5 dintre cele mai bune locuri pentru a găsi RPM-uri pentru distribuții Linux bazate pe Redhat

5 dintre cele mai bune locuri pentru a găsi RPM-uri pentru distribuții Linux bazate pe Redhat

⌛ Reading Time: 5 minutes

Utilizarea distribuțiilor Linux bazate pe RedHat are câteva beneficii. De obicei, acestea sunt mai pline de satisfacții pentru utilizatorii avansați, procesul de instalare vă oferă mai multe opțiuni, iar managerul de pachete este minunat. Cu toate acestea, există un dezavantaj major în utilizarea unei distribuții Linux, cum ar fi Fedora sau OpenSUSE pe Debian sau Ubuntu – disponibilitatea software-ului. Întrucât distribuțiile Linux bazate pe RedHat sunt cele mai populare, acestea primesc deseori pachete dezvoltate pentru ele – de cele mai multe ori.

Uneori, însă, software-ul este mai greu de găsit. De regulă, acest lucru îi obligă pe utilizatori să convertească fișierele de pachete Debian în pachete RPM compatibile sau, alternativ, să caute Google pe pachete și repo Acest lucru poate fi uneori obositor și uneori chiar frustrant. Din această cauză am decis să creăm o listă cu primele cinci cele mai bune locuri pentru a găsi fișiere de pachete RPM.

1. RPM Fusion

S-ar putea să fi auzit de RPM Fusion. Mulți utilizatori Fedora jură. De ce? Este un depozit plin de pachete considerate “nedemne” pentru principalele depozite Fedora. După adăugarea acestui depozit în sistemul dvs., găsirea anumitor piese software pentru sistemul dvs. de operare va fi puțin mai ușoară.

Adăugarea RPM Fusion la sistemul dvs. este în mare parte simplă. Doar deschideți o fereastră de terminal și introduceți comanda de mai jos.

Odată ce comanda a fost introdusă, sistemul dvs. va descărca pachetul RPM Fusion și va adăuga depozitul la sistemul dvs.

cele-5-cele-mai-bune-locuri-pentru-a-găsi-rpms-pkgsorg

2. Căutare pachete Linux (Pkgs.org)

Uneori trebuie doar să căutați un RPM. Pkgs.org este probabil unul dintre cele mai bune site-uri pentru căutarea lor. Când căutați un pachet, acesta nu scuipă doar un fișier RPM, în sine. Este mult mai organizat. Totul este conceput pentru a facilita localizarea pachetului de care aveți nevoie. Ce este și mai cool este că este ușor să derulați în jos și să găsiți pachetul de care aveți nevoie pentru sistemul de operare potrivit.

Dacă aveți nevoie de un pachet și nu îl găsiți nicăieri altundeva, ar trebui să încercați mai întâi Pkgs.org. Au o mulțime de fișiere pentru o mulțime de distribuții diferite. Deci, chiar dacă nu puteți găsi un RPM, dar în schimb găsiți un pachet Debian, cel puțin veți putea converti fișierul cu extraterestru.

3. RPM Pbone

O altă resursă excelentă pentru a găsi RPM-uri este RPM Pbone. Când utilizați site-ul, în cea mai mare parte, veți găsi ceea ce aveți nevoie. La fel ca celelalte instrumente de căutare RPM din această listă, acestea sortează pachetele și le etichetează pe baza sistemului de operare pentru care au fost compilate pachetele (care este întotdeauna o caracteristică binevenită).

Site-ul nu are o mulțime de funcții pentru a ajuta la sortare (așa cum are Pkgs.org), dar ceea ce are este un depozit pe care îl puteți adăuga cu ușurință la sistemul dvs. Acest lucru este la îndemână dacă, din orice motiv, nu vă place să accesați site-ul web Pbone și, în schimb, preferați un depozit masiv adăugat la sistemul dvs. Puteți merge la asta legătură pentru a avea acces la depozitul Pbone.

cele-5-cele mai bune-locuri-pentru-a-găsi-rpms-pbone

Notă: veți avea nevoie de un nume de utilizator și o parolă pe rpm.pbone.net pentru a accesa instrucțiunile.

the-5-best-places-to-find-rpms-rpmfind

4. Găsire RPM

Găsire RPM este încă un alt instrument de căutare a fișierelor de pachete RPM. La fel ca celelalte enumerate, acest site web are o bază de date destul de robustă cu toate lucrurile RPM. Site-ul nu este tocmai cel mai frumos lucru la care trebuie să te uiți, iar interfața nu este cea mai bună, dar cu siguranță compensează acest neajuns cu caracteristici. În timpul căutării, puteți sorta indexul RPM Find după tipul de distribuție, data creării, furnizorul, numele etc.

cele-5-cele-mai-bune-locuri-pentru-a-găsi-rpms-obs

5. OpenSUSE Build Service

Din fiecare resursă din această listă, OpenSUSE Build Service este probabil cel mai interesant din lot. Gândiți-vă la asta ca la AUR-ul Arch Linux. Tot ce trebuie să faceți este să vă trimiteți software-ul la serviciul de construire și în curând va fi generat un pachet. Rezultatul este destul de minunat. OBS are zeci de pachete software de descărcat și, cel mai important, nu are doar pachete OpenSUSE disponibile.

Mulți dezvoltatori folosesc serviciul de construire ca mijloc de a ușura ambalarea pe mai multe distribuții Linux. E minunat! OBS are pachete RPM disponibile pentru aproape orice distribuție Linux (chiar și cele care nu sunt bazate pe RPM, ceea ce îl face un loc minunat pentru a găsi fișiere de pachete RPM.

Concluzie

Distribuțiile Linux bazate pe RedHat sunt grozave! De fapt, unele dintre distribuțiile mele Linux preferate din toate timpurile aleg RPM peste DEB. Fiecare dintre ele oferă ceva cu adevărat unic comunității Linux. De aceea poate fi un pic deranjant că majoritatea acestor distribuții nu sunt capabile să aibă în mod implicit un depozit software robust.

Nu-ți face griji! Cu ajutorul acestei liste, găsirea software-ului de care aveți nevoie va fi mult mai puțin obositoare. Fiecare sursă este utilă în felul său, deci asigurați-vă că le folosiți pe toate.

Aveți un mod preferat de a găsi RPM-uri care nu sunt enumerate aici? Spuneți-ne în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *