5 dintre cele mai bune arhive de fișiere gratuite pentru Windows

5 dintre cele mai bune arhive de fișiere gratuite pentru Windows
⏱️ 4 min read

Arhivarea fișierelor este ceva ce întâmpină majoritatea oamenilor atunci când doresc să dezarhiveze un fișier pe care tocmai l-au descărcat. Pentru acest caz de utilizare, software-ul de dezarhivare inclus în Windows 10 este perfect adecvat. Este simplificat și ușor de accesat, dacă este limitat. Dar dacă trebuie să creați de fapt arhive cu orice regularitate sau dacă sunteți nemulțumit de sistemul încorporat Windows, s-ar putea să obțineți un beneficiu de la o aplicație mai completă pentru arhivarea fișierelor. Iată cinci arhive de fișiere gratuite și puternice pentru Windows.

1. 7-Zip

Cel iubit 7-Zip a fost copilul drag al lumii compresiei software de ceva vreme. Și cu un motiv întemeiat! Se ocupă de zeci de tipuri de fișiere, inclusiv formatul non-proprietar 7z, care este aproape sigur cel mai bun standard de compresie a fișierelor pentru majoritatea oamenilor. Și puteți edita fișiere în interiorul arhivelor non-solide fără a despacheta sursa, ceea ce face ca modificarea fișierelor readme să consume mai puțin timp.

Nu este cel mai atractiv din grup, dar cu siguranță este simplu, iar accentul utilitar face ca procesul uscat de creare a arhivelor să se miște cât se poate de lin. Pe lângă 7z, programul poate crea arhive în formatele principale, inclusiv GZIP, BZIP2, vanilie ZIP, RAR și TAR. De asemenea, puteți despacheta o varietate mult mai largă de arhive, așa cum este de obicei cazul software-ului de arhivare.

2. TUGZip

erou tugzip

TUGZip este la fel de puternic pe cât de complex. Este orientat spre crearea de arhive, mai degrabă decât spre despachetare, oferind o interfață cu două panouri care face mai ușoară vânarea fișierelor pe care le căutați. Prin utilizarea șirurilor de căutare bazate pe text, puteți urmări fișierele componente (cum ar fi toate JPG-urile dintr-un director, de exemplu) înainte de a le împacheta într-o arhivă.

TUGZip acceptă, de asemenea, cea mai mare listă de standarde, permițând crearea de arhive în mai mult de douăzeci de formate. Veți primi, de asemenea, șase algoritmi de criptare diferiți, integrarea shell-ului Windows și suport pentru scripturi. Dacă sunteți utilizator Linux sau administrator de sistem și căutați un instrument puternic, aceasta este alegerea dvs. Un dezavantaj notabil: nu a fost actualizat din 2008.

3. PeaZip

peazip-erou

Într-un domeniu al software-ului utilitar, PeaZip este câștigătorul clar al premiului pentru frumusețe. În general, este similar cu ceilalți concurenți, dar renunță la unele dintre caracteristicile mai puternice, abordând în același timp câteva caracteristici unice. Cel mai interesant este formatul de fișier PEA, care prioritizează securitatea față de compresie și oferă o varietate de funcții criptografice pentru a vă securiza arhivele. La fel ca celelalte opțiuni, PeaZip acceptă suita standard de opțiuni de arhivare, oferind în același timp o varietate mai largă de compatibilitate de despachetare.

4. WinRAR

winrar-erou-min

Acasă la cel mai cunoscut și ignorat ecran nag din toate timpurile, WinRAR este tehnic nu gratuit. Și totuși, nu trebuie să plătiți pentru ao folosi. Faimos, gestionează formatul RAR proprietar cu un motor propriu, mai degrabă decât clona Open RAR. De asemenea, puteți crea fișiere ZIP, dar nimic altceva. Puteți totuși despacheta o listă de rufe cu alte formate de compresie, dar veți fi limitat la doar RAR și ZIP pentru construirea propriei colecții. Include un utilitar de linie de comandă, dacă acesta este tipul de funcție de utilizator puternic de care aveți nevoie.

5. Extractor universal

1602263525 614 5 dintre cele mai bune arhive de fisiere gratuite pentru

Ca un fier de vafe, Extractor universal este foarte bun la un lucru. După cum se spune pe cutie, Universal Extractor va extrage aproape orice. Cu toate acestea, nu oferă capabilități de compresie. Dacă încercați doar să despachetați arhivele pe care le-ați descărcat fără cheltuieli generale, este perfect: curat, mic și simplu.

Concluzie

Când aveți nevoie de un înlocuitor solid pentru funcționalitatea de arhivare încorporată în Windows, 7-Zip este cel mai bun pariu. Pentru flexibilitate și putere, TUGZip este perfect, cu condiția să știți cum să îl utilizați. Pentru sofisticarea simplității, consultați Universal Extractor. Care este arhivatorul de fișiere preferat pentru Windows?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x