5 dintre cele mai bune browsere axate pe confidențialitate pentru Android

5 dintre cele mai bune browsere axate pe confidențialitate pentru Android

⌛ Reading Time: 4 minutes

Din păcate, în zilele noastre datele tale personale valorează mai mult decât aurul. Rezultatul este că practic toată lumea încearcă să colecteze informațiile dvs. Deoarece smartphone-urile și alte dispozitive mobile ne-au permis să ne extindem viața digitală în orice loc, în orice moment, trebuie să fim foarte conștienți de practicile de colectare a datelor. Din fericire, există o serie de browsere care vă pot ajuta să vă protejați datele sensibile atunci când utilizați smartphone-ul dvs. Android.

1. Firefox Focus

Este corect să spunem că Mozilla este Firefox Focus se concentrează privind confidențialitatea. Firefox Focus șterge automat toate istoricul de navigare, parolele și cookie-urile imediat ce închideți sesiunea. În plus, Focus blochează și reclamele și oprește trackerele.

Firefox Focus are doar 7 MB, ceea ce este destul de ușor în ceea ce privește browserele. Din păcate, această dimensiune mai mică vine în detrimentul caracteristicilor de bază pe care le-am așteptat de la browserele noastre. Cea mai mare omisiune este un sistem de file adecvat. Dacă sunteți obișnuiți să răsfoiți între mai multe file, veți dori să căutați în altă parte. Mai mult, în timp ce Firefox Focus vă ajută să vă protejați datele și să păstrați site-urile web de ochii curioși, Mozilla însăși colectează date despre utilizatori, deși poate fi renunțat la Setări.

2. InBrowser

„IN” din InBrowser înseamnă „incognito”. Majoritatea browserelor moderne au un mod incognito sau de confidențialitate care poate fi activat manual. InBrowser se lansează automat în modul de confidențialitate și rămâne incognito pe parcursul întregii sesiuni de navigare. Confidențialitatea InBrowser funcționează destul de bine, dovadă fiind faptul că multe site-uri web nici măcar nu vor recunoaște că accesați site-ul de pe un dispozitiv mobil. Deși este destul de impresionant, are potențialul de a enerva, așa că rețineți acest lucru.

confidențialitate-browser-browser

În plus, InBrowser șterge automat istoricul de navigare și orice cookie colectat în momentul în care ieșiți din aplicație. În plus, InBrowser are suport pentru Onion Router prin OrBot, permițându-vă să navigați anonim prin rețeaua TOR.

3. Fantomă

Multe browsere axate pe confidențialitate se laudă cu capacitatea lor de a opri trackerele și Ghostery nu face excepție. Marea diferență între Ghostery și celelalte este că Ghostery vă permite să vedeți cine vă urmărește datele. În plus, permite utilizatorilor să blocheze sau să deblocheze aceste trackere individual sau în bloc.

confidențialitate-browser-fantomă

Ghostery are, de asemenea, un puternic blocator de anunțuri încorporat, care poate accelera timpul de încărcare a paginii web. În plus, are și protecție integrată împotriva phishingului pentru a preveni ca site-urile web frauduloase să vă fure informațiile contului și parolele. În cele din urmă, Ghostery promite să nu colecteze date despre utilizatori, cu excepția cazului în care vă oferiți voluntar pentru a le furniza.

4. OrBot / OrFox

OrBot nu este atât un browser, cât o aplicație autonomă care permite utilizatorilor să se conecteze la rețeaua „The Onion Router” (TOR) de pe dispozitivul lor mobil. Atunci când utilizați OrBot, tot traficul web este direcționat prin rețeaua TOR, criptând eficient toate datele. Acesta face acest lucru prin respingerea traficului dvs. de internet prin proxy-uri din întreaga lume.

confidențialitate-browser-orfox

Pentru un strat suplimentar de securitate, instalați fișierul Browser OrFox împreună cu OrBot. OrFox este singurul browser recomandat de Proiectul TOR. Utilizarea acestui browser vă poate ajuta să ocoliți restricțiile globale și să navigați pe web în mod anonim prin rețeaua TOR. Din păcate, utilizarea rețelei TOR poate duce la viteze mai mici de internet. Acest lucru se datorează salturilor pe care trebuie să le facă traficul prin noduri de pe tot globul. Dar anonimatul are un preț!

Notă: OrFox va fi întrerupt în 2019 odată cu lansarea Tor Browser pentru Android.

5. Aloha

Aloha oferă confidențialitate și securitate printr-un VPN integrat care vă poate masca adresa IP și vă poate oferi o navigare anonimă. VPN-ul este foarte simplu de utilizat și poate fi activat și dezactivat cu o singură atingere. În plus, este complet gratuit și total nelimitat, ceea ce înseamnă că nu impune nicio limită de date.

confidențialitate-browser-aloha

Una dintre caracteristicile mai interesante ale Aloha este capacitatea de a „bloca” filele. Utilizatorii pot deschide noi file de browser și le pot bloca printr-o parolă sau o amprentă digitală. Acest lucru împiedică pe oricine altcineva decât dvs. să acceseze fila.

Acestea nu sunt singurele browsere de confidențialitate disponibile pentru Android. Pe care vă bazați pentru a vă menține în siguranță informațiile personale? Spuneți-ne în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *