5 dintre cele mai bune alternative Microsoft Project pentru Linux

5 dintre cele mai bune alternative Microsoft Project pentru Linux

Există sute de alternative Microsoft Project și le-am mai acoperit. Există alternative pe mai multe platforme și pe web, dar în acest articol mă voi concentra mai ales pe alternativele Microsoft Project pentru Linux.

Distincția este un pic dificilă, deoarece din punct de vedere tehnic pot fi folosite și alternative bazate pe web din Linux. Unele dintre aplicațiile pe care le-am inclus au și o versiune web, dar principala mea considerație a fost dacă rulează sau nu pe Linux. Deci, dacă o aplicație are o instalare Linux, aceasta este inclusă aici.

Desigur, nu pot include toate aplicațiile de gestionare a proiectelor pentru Linux, așa că am încercat să-mi restrâng selecția la cele cinci pe care le consider cele mai bune.

1. ProjectLibre

ad-banner

ProjectLibre este versiunea nouă și actualizată a OpenProj. Este compatibil cu Microsoft Project 2003, 2007 și 2010. Unele dintre caracteristicile pe care le oferă sunt diagrama Gantt, costul valorii câștigate, diagramele PERT, diagrama RBS, diagrama de rețea, diagramele WBS / RBS, histogramele resurselor etc. Autorii săi susțin că este un Microsoft Înlocuirea proiectului, dar nu sunt sigur că acest lucru se aplică la ediția gratuită a comunității sau la versiunea cu plată. Unul dintre principalele avantaje ale ProjectLibre este că are traduceri (ale aplicației și ale documentelor) în zeci de limbi.

2. TaskJuggler

Dacă sunteți în căutarea unui instrument avansat de gestionare a proiectelor pentru Linux, încercați TaskJuggler. Autorii săi îl numesc „software de management de proiect pentru manageri de proiect serioși”. Acest lucru se datorează faptului că aplicația acoperă un proiect în întregime – de la ideea brută până la finalizarea finală a proiectului. TaskJuggler ajută la stabilirea scopului proiectului, alocarea resurselor, planificarea costurilor și veniturilor, gestionarea riscurilor și a comunicării.

ms-project-alternatives-02-taskjuggler

Există un planificator de optimizare, un echilibrator de resurse și un verificator de consistență care vă ajută să mențineți proiectul pe drumul cel bun. Puteți utiliza TaskJuggler pentru orice tip de proiect, inclusiv Programare extremă și Proiecte Agile.

3. OpenProject

ms-project-alternatives-03-openproject

Proiect deschis este o altă aplicație de gestionare a proiectelor care vine cu o versiune gratuită și cu o versiune cu plată. Versiunea gratuită oferă planificarea și programarea proiectelor, planul de parcurs și lansarea produselor, gestionarea sarcinilor și colaborarea în echipă, Agile și Scrum, urmărirea timpului, raportarea și bugetarea costurilor și urmărirea erorilor. Mai mult sau mai puțin acest lucru este suficient pentru majoritatea proiectelor mici sau mari, dar dacă doriți funcții mai avansate, cum ar fi teme și logo-uri personalizate, Single Sign On sau asistență dedicată, puteți lua în considerare versiunile Enterprise sau Cloud.

4. Plan de Calligra

ms-project-alternatives-04-calligra-plan

Plan de Calligra este o aplicație foarte îngrijită pe care o puteți folosi pentru gestionarea proiectelor destul de complexe cu resurse multiple. Împreună cu caracteristicile standard ale majorității aplicațiilor de gestionare a proiectelor, cum ar fi gestionarea sarcinilor și planificarea resurselor, Plan are câteva caracteristici interesante, cum ar fi reprogramarea (inclusiv din starea actuală a proiectului) și capacitatea de a compara proiectul reprogramat cu programul original. Planul oferă, de asemenea, funcții detaliate privind sarcinile, resursele și costurile.

5. Planificator

Cu cea mai recentă versiune din 25 decembrie 2011, Planificator este cu greu cea mai actualizată aplicație, dar totuși este utilizabilă. Acesta este instrumentul de gestionare a proiectelor GNOME. Este o aplicație GTK + scrisă în C. Puteți să o utilizați pentru a gestiona sarcini și resurse. Planificatorul își salvează datele fie în fișiere XML, fie într-o bază de date postgresql. Puteți imprima proiecte în format PDF sau le puteți exporta în HTML.

ms-project-alternatives-05-gnomeplanner

Există multe alte alternative Microsoft Project – pentru Linux și altfel – nu am acoperit. De exemplu, nu am acoperit Openproj, Gantter, Redbooth, Rally Community Edition sau FreedCamp, deoarece acestea sunt deja acoperite în articolul alternativ Microsoft Project (chiar dacă articolul este puțin vechi, aceleași aplicații există încă). Dacă aplicațiile pe care le-am ales în acest articol nu sunt ceea ce căutați, verificați celelalte cinci, deoarece acestea ar putea fi ceașca dvs. de ceai.