5 dintre cele mai bune motoare de căutare în domeniul educației pentru cercetare academică

5 dintre cele mai bune motoare de căutare în domeniul educației pentru cercetare academică
⏱️ 6 min read

Dacă efectuați lucrări care necesită surse aprofundate, cum ar fi studii academice sau un loc de muncă care necesită cercetări grele, găsirea unor surse de calitate poate fi dificilă. Utilizarea unor surse proaste sau neclare pentru a demonstra puncte poate provoca o mulțime de probleme: reduce puterea lucrării în ansamblu și face mai dificilă demonstrarea punctului său. Din fericire, trăim într-o eră a informațiilor și a educației cu acces ușor și, odată cu aceasta, apar motoarele de căutare pentru educație.

Aceste motoare de căutare specializate se concentrează mai puțin pe furnizarea de rezultate generale unei interogări de căutare și mai mult pe articole din mediul academic și știri. Acest lucru le face alegeri perfecte pentru cineva care are nevoie de surse solide, citabile, fără probleme. Deși nu este nimic deosebit de „incorect” în ceea ce privește utilizarea unui motor de căutare precum Google sau Bing pentru a efectua cercetări, utilizarea motoarelor de căutare educaționale vă va asigura că aduceți articole fiabile și informative pe care le puteți cita cu încredere în munca dvs.

Ce fel de motoare de căutare educaționale sunt acolo? Să aruncăm o privire la cinci exemple, fiecare cu propriile forte și modalități de a vă ajuta să efectuați cercetări de calitate pentru proiectele dvs.

1. Google Scholar

Nu vă înșelați; acesta nu este doar Google obișnuit! Aceasta este o ramură a căutărilor Google „obișnuite”, numită Google Scholar. În loc de o căutare generală, o puteți folosi pentru a căuta cărți, studii și chiar dosare în instanță.

Pe pagina principală, introduceți pur și simplu termenii de căutare care vă interesează. Google Scholar va parcurge apoi baza de date și va alege exemple relevante. Dacă cercetarea dvs. este foarte sensibilă la timp (cum ar fi tehnologia), puteți selecta opțiuni din stânga pentru a modifica cât de recente doriți să fie sursele dvs., până la anul curent.

Dacă scrieți o piesă care are un stil strict de aprovizionare, Google Scholar vă oferă șabloane care citează sursele sale. Găsiți șablonul care se potrivește standardului de stil, apoi pur și simplu copiați-l direct în citatele dvs. pentru a vă economisi ceva timp.

2. RefSeek

educațional-căutare-căutare

În prezent, într-o versiune beta publică, RefSeek este o alegere destul de solidă pentru cercetarea generală. Este nevoie de o abordare mai mult bazată pe site-ul web, aducând site-uri relevante, dar extrem de fiabile pentru orice doriți să cercetați. Este o modalitate excelentă de a extrage mai multe articole referitoare la un anumit obiect. De exemplu, dacă doriți să aflați despre procesoarele de computer, o căutare aduce multe articole grozave.

educațional-căutare-căutare-exemplu

Cu toate acestea, RefSeek face mai mult decât să caute; dacă studiați într-un anumit domeniu, RefSeek are, de asemenea, o pagină „director” care acționează ca un director excelent de site-uri web utile legate de educație. După ce alegeți categoria pe care doriți să o răsfoiți, RefSeek afișează o listă de site-uri productive pentru a vă ajuta cu studiile.

instrumente de căutare-căutare-cercetare-matematică

3. Citeulike

educațional-căutare-citeulike

Citeulike este unul dintre cele mai puternice motoare de căutare în domeniul educației, dacă sunteți în căutarea de lucrări și studii în mod special. După introducerea unui termen de căutare, Citeulike aduce toate studiile pe care le are pe această temă. Dacă un articol este considerat „de încredere” de Citeulike, acesta va avea o bifă lângă el. De asemenea, puteți vedea grupuri care sunt interesate de termenul dvs. de căutare, puteți vedea rezumate rapide pentru fiecare articol înainte de a verifica versiunea completă și puteți ascunde toate detaliile pentru o navigare mai rapidă.

educațional-căutare-citeulike-exemplu

După ce ați găsit o lucrare pe care credeți că v-ar plăcea, făcând clic pe ea veți ajunge la pagina sa. Aici puteți vedea toate site-urile web pe care se găsește hârtia, puteți exporta articolul în diferite formate și puteți genera un șablon de citare pentru acea hârtie. Acest lucru face ca Citeulike să fie extrem de util dacă doriți să citiți studii solide și de încredere și să citați lucrările dvs.

4. iSeek

educativ-căutare-iseek

eu caut este un instrument puternic pentru a găsi studii în zona dvs. de interes. Nu vă lăsați păcăliți de lista de rezultate aparent redusă – iSeek afișează rezultate în paginile de 10 și, dacă ați căutat ceva destul de popular din punct de vedere științific, vor exista o mulțime de pagini pe această temă. Dacă cantitatea de rezultate vă copleșește, aveți o selecție de filtre de aplicat în stânga.

educațional-căutare-iseek-exemplu

Fiecare rezultat vine cu un link direct la sursă, precum și o opțiune de a trimite rezultatele prin e-mail către oameni. Sursele pot fi, de asemenea, evaluate din cinci stele de către alți utilizatori, ceea ce vă poate ajuta să localizați sursele mai importante pentru cercetarea dvs.

5. LRC virtual

educațional-căutare-lrc

LRC virtual este un site interesant pentru cercetare. Deși funcționează în mare parte ca orice alt motor, adevărata cheie pentru lucrul cu Virtual LRC este capacitatea sa de filtrare. Există câteva categorii în partea de sus a paginii după ce căutați; făcând clic pe acestea, puteți filtra rezultatele folosind categoria pe care ați selectat-o. De exemplu, dacă căutați „cafea”, puteți face clic pe „Știri / Opinii” pentru articole de știri generale despre cafea, „Sănătate / Medicină” pentru a citi despre efectele actuale pozitive și negative ale cafelei asupra sănătății sau „Istorie” pentru aflați cum a apărut cafeaua. Acest lucru îl face un motor destul de divers, care poate fi folosit pentru a afișa subiecte în puncte de vedere specifice.

Studiază bine, nu e greu

Indiferent cât de mult iubești sau urăști cercetarea faptelor, este întotdeauna binevenită simplificarea sarcinii. Dacă sunteți un vânător de fapte avid, sperăm că aceste motoare de căutare educaționale vă vor servi bine în studiile dvs.

Este unul dintre acestea modul tău preferat de a căuta studii pe care să le citezi? Cunoașteți un motor de căutare academic care vi se potrivește mai bine? Sau o simplă căutare pe Google vă face trucul? Spuneți-ne mai jos în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x