5 dintre cele mai bune aplicații Sticky Note pentru Mac

Best Sticky Note App For Mac Featured Image
⏱️ 9 min read

Puteți crea o notă lipicioasă pentru a vă aminti sarcinile importante sau puteți rămâne în fruntea listelor de sarcini. Notele lipicioase sunt utile, deoarece vor apărea tot timpul pe desktop, cu excepția cazului în care alegeți să le închideți.

Există multe aplicații clasice de luare de note pentru Mac, dar doar câteva sunt disponibile atunci când vine vorba de luarea de note lipicioase. În acest articol, am adunat cele mai bune aplicații de note lipicioase pentru Mac.

1. Lipicioase

Stickies-urile vin preinstalate cu macOS. Permite utilizatorilor să creeze note în mod post-it pe ecran.

Lipicioase

Cu Stickies, puteți scrie scurte mementouri și liste de activități și le puteți seta ca note lipicioase. Aplicația oferă mai multe opțiuni de personalizare. De exemplu, puteți modifica culoarea notei și formatarea textului, precum și le puteți seta să plutească peste ferestrele deschise. Dacă nu doriți ca notele să aibă un fundal, le puteți face translucide.

Deși Stickies este în principal pentru scrierea de note text, puteți încorpora și alte fișiere media, cum ar fi imagini, videoclipuri, PDF-uri etc. Singurul dezavantaj al Stickies este că nu acceptă note plutitoare în modul ecran complet și astfel notele vor dispărea atunci când trecerea la ecran complet. Puteți găsi Stickies în folderul de aplicații Mac și puteți începe să îl utilizați imediat.

2. Antnote simple

Antnote simple este o aplicație pentru bara de meniu. Dispune de o opțiune „Puneți nota pe desktop” care permite notelor să plutească deasupra tuturor ferestrelor.

Antnote simple

În plus, utilizatorii pot opta pentru a-și face notele lipicioase translucide dacă preferă. Dacă este necesar, este posibil să schimbați culoarea de fundal a notelor dvs., precum și să personalizați culoarea fontului și a textului. Simple Antnotes vine integrat cu „Serviciile” macOS. Pentru a utiliza integrarea, selectați text în orice aplicație și faceți clic dreapta pe el. Alegeți „Servicii” din meniul contextual și selectați „Adăugați la simple Antnotes” pentru a crea o nouă notă lipicioasă cu textul selectat.

De asemenea, puteți crea o notă nouă trăgând text și fișiere în bara de meniu Simple Antnotes sau pictograma „Dock”. Simple Antnotes este o aplicație grozavă, cu excepția faptului că nu funcționează pe ecran complet. Este disponibil gratuit pe Mac App Store. Cu toate acestea, aplicația are o versiune plătită numită Antnotes care costă 2,99 USD și oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi capacitatea de a atașa note la orice aplicație, astfel încât acestea vor fi afișate atunci când aplicația este activată.

3. Notă rapidă

Notă rapidă este o aplicație de note lipicioase pentru Mac care este accesibilă cu un singur clic sau o comandă rapidă de la tastatură.

Notă rapidă

Notele pe care le luați în Quick Note au capacitatea de a pluti deasupra tuturor celorlalte aplicații, păstrându-le vizibile pe ecran. Una dintre cele mai bune părți ale Quick Note este că funcționează în modul ecran complet, o funcție care lipsește în Stickies și Simple Antnotes.

Quick Note acceptă comenzi rapide. De exemplu, puteți aloca o comandă rapidă de la tastatură pentru a crea o notă nouă sau puteți deschide bara de meniu. Are și suport pentru modul întunecat. Versiunea gratuită a Quick Note permite luarea a patru note lipicioase. Dacă doriți să luați mai multe note, va trebui să faceți upgrade la Pro în schimbul a 7,99 USD.

4. Ghostnote

Ghostnote este o altă aplicație pentru bara de meniu, pe care o puteți accesa cu ușurință pentru a începe să vă scrieți notele.

Ghostnote

Caracteristicile notabile ale aplicației includ Note Browser și Script Editor. Note Browser facilitează gestionarea notelor, oferind posibilitatea de a vizualiza toate notele dintr-o singură vedere centrală. Puteți să vă răsfoiți notele utilizând tastatura sau să căutați și să editați notele dintr-o singură vizualizare. Cu editorul de scripturi, puteți scrie propriile scripturi de detectare a documentelor.

Ghostnote are suport pentru șapte teme, inclusiv una întunecată. Singurul dezavantaj pe care l-am întâlnit în timpul nostru de utilizare este notele care au dispărut când am trecut la o altă fereastră. Ghostnote este o aplicație complet plătită, dar compania oferă o probă gratuită de 14 zile. Costul unic al abonamentului este de 11,79 USD pentru un Mac.

5. Dezordine

Deși nu este în primul rând o aplicație pentru note lipicioase, Dezordine servește și acestui scop. Unclutter combină trei funcționalități – luarea de note, clipboard și gestionarea fișierelor. Puteți dezactiva celelalte două instrumente pentru a o utiliza ca aplicație Notes autonomă.

Dezordine

Fereastra Unclutter se deschide când mutați cursorul în partea de sus a ecranului și glisați în jos. Dacă doriți să o utilizați ca aplicație de note lipicioase, trageți panoul de note al lui Unclutter în afara ferestrei și se va lipi deasupra celorlalte ferestre deschise. Cea mai interesantă parte a Unclutter este disponibilitatea sa pe toate ecranele. Acceptă modul ecran complet, precum și toate „Spațiile” de pe desktop.

Dacă ați conectat ecrane externe la Mac, notele vor apărea pe toate afișajele conectate. Unclutter are o opțiune „Căutare rapidă” care ajută la găsirea notelor cu un cuvânt cheie sau textul complet. Puteți păstra notele Unclutter într-o platformă de stocare în cloud precum OneDrive sau Dropbox pentru a le menține sincronizate pe toate Mac-urile dvs. Unclutter este o aplicație plătită la prețul de 19,99 USD. Cu toate acestea, compania oferă o perioadă de încercare gratuită de 7 zile.

întrebări frecvente

Cum poți seta o notă Stickies să plutească deasupra tuturor aplicațiilor?

Dacă doriți, puteți seta o notă Stickies să plutească deasupra tuturor aplicațiilor deschise de pe Mac. Deschideți aplicația Stickies pe Mac și selectați o notă existentă sau creați una nouă. Atingeți „Fereastră” din bara de meniu, apoi faceți clic pe opțiunea „Float on Top”. Alternativ, puteți apăsa Opțiune + Comanda + F tastele de pe tastatura Mac.

Unde sunt stocate Stickies-urile pe un Mac?

stickies-urile de pe Mac sunt stocate în folderul Acasă. Pentru a găsi stick-uri pe Mac, deschideți „Finder” pe Mac, apoi apăsați pe „Go” în bara de meniu. Selectați „Acasă” din opțiunile de meniu. Odată ce vă aflați în folderul de pornire, veți găsi toate sticky-urile salvate ca fișiere .txt.

Cum să dezactivezi Clipboard și File Manager în Unclutter?

Atingeți pictograma aplicației Unclutter din bara de meniu și selectați „Preferințe”. În mod implicit, veți ateriza în fila „General”. De acolo, treceți la fila „Panouri”. Debifați caseta de lângă „Clipboard” și „Fișiere” pentru a le dezactiva.

Credit imagine: Pexeli

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x