5 dintre cele mai bune criptomonede centrate pe confidențialitate

5 dintre cele mai bune criptomonede centrate pe confidențialitate
⏱️ 4 min read

Bitcoin, cu registrul său public în care tranzacțiile pot fi urmărite la ani după ce au avut loc, este un coșmar de confidențialitate. Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dvs. și nu doriți ca întreaga lume să știe despre tranzacțiile dvs., ar fi bine să luați în considerare monedele care oferă o mai bună protecție a confidențialității. Acestea sunt cele mai bune cinci criptomonede centrate pe confidențialitate.

1. Monero (XMR)

În prezent, cea mai populară criptocurrency de confidențialitate este Monero. Este un fork ByteCoin și a fost lansat în aprilie 2014. Este atât de privat încât nici adresele și suma implicată într-o tranzacție nu pot fi văzute de o terță parte. Datorită faptului că Monero este minabil cu CPU și GPU, este deosebit de popular printre mineri. Unul dintre dezavantajele Monero este comisioanele sale ridicate pentru tranzacții, care reprezintă un dezavantaj pentru tranzacțiile mici, în special. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei monede cu adevărat private, Monero este cea mai bună alegere.

2. Aeon (AEON)

best-privacy-cryptocurrencies-02-aeon

Eon, numit frecvent „fratele mai mic al lui Monero”, este o altă monedă cu caracteristici bune de confidențialitate. Este menit să fie ușor și, chiar dacă nu are toate caracteristicile Monero, oferă totuși tranzacții de nerecunoscut. Cu toate acestea, oferă și opțiunea de a face o tranzacție trasabilă, rezultând taxe mai mici și tranzacții mai rapide. Aeon este, de asemenea, minabil pentru CPU și GPU, și acesta este cu siguranță un factor care contribuie la popularitatea sa. Taxele sale de tranzacționare sunt mult mai mici decât taxele Monero, ceea ce îl face o alegere bună pentru sume mici. Totuși, Aeon are un drum lung de parcurs înainte (dacă vreodată) să ajungă la adoptarea în masă a lui Monero.

3. Dash (DASH)

best-privacy-cryptocurrencies-03-dash

În ceea ce privește caracteristicile de confidențialitate, Dash este cu mult în spatele Monero, dar din moment ce este o monedă foarte populară (în primele cinci, împreună cu Bitcoin, Litecoin și Ethereum) și este acceptată pe scară largă, este logic să o incluzi pe listă. Dash oferă o formă foarte simplă de serviciu de amestecare a monedelor (efectuat de un nod principal din rețea). Cu toate acestea, metadatele tranzacțiilor pot fi analizate, ceea ce o face o monedă nu atât de privată. Totuși, dacă sunteți în regulă cu o acceptare largă a valutei și cu unele caracteristici de confidențialitate, Dash este moneda dvs.

4. Verge (XVG)

best-privacy-cryptocurrencies-04-verge

Verge este încă o monedă bună de confidențialitate de încercat. Spre deosebire de celelalte monede de pe listă, nu folosește criptografie, ci Tor și I2P în schimb pentru a proteja confidențialitatea tranzacțiilor. Aceasta înseamnă, de asemenea, că IP-urile utilizatorilor și alte date private nu pot fi urmărite. Tranzacțiile non-private sunt disponibile, de asemenea, dacă un utilizator alege acest lucru. În plus față de echipa sa excelentă de dezvoltare, taxele sale mici de tranzacționare și timpii de tranzacție rapide sunt două avantaje majore ale Verge. În prezent, moneda nu este la fel de populară ca Monero, Dash sau Zcash, dar cu siguranță are un potențial imens.

5. Zcash (ZEC)

best-privacy-cryptocurrencies-05-zcash

Zcash este o altă monedă populară (totuși nu la fel de populară ca Dash) cu o anumită protecție a confidențialității (mai bună decât ceea ce oferă Dash). Această monedă oferă transparență selectivă, ceea ce înseamnă că puteți alege ce informații despre tranzacții sunt vizibile public. Este posibil să criptați adrese și sume, dar puteți trimite și tranzacții complet transparente. Unul dintre dezavantajele Zcash este că protocolul lor de confidențialitate necesită cel puțin 4 GB RAM.

Există mai multe monede axate pe confidențialitate, cum ar fi Pivx, Komodo, ZenCash, etc. pe care nu le-am inclus pe această listă pentru că am vrut să enumăr monede care sunt bune pentru protecția confidențialității, dar populare. Dacă o monedă nu este tranzacționată nicăieri și este utilizată doar de creatorul ei și de câțiva alți tipi, nu este o monedă foarte utilă. Cu toate acestea, dacă nu vă plac monedele pe care le-am ales, fiți siguri, mai aveți de încercat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x