5 dintre cele mai bune chei de securitate hardware pentru autentificarea cu doi factori

5 delle migliori chiavi di sicurezza hardware per l'autenticazione a due fattori
⏱️ 5 min read

Indiferent pentru ce folosiți Internetul, este aproape imposibil să îl navigați fără să mențineți zeci de conturi. Odată cu proliferarea stocării în cloud, conturile online au devenit și mai importante. Oamenii își stochează datele din viață pe OneDrive, Dropbox și Google Drive.

O modalitate sigură de a vă proteja cheia (cheile) master este să le stocați pe un dispozitiv hardware cu autentificare cu doi factori. Aceasta este o apărare de securitate suplimentară împotriva potențialilor intruși. La fel ca portofelele de criptare hardware, cheile de securitate hardware au dimensiunea stick-urilor de memorie USB, oferind protecție împotriva phishingului, înregistrării prin tastare și hacking.

Iată câteva dintre cele mai bune chei de securitate hardware pentru autentificarea cu doi factori.

1. Cheia de amprentă Kensington VeriMark

Smartphone-urile emblematice nu sunt singurele dispozitive mobile care utilizează confortul și securitatea tehnologiei de amprentă digitală. Cu mult mai ieftin, la aproximativ 40 USD, Cheie de amprentă Kensington VeriMark deține certificarea FIDO U2F, potrivită pentru integrarea în medii corporative mai mari.

Până la 10 utilizatori diferiți își pot stoca amprentele, astfel încât mulți utilizatori să poată accesa același terminal. Utilizarea sa este simplă. Senzorii biometrici detectează un utilizator în timp ce plasează un deget pe mini-dispozitivul conectat, deoarece datele de conectare Windows Hello citesc autentificarea biometrică.

2. Yubico YubiKey 5 Nano

Dacă aveți nevoie de cea mai mică cheie de securitate hardware 2FA posibilă, fără pericolul de a o pierde accidental, Yubico YubiKey 5 Nano este singurul produs de obținut. Nu mult mai mare decât o unghie, poate fi totuși introdus într-un port USB. Funcționează perfect pe toate sistemele de operare majore: Windows, macOS și Linux, precum și Google Chrome.

Yubico Yubikey 5 Nano

Cheia minusculă deține toate protocoalele și certificările majore de securitate: FIDO2, FIDO U2F, OATH-HOTP, OATH-TOTP, Yubico OTP, OpenPGP și Smart card (PIV). Cu toate acestea, datorită dimensiunii sale, cel mai bine este să aveți o cutie mică pentru a o păstra. Pentru călătorii, un interior al slotului de acoperire al unui smartphone ar face trucul. În plus, dacă aveți unul dintre cele mai actualizate portofele, acesta se poate încadra cu ușurință într-unul dintre sloturile de memorie ale portofelului.

3. YubiKey 5Ci

Pentru utilizatorii care au nevoie atât de USB-C, cât și de conectorul Apple Lightning, YubiKey 5Ci reprezintă un hibrid cu ambele conexiuni pe fiecare parte a butonului cheie. Fortificat cu fibră de sticlă robustă și având o gaură pentru breloc în mijloc, este ușor să o adăugați la setul de chei de acasă.

Yubikey 5ci

La fel ca toate cheile de securitate Yubico, acesta prezintă toate protocoalele și certificatele găsite în varianta Nano. Din păcate, conectivitatea sa duală îl face una dintre cele mai scumpe soluții cheie 2FA, de obicei la aproximativ 70 USD.

4. Yubico YubiKey 5 NFC

Continuând gama de chei de securitate Yubico, această variantă este fără fir, utilizând protocolul NFC (comunicare în câmp aproape). Reprezintă o soluție fără fir cu rază scurtă de acțiune, la aproximativ 4 cm (1 ½ inch), care este ideală pentru o cheie de securitate amplasată chiar lângă un computer sau un dispozitiv mobil. Indiferent dacă dispozitivul dvs. funcționează pe Android, Windows, Linux, macOS sau iOS, trebuie doar să fie compatibil cu NFC.

Yubico Yubikey 5nfc

În acest scop, asigurați-vă că verificați dispozitivul Compatibilitate NFC înainte de a opta pentru YubiKey 5. Un alt bonus este că nu este doar rezistent la apă, ci la fel de ieftin ca tastele non-wireless la aproximativ 40 USD.

5. CryptoTrust OnlyKey

Mai mult decât o cheie de securitate hardware, acest model servește, de asemenea, rolul unui manager de parole. Acest lucru îl face mai puțin compact decât concurenții. Cu toate acestea, nu se poate da vina pentru că are un numpad de dimensiuni rezonabile. Această caracteristică îl face, de asemenea, ideal pentru eludarea jurnalelor de apăsare de tastă, deoarece numai tastarea pentru a accesa parolele se va face pe această cheie.

Tasta Only Cryptotrust

Pe lângă faptul că este un manager de parole, acesta acceptă și copierea de rezervă criptată și autodistrugerea – ștergând datele după un anumit număr de încercări incorecte de parolă. Protocoalele sale 2FA includ TOTP, Yubico OTP și FIDO 2 U2F.

Hardware Vaults Instill Responsability

Adesea, oamenii nu iau în serios sarcina de a-și proteja datele online. Ca ceva ce poate fi șters, rescris și copiat după bunul plac, conținutul digital este trecut cu vederea în comparație cu articolele fizice pe care le putem atinge cu propriile mâini.

În plus față de furnizarea unui strat de securitate atât de necesar pentru obiectele de valoare online, cheile de securitate hardware vă fac să vedeți amprenta digitală cu controlul pe care îl merită.

Credit de imagine: Kensington, Yubico, Numai cheie

Legate de:

  • Cele mai bune extensii de securitate Chrome pentru a vă îmbunătăți securitatea de navigare
  • Cum să lucrați de acasă fără a compromite securitatea
  • 8 semne Sistemul dvs. inteligent de securitate a fost piratat

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x