5 dintre cele mai bune alternative Tor pentru navigare anonimă

5 dintre cele mai bune alternative Tor pentru navigare anonimă
⏱️ 4 min read

Când doriți să intrați online și să rămâneți anonim, ați putea lua în considerare utilizarea unui browser precum Tor. Tor funcționează realizând o conexiune prin mii de relee și făcând dificilă identificarea locației.

Tor poate fi un instrument excelent pentru a menține utilizatorii anonimi, dar are dezavantajele sale care îi pot împinge pe utilizatori să încerce ceva nou. De exemplu, se știe că vă reduceți viteza lățimii de bandă. Din fericire, există diverse alternative Tor pe care le puteți folosi pentru a vă menține anonim în timp ce sunteți online.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. I2P

I2P este o alternativă Tor care utilizează tehnologia DarkNet și, de asemenea, vă poate cripta datele în straturi. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Invisible Internet Project și, datorită cheilor private și publice, I2P este capabil să cripteze traficul de rețea. I2P creează un strat în UDP și TCP / IP.

Cu I2P veți folosi o alternativă Tor care oferă protecție securizată a confidențialității. Partenerii pentru I2P sunt aleși pe baza performanței clasării și a profilării și nu a capacităților revendicate.

2. FreeNet

FreeNet funcționează ca o platformă de securitate peer-to-peer și vă asigură că navigați pe web anonim și în siguranță. De asemenea, acceptă tehnologiile OpenNet și Darknet.

tor-freenet

FreeNet nu are un server central, deci probabilitățile ca acesta să fie piratat într-o zi sunt foarte mici. Chiar și persoanele care sunt responsabile pentru întreținerea FreeNet nu au acces la informațiile utilizatorilor. Informațiile stocate de FreeNet sunt criptate înainte de a ajunge la serverele lor, făcându-le indestructibile pentru trackere și hackeri.

3. Deconectați-vă

Deconectat este considerat mai degrabă un supliment decât o alternativă Tor independentă. Ceea ce face Disconnect este că te deconectează de pe site-urile pe care le detectează că te urmăresc. Acesta va bloca acel site, păstrându-vă astfel confidențialitatea în siguranță.

tor-deconectare

Disconnect este disponibil pentru Windows, iOS și Android. Disconnect are trei conturi pe care le puteți utiliza: Basic, Pro și Premium. Cu contul de bază, beneficiați de protecție pentru un singur browser, blocați trackerele și posibilitatea de a căuta în mod privat.

Cu contul Pro puteți bloca trackerele și programele malware pe întregul dispozitiv, iar conexiunea la internet va fi cu 44% mai rapidă. Experiența dvs. de navigare va folosi cu 39% lățimea de bandă mai mică și, de asemenea, veți economisi durata de viață a bateriei.

Dacă accesați Premium, vă bucurați de toate funcțiile menționate anterior, iar WiFi-ul dvs. va fi, de asemenea, securizat – locația dvs. va fi mascată cu VPN-ul companiei. Deconectarea va împiedica, de asemenea, să ruleze tot acel cod inutil pentru a vă ajuta să economisiți o durată de viață a bateriei.

4. Whonix

Whonix vă va oferi confidențialitatea pe care o căutați și rulează și pe Linux. Acesta vă va ascunde adresa IP atunci când sunteți online și este făcut să funcționeze în interiorul unei mașini virtuale și este afectat de Tor.

tor-whonix

Folosește o rețea unică numită „Whonix-Workstation” care rulează pe un sistem privat. Whonix oferă două interfețe de rețea virtuală. Unul dintre ei se conectează la Web prin NAT care contactează rețeaua Tor. Interfața de rețea rămasă este cuplată cu o rețea LAN virtuală.

5. Browser Yandex

Gigantul tehnologic rus Yandex ne aduce unul dintre cele mai semnificative produse ale lor Browser Yandex. Datorită acestui browser, informațiile dvs. vor fi în siguranță, deoarece împiedică urmărirea și poate, de asemenea, să scaneze fișiere pentru a detecta malware care vor încerca să vă fure informațiile.

tor-yandex

De asemenea, browserul oferă plugin-uri de confidențialitate și securitate online, pe care le puteți adăuga pentru o protecție suplimentară. Puteți alege dintre plugin-uri, cum ar fi cele care dezactivează flash, blocarea anunțurilor și cele care vă protejează de site-uri nesigure. Puteți utiliza în continuare această alternativă Tor chiar dacă aveți Windows 7. Va funcționa și pe Mac și Linux.

Yandex oferă protecție împotriva falsificării DNS care vă va cripta datele și va preveni atacurile de otrăvire a cache-ului.

Concluzie

Cu toate pericolele digitale, nu poți fi niciodată prea atent atunci când vine vorba de păstrarea informațiilor tale în siguranță. Cu cât luați mai multe măsuri de securitate, cu atât mai bine. Dacă nu utilizați Tor, veți fi bine cu oricare dintre opțiunile de mai sus. La care te apleci? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x