5 dintre cele mai bune hack-uri ROM pentru jocurile clasice pe care ar trebui să le verificați

5 dintre cele mai bune hack-uri ROM pentru jocurile clasice pe care ar trebui să le verificați
⏱️ 4 min read

Jocurile retro nu au fost niciodată mai populare. Cu computerele cu o singură placă, cum ar fi Raspberry Pi și software-uri precum RetroPie și RecalBox, care fac accesibilă și ușoară revizuirea preferințelor vechi, este sigur să spunem că jocurile din vechea școală intră într-o perioadă renascentistă.

Jucarea vechilor tale jocuri poate fi o modalitate excelentă de a intra în nostalgie. Dar ce se întâmplă când învingi din nou toate vechile tale favorite? Jocurile retro sunt destinate să fie doar o noutate? Nu vă temeți, mașina dvs. de emulare este pe cale să obțină un nou loc de viață cu hacks ROM de jocuri clasice.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este un ROM?

În contextul emulației jocurilor video, termenul „ROM” este frecvent utilizat pentru a se referi la o copie digitală a unui joc.

Emularea jocurilor video și ROM-urile se încadrează într-o zonă gri legală. Chiar dacă multe jocuri mai vechi au fost întrerupte și nu mai sunt fabricate, drepturile lor de autor rămân deseori. Aceasta înseamnă că descărcarea ROM-urilor de joc pe care nu le dețineți este ilegală. Din acest motiv, nu vom face legătura cu niciun site care găzduiește fișiere ROM.

Ce este un hack ROM?

În ciuda numelui, hacking-ul ROM nu este deloc „hacking”. De fapt, este doar editare. Pur și simplu, hacking-ul ROM este modificarea codului unui joc.

De când emularea jocurilor video a decolat în anii 90, fanii au jucat codul jocului din mai multe motive. Hackerii ROM pot modifica nivelurile, gameplay-ul, grafica, dialogul, muzica și multe altele. În unele cazuri, fanii dedicați pot chiar să creeze un joc complet original folosind motorul și activele jocului original.

instrument de rom-hacking

Notă: Hacking-ul ROM, la fel ca emularea jocurilor video în sine, se află într-o zonă gri legală. Ca urmare, majoritatea hacks-urilor ROM disponibile sunt neautorizate. Pentru acest motiv nu vom furniza legături directe la oricare dintre hacks enumerate mai jos.

În ceea ce privește hacks-urile enumerate mai jos, aceasta este departe de a fi o listă „definitivă” a celor mai bune hacks ROM. Hack-urile menționate mai jos sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune și mai lustruite hack-uri ROM din jur.

1. Mario Adventure

rom-hack-marioadventure

Jocurile NES sunt populare de hack datorită simplității lor relative în comparație cu consolele ulterioare. Din acest motiv, există o mulțime de hacks ROM NES acolo. După cum știm cu toții, cantitatea nu echivalează cu calitatea. Mario Adventurecu toate acestea, este considerat a fi unul dintre cei mai mari hacks ROM NES din toate timpurile. Mario Adventure este o refacere completă a celui mai bine vândut Super Mario Bros. 3, cu toate nivelurile, dușmanii și puterile noi. În plus, Mario Adventure include modele meteorologice diferite și bătălii de șefi pe fiecare etapă pentru a susține ante-ul.

2. Super Metroid Redesign

rom-hack-metroid

Considerat unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile, Super Metroid vede jucătorii care explorează o planetă extraterestră misterioasă. Jucătorii se luptă cu creaturi ciudate și dobândesc noi arme și abilități pentru a le ajuta să reușească. Formula a fost atât de populară încât franciza Metroid a inspirat un întreg sub-gen de jocuri numit „Metroidvania”. Redesign Super Metroid modifică fizica jocului, făcându-le mai realiste și mai puțin „plutitoare”. De asemenea, hack-ul mărește semnificativ dimensiunea hărții, oferind jucătorilor mai multe oportunități de a explora și de a descoperi elemente noi.

3. Legenda lui Zelda: lumi paralele

rom-hack-zelda

Un hack al jocului seminal SNES, „O legătură cu trecutul” Lume paralele este o revizie completă a jocului. Totul, de la lumea de dincolo la temnițe, este nou. Mai mult, Parallel Worlds prezintă o poveste originală care face dreptate clasicului serial. Rețineți că acest hack nu este pentru cei slabi de inimă! Worlds Parallel crește în mod semnificativ dificultatea, ceea ce poate duce la renunțarea chiar și la cea mai experimentată furie a fanilor Zelda. Din fericire, pentru cei care ar dori să experimenteze acest capitol unic în mitologia Zelda, există o versiune mai ușoară disponibilă numită „Remodelarea lumilor paralele”.

4. Trilogia Ultimate Mortal Kombat

rom-hack-mortalkombat

Poate fi greu de crezut, dar în anii 90, seria de jocuri de luptă Mortal Kombat a fost incredibil de controversată. Seria prezintă sprite digitalizate care elimină pedeapsa, pe măsură ce gălețile de sânge pixelat s-au stropit pe ecran. Această descriere „grafică” a violenței a fost parțial responsabilă pentru crearea sistemului de evaluare ESRB. Trilogia Ultimate Mortal Kombat combină toate personajele jucabile din versiunile Sega Genesis / Mega Drive ale Mortal Kombat 1, 2 și 3 într-un singur joc. În plus, hack-ul prezintă noi fundaluri, combinații și mișcări de finisare.

5. Mario Kart R

rom-hack-mariokart

Mario Kart original pentru SNES a dat naștere unei serii de continuare și imitatori. Mario Kart R este un hacking al bunicului cursei de kart care readuce simplitatea erei de 16 biți. De data aceasta, însă, există piese noi și o coloană sonoră remixată pentru a menține lucrurile proaspete. În plus, acest hack prezintă un personaj redabil cu totul nou: lacomul preferat al tuturor marshmallow roz, Kirby.

Ați încercat un hack ROM? Care este hack-ul tău preferat ROM? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x