieți cod Javascript suplimentar pentru a-i extinde capacitatea. Conectarea la API-uri web este, de asemenea, o briză. Această caracteristică vă permite să extrageți direct date și informații de pe paginile web.

Cu interfața sa de utilizator bogată și funcțiile puternice de date Excel, cum ar fi tabelele pivot și vizualizarea datelor, ar trebui să luați în considerare trecerea la această alternativă puternică Excel.

2. Foi Zoho

best-excel-alternative-zoho-sheets

Aceasta este o altă alternativă bazată pe cloud la Excel, construită și administrată de giganții Zoho, soluții software de afaceri. În centrul său, Foi Zoho este construit în jurul soluțiilor software Zoho Management Customer Relationship Management (CRM). Astfel, coace colaborarea în esența sa.

Vă permite libertatea de a comuta între diferite extensii de foi de calcul, cum ar fi .xls, .csv .xlsx și .ods. Nu trebuie să vă mai deranjați cu compatibilitatea datelor.

În ciuda interfeței sale simple, Zoho Sheets prezintă formidabile funcții Excel precum tabelul pivot, diagrame și vizualizări de date. Toate acestea sunt la un nivel comparabil cu Excel.

De asemenea, dacă sunteți un startup tânăr care caută să economisească fonduri, acesta este cel mai bun instrument pentru dvs. Aplicația Zoho Excel se integrează fără probleme cu restul soluțiilor lor CRM și este gratuită pentru echipe de până la douăzeci și cinci de persoane. Este greu să nu-l vezi ca una dintre cele mai bune alternative Excel.

3. Libre Calc

best-excel-alternative-libre-calc

Libre Calc este software pentru foi de calcul incluse în suita de productivitate LibreOffice. Suita este considerată una dintre cele mai bune alternative Excel datorită comunității sale active și numeroase.

Libre Calc este în întregime open source. Funcțiile noi sunt întotdeauna adăugate și erorile corectate în versiunile obișnuite. Nu este de mirare că majoritatea distribuțiilor Linux o aleg ca aplicație implicită pentru foaia de calcul.

Cu toate acestea, acest software este o aplicație bazată pe funcții. Prin urmare, nu are vizualizări de date foarte frumoase precum Excel.

Dar este incredibil de puternic, deoarece acceptă toate formatele de documente, precum și macrocomenzile Excel. Permite extensii și scripturi în toate limbajele de programare majore. Unele dintre ele sunt C ++, Java, CLI, Python și LibreOffice Basic.

Rețineți, de asemenea, că este compatibil cu mai multe platforme, cu programe scrise pentru Linux, Windows și macOS. Suport în cloud este, de asemenea, disponibil în prezent, astfel încât acest lucru vă rezolvă problemele de colaborare.

4. Office PlanMaker gratuit

best-excel-alternative-freeoffice

Dacă doriți o foaie de calcul elegantă și elegantă, atunci priviți spre PlanMaker.

Dezvoltatorii acestei alternative gratuite îl consideră cel mai eficient înlocuitor Excel disponibil gratuit.

O caracteristică impresionantă este gama de șabloane frumoase pentru vizualizarea datelor în 2D și 3D. Are o compatibilitate perfectă cu Excel 2016 și, de asemenea, reproduce funcții esențiale, cum ar fi tabelul pivot și formulele.

De asemenea, vine cu peste 350 de formule pre-configurate pentru funcții matematice. Numai acest lucru îl clasează printre cele mai complete oferte disponibile gratuit. Platformele acceptate sunt Windows și Linux.

5. Biroul WPS – Foi de calcul

cel mai bun-excel-alternativ-wps-office

Foi de calcul WPS Office acceptă toate formatele de foi cunoscute și se integrează perfect cu toate documentele Excel anterioare. În afară de formulele, tabelele și listele obișnuite, acest instrument acceptă tabele pivot avansate și modelarea datelor.

Vizualizarea datelor este, de asemenea, de primă clasă, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectul prezentării dvs.

În prezent este disponibil pe Windows, Mac, Linux, iOS și Android. Este, de asemenea, un instrument de colaborare eficient, cu suport pentru un serviciu cloud cu funcții complete. Este o adăugare demnă la lista celor mai bune alternative Excel.

Alegerea celei mai bune alternative Excel

Lupta pentru cea mai bună alternativă Excel nu este una care va fi rezolvată în curând. Preferințele personale joacă, de asemenea, un rol considerabil, deoarece nicio soluție nu este perfectă. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune alternative Excel disponibile, continuați și alegeți din lista de mai sus.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x