5 dintre cele mai bune aplicații Raw Camera pentru Android

5 dintre cele mai bune aplicații Raw Camera pentru Android
⏱️ 5 min read

Dacă vă place să faceți fotografii și chiar vă puteți considera un fotograf profesionist, este posibil să fiți familiarizați cu formatul de imagini brute. Acest format tinde să fie folosit mult din cauza tuturor beneficiilor sale.

Utilizarea formatului brut poate îmbunătăți calitatea imaginilor. De asemenea, puteți modifica parametrii imaginii. Când dispozitivul dvs. Android stochează o imagine RAW, va face acest lucru cu o extensie.DNG. Următoarele aplicații sunt alegeri bune pentru imagini brute.

1. Adobe Photoshop Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom este una dintre cele mai populare și mai bune aplicații pentru realizarea de imagini RAW. Aplicația face o treabă excelentă de procesare a fotografiilor pe care le faceți și vă poate oferi chiar rezultate pe desktop. Vă permite să lucrați cu funcțiile de tonificare divizate, care vă oferă acele rezultate excelente.

De asemenea, puteți modifica tonul curbei și se va sincroniza ca un farmec cu versiunea desktop (Pro). Există o versiune gratuită a aplicației care vă permite să utilizați toate caracteristicile care au legătură cu organizarea, captarea și partajarea.

Dacă decideți să faceți upgrade, veți putea să editați fișiere brute, să obțineți propriul portofoliu, să efectuați ajustări selective, să etichetați fotografiile, să importați imaginile dvs. de pe o unitate USB și să vă bucurați de galerii web și instrumente glisante geometrice.

2. VSCO

raw-vsco

Cu VSCO puteți fie să faceți imagini RAW, fie să le adăugați. Aplicația este gratuită, dar există câteva caracteristici pe care va trebui să le cumpărați pentru ao utiliza. Aplicația vă oferă o perioadă de încercare gratuită de șapte zile pentru a obține experiența completă, astfel încât să puteți afla dacă aceasta este aplicația dorită.

Dacă rămâneți cu versiunea gratuită, vă puteți bucura în continuare de diverse caracteristici, cum ar fi fixarea expunerii, claritatea, saturația, umbrele, luminile, tonul pielii, decolorarea și multe altele. Puteți, de asemenea, să urmăriți alți fotografi și chiar să îi urmăriți pe alții.

Puteți alege dintr-o mare varietate de filtre excelente cu opțiunea de a cumpăra mai multe. Același lucru este valabil și pentru tonuri și stiluri. Aplicația are o interfață ușor de utilizat, care vă va ajuta să găsiți instrumentele mult mai rapid.

3. Deschideți Camera

crud-deschis

Toate caracteristicile pe care le veți găsi Camera deschisa sunt gratis. Nu veți vedea nicio achiziție în aplicație aici, dar veți găsi câteva opțiuni excelente. Puteți să înregistrați imagini RAW sau video sau să utilizați camera din spate sau cu fața frontală a dispozitivului.

Aceasta este o aplicație open-source care vă permite să schimbați lucruri precum expunerea, ISO și balansul de alb. Puteți ștampila textul, precum și timpul pe fotografiile pe care le faceți, astfel încât să vă amintiți întotdeauna când le-ați făcut.

Apăsați pe roata dințată, urmată de mai multe opțiuni ale camerei, apoi apăsați pe Opțiuni de control audio. Aici puteți solicita aplicației să fotografieze când aude un zgomot puternic sau când spuneți „Brânză”.

4. Camera Footej

raw-footej

Camera Footej este o altă opțiune bună pe care o puteți încerca. Oferă o interfață simplă, dar bogată în caracteristici. Puteți face o mare varietate de lucruri, cum ar fi schimbarea vitezei obturatorului, setarea ISO, focalizarea, balansul de alb, puterea focală și expunerea.

Aplicația folosește, de asemenea, API-ul camerei Android 2 (dacă dispozitivul dvs. îl acceptă), modul rafală, lumina selfie, modul panoramică (dacă dispozitivul dvs. îl acceptă) și vă permite, de asemenea, să faceți fotografii în timp ce înregistrați.

Dacă faceți upgrade la Premium, puteți obține o calitate JPEG mai bună, intervale de rafală sub 500 ms, videoclipuri pe parcursul a cinci minute, GIF-uri animate de înaltă rezoluție și antibanding în 50Hz. Aceasta este o aplicație care merită încercată, deoarece vă oferă imagini de înaltă calitate și este, de asemenea, intuitivă.

5. Camera FV-5 Lite

crud-5

Dacă îți place să folosești controale DSLR, îți va plăcea Camera FV-5 Lite. Această aplicație are o mulțime de setări manuale care vă permit să modificați focalizarea, ISO, balansul de alb, compensarea expunerii și viteza obturatorului. Nu uitați să utilizați modul Program care vă permite să faceți fotografii la un anumit ISO. Există, de asemenea, modul Prioritate viteză, în care realizați fotografii instantanee la cea mai mare viteză de expunere disponibilă.

Lista cu funcții continuă să funcționeze cu un autodeclanșator, modul rafală, linii directoare, expunerea la paranteze și o histogramă. Dacă accesați setările aplicației, puteți face, de asemenea, lucruri precum modificarea rezoluției imaginii, schimbarea locației de stocare, deschiderea fișierelor dintr-un folder de stocare personalizat, utilizarea geoetichetării, maximizarea luminozității ecranului și alegerea tipului de grilă de compoziție pe care doriți să o utilizare.

Concluzie

Există diferite avantaje când vine vorba de imagini RAW. De exemplu, obțineți imagini curate, puteți profita de intervalul dinamic, puteți avea toate metadatele și editarea unui fișier brut va lăsa datele inițiale nedeteriorate. De ce preferați să înregistrați imagini brute? Spuneți-ne de ce în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x