5 dintre cele mai bune jocuri open-source pentru Android (și sunt gratuite)

5 dintre cele mai bune jocuri open-source pentru Android (și sunt gratuite)

Android și jocuri open-source. Jocuri open-source și Android. Cele două lucruri se simt nedespărțite, cum ar fi marmita și untul de arahide, deoarece ambele sunt aduse fundamental de noi de către oameni care codifică lucrurile pentru bucuria codificării, lucrând constant pentru a le îmbunătăți alături de comunități dedicate.

Lucrul grozav despre jocurile open-source este că sunt gratuite fără avertismente (spre deosebire de aproape orice fel de joc „gratuit” din Magazin Play, care este de obicei plin de achiziții în aplicație). Următoarele liste sunt unele dintre cele mai bune pe care le veți găsi pe Android.

1. Freeciv

Această iterație open-source a legendarei saga istorice a lui Sid Meier, Civilization, este în dezvoltare de douăzeci și doi de ani, apărând inițial o lună inainte de Civilizația II. Având în vedere că Freeciv și Civilization 2 au o perspectivă similară izometrică, pixelată, putem deduce că Sid Meier a copiat de fapt Freeciv.

Poate că asta îl împinge prea departe, dar Freeciv este cea mai pură și profundă experiență Civ pe care o veți obține pe Android, permițându-vă să alegeți de la zeci de națiuni și să le conduceți de la colibe tribale la zgârie-nori în creștere și sulițe la bombardiere furtive. Poate arăta pălărie veche, dar este un joc mult mai Civvy Civ decât ofertele superficiale oficiale de telefonie mobilă de la Firaxis.

2. Freedoom

jocuri-sursă-deschisă-pentru-android-freedoom

Cantitatea de longevitate a motorului Doom este incredibilă, așa cum a dovedit-o seria extrem de populară Brutal Doom. Un pic mai puțin cunoscut este Freedoom, o versiune open-source a jocului care face unele modificări la nivel de suprafață (diferite DoomGuy, monștri și niveluri reproiectate), dar se menține în mod crucial în jocul demonic rapid.

Comenzile sunt dificil în mod implicit, dar foarte personalizabile, astfel încât să le puteți modifica pentru o variantă perfect plăcută pe formula clasică Doom.

3. OpenTTD

jocuri-sursă-deschisă-pentru-android-openttd

Toată lumea care a crescut în anii 90 își amintește Transport Tycoon Deluxe, chiar dacă nu a jucat neapărat. A fost chiar acolo, pe computerul tatălui tău sau pe raftul magazinului de jocuri din cutia sa de carton gros. OpenTTD este o versiune exactă open-source a acestuia, un simulator profund care vă ocupă de gestionarea transportului – pe uscat, pe mare și pe cer – în diferite orașe pentru a vă asigura că este sigur și productiv din punct de vedere economic.

Există ceva infinit de atrăgător în acele grafice din vechea școală și procesul de a face ca un oraș să funcționeze fără probleme. Echipa a făcut o treabă extraordinară făcând ca totul să funcționeze frumos pe sistemele moderne, precum și adăugând extras precum pachete grafice HD și suport multiplayer pentru până la 256 de persoane.

4. SuperTuxKart

jocuri-sursă-deschisă-pentru-Android-supertuxkart

Există o mulțime de erori Mario Kart în lume, multe dintre ele pe Android – casa naturală a tuturor lucrurilor derivate și smulgute. Dar până când Nintendo lansează jocul propriu-zis pe mobil (nu mai este imposibil), cel mai bun pariu este creatul cu dragoste SuperTuxKart.

Este extrem de imaginativ, cu piese bine proiectate, personaje colorate și o serie de arme și vehicule care au ecouri despre Diddy Kong Racing. Jocul arată fantastic la cele mai înalte setări, cu unele efecte de iluminare lucioase și o prezentare vibrantă, dar dacă telefonul tău se luptă cu el, le poți refuza oricând.

5. Dungeon Crawl Stone Soup

jocuri-open-source-pentru-Android-dungeon-crawl-stone-soup

Acesta este pentru bătrânii hardcore. Genul „Rogue-like” a fost furia jocurilor în ultimii ani, dar sunteți curioși să știți cum arată un roguelike? Vorbim aici despre grafică ASCII și descrieri de text, transportându-vă până în 1980.

Supă de piatră Crawl Dungeon se obișnuiește cu ceva, dar odată ce-i stăpânești abstractitatea, aceasta este o năvalnică captivantă prin temnițe de hashtag-uri, puncte complete și tot felul de simboluri de descifrat. Este un joc pe care ar trebui să-l joci cel puțin din interes istoric.

Și dacă vrei să faci pasul cu prietenii, există și o versiune multiplayer!

Concluzie

Probabil ați observat că multe dintre jocurile de mai sus se bazează pe vechi, dar asta face parte din frumusețe. Acolo unde majoritatea dezvoltatorilor de telefonie mobilă urmăresc simplitatea rapidă, această versiune open source arată că este perfect viabil să ai și jocuri mai complexe pe Android. Deoarece sunt complet liberi, nu există nici un rău în încercare, nu?

Scroll to Top