5 dintre cele mai bune controlere PS4 terțe

5 dintre cele mai bune controlere PS4 terțe
⏱️ 7 min read

Indiferent dacă sunteți un aspirant la pro-gamer sau doar un hobbyist conștient de buget, aveți o serie de opțiuni atunci când vine vorba de controlere Playstation 4.

1. Razer Raiju / Raiju Ultimate

Regele perifericelor de computer a lansat primul controller profesional adevărat pentru PS4, supranumit Raiju. Razer Raiju este masiv, evocând designul controlerului Xbox One Elite de la Microsoft. Controlerul Razer este realizat în cele din urmă pentru performanță peste personalizare. În acest scop, oferă o serie de funcții utile, care ar putea oferi jucătorilor o ușoară avantaje față de competiție. O astfel de caracteristică este butoanele de declanșare situate pe partea inferioară a controlerului. Amplasarea lor este menită să se simtă mai naturală, în special atunci când joci jocuri de tragere la prima persoană. În plus, Raiju are butoane de comandă rapidă între cele două mânere. Acest lucru este util, deoarece vă permite să modificați setările pe care în mod normal ar trebui să le accesați în meniu.

De asemenea, este disponibil Raiju Ultimate controlor. Acesta este un controler mai rațional în comparație cu originalul. Cu toate acestea, cea mai mare diferență este că Ultimate oferă conectivitate fără fir Bluetooth, în timp ce originalul este strict un controler cu fir. Aceasta este o caracteristică drăguță; cu toate acestea, conectivitatea wireless are ca rezultat și întârzieri, ceea ce înseamnă că jucătorii profesioniști probabil nu vor fi interesați. În ansamblu, seria Raiju de la Razer este bună, dar are un preț cerut pentru un gamer mediu.

2. Nacon Revolution Pro

Una dintre cele mai frecvente reclamații legate de controlerul DualShock 4, în special cele cu mâini mai mari, este că este incomod să țineți. Nacon Revolution Pro elimină această îngrijorare luând indicii de design de la controlerul Xbox One. Pe lângă faptul că este mai mare din punct de vedere fizic, Revolution Pro schimbă și amplasarea D-pad-ului și a stick-ului analogic stâng, imitând aspectul controlerului Xbox One. Acest lucru oferă jucătorului acces mai ușor la D-pad atunci când folosește degetul mare; cu toate acestea, poate fi nevoie să vă obișnuiți dacă sunteți fan DualShock.

ps4controller-nacon

În plus față de aceste modificări evidente de design, Revolution Pro are și câteva butoane suplimentare pe partea din spate a controlerului. Oricare dintre butoanele feței sau ale umerilor poate fi remapat la acestea, permițând jucătorilor accesul rapid la ele fără a fi nevoie să își ia degetele mari de pe bețele analogice. Acest lucru permite timpi de reacție mai rapide și o experiență de joc mai confortabilă. În timp ce Nacon Revolution Pro funcționează bine și are o calitate excelentă a construcției, există câteva dezavantaje. Revolution Pro este un controler cu fir. Controlerele cu fir nu suferă de întârziere; totuși, opțiunea de a rula wireless ar fi fost binevenită. În plus, controlerul nu poate fi utilizat cu computerul dumneavoastră.

3. Comandantul de luptă Hori

Conceput special pentru jocurile de luptă 2D, Comandantul de luptă Hori este o reminiscență a controlerelor din epoca 16-32 biți a consolei de acasă. Primul lucru pe care îl veți observa este că comandantul Hori Fighting Commander elimină stick-urile analogice. Acest lucru se datorează faptului că mulți cunoscători ai jocurilor de luptă nu le folosesc deloc, preferând tamponul direcțional. În plus față de lipsa stickurilor analogice, aspectul butoanelor de pe Hori Fighting Commander are șase butoane de față, în loc de cele patru standard. Prin mutarea butoanelor R1 și L1 pe fața controlerului, acestea sunt mai ușor accesibile atunci când joci jocuri de luptă care utilizează acele butoane, mai ales seria „Street Fighter”.

ps4controller-horifighting

În plus față de aspectul cu șase butoane, Fighting Commander are un buton turbo și un comutator care permite D-pad să emuleze fie stick-ul analogic stânga, fie dreapta. În plus, Fighting Commander le-a dat L3 și R3 propriile butoane dedicate situate pe umeri. De asemenea, este disponibil Fighting Commander Pro, care prezintă un corp ușor reproiectat. Cel mai mare avantaj al Fighting Commander 4 este că are un D-pad rotativ. Utilizatorii pot înclina D-pad-ul pe un unghi de 10-30 de grade, permițând o personalizare mai mare asupra aspectului pad-ului. Cel mai mare dezavantaj al seriei Fighting Commander este faptul că nu există stick-uri analogice, limitându-i compatibilitatea. Drept urmare, Comandantul de luptă va atrage doar fanii jocurilor de luptă.

4. Impactul SCUF

Dacă doriți opțiuni de personalizare, Seria Impact a controlerelor PS4 de către SCUF au personalizare în pică. Clienții pot folosi site-ul web SCUF pentru a nu doar să-și modifice produsele cosmetice ale controlerului, ci și să aleagă dintre diferite thumbsticks, butoane pentru față, tampoane D și multe altele, cum ar fi scoaterea motorului de vibrații pentru a face controlerul mai ușor. De asemenea, sunt incluse patru butoane cu palete din spatele controlerului, care pot fi remapate în orice mod alegeți de utilizator. De exemplu, un jucător poate remapta butoanele feței cu butoanele cu palete din spate, permițându-i jucătorului să nu-și scoată niciodată degetele mari de la vârfuri.

ps4controller-scuf

Controlerul de impact SCUF este, de asemenea, puțin mai mare decât standardul DualShock 4, făcându-l mai ergonomic. De asemenea, este livrat cu degetele de la mâini interschimbabile de diferite înălțimi și design. Acest lucru nu este complet unic; cu toate acestea, pot fi schimbate în câteva secunde folosind sistemul SCUF Ring & Lock System. În plus, Impactul dispune și de declanșatoare de păr reglabile. Aceasta permite utilizatorului să seteze puncte de activare mai reduse pe butoanele umărului, permițând executarea mai rapidă a apăsărilor de buton. În plus, Impactul SCUF include extensoare de declanșare, permițând butoanelor umerilor să fie mai ușor accesibile. În cele din urmă, Impact oferă, de asemenea, opțiunea funcționalității prin cablu sau fără fir, deci nu mai există reclamații de întârziere. Impactul SCUF este un controler care permite un nivel ridicat de personalizare, făcându-l ideal pentru o varietate de tipuri de jocuri și stiluri de joc.

5. Hori Mini Wired

În zilele noastre, se pare că majoritatea jocurilor video vizează în mod direct piața pentru adulți. Cu toate acestea, pe PS4 există o mulțime de jocuri disponibile pentru copii. Din păcate, același lucru nu se poate spune despre controlerul DualShock 4. Pentru copiii mici, DualShock 4 este pur și simplu prea mare pentru mâinile lor mici ale copiilor. Din fericire, Controler Hori Mini Wired este alternativa perfectă, cu aproximativ 40% mai mică decât DualShock 4. Este, de asemenea, considerabil mai ușoară; cu toate acestea, au existat câteva sacrificii minore.

ps4controller-horimini

De parcă numele nu l-ar fi dat departe, controlerul Hori Mini Wired nu este wireless. În plus, nu are senzori de mișcare sau bară de lumină. În plus, omite motorul de vibrații și mufa pentru căști. Aceasta limitează compatibilitatea cu unele jocuri (de exemplu, cele care necesită control al mișcării); cu toate acestea, pentru majoritatea jocurilor, aceste omisiuni nu vor fi o problemă. În plus, Hori Mini elimină touchpad-ul, ceea ce este mai problematic. Totuși, Hori a inclus un buton touchpad care, atunci când este apăsat, permite stick-ului analogic să acționeze ca touchpad. În general, Hori Mini este minunat pentru copiii mai mici și pentru alți jucători cu mâini mai mici.

Care controler PS4 terță parte este preferatul tău? Există un alt controler despre care credeți că ar trebui adăugat pe listă? Spuneți-ne în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...