5 dintre cele mai bune programe educaționale Linux și jocuri pentru copii

5 dintre cele mai bune programe educaționale Linux și jocuri pentru copii
⏱️ 5 min read

Linux este un sistem de operare foarte puternic și asta explică de ce alimentează majoritatea serverelor de pe Internet. Deși este posibil să nu fie cel mai bun sistem de operare în ceea ce privește ușurința utilizatorului, diversitatea sa este lăudabilă. Toată lumea are nevoie de Linux. Fie că este vorba de codificare, scopuri educaționale sau internetul obiectelor (IoT), veți găsi întotdeauna o distribuție Linux potrivită pentru fiecare utilizare. În acest scop, mulți au numit Linux ca sistemul de operare pentru computere viitoare.

Deoarece viitorul aparține copiilor de astăzi, introducerea lor în Linux este cea mai bună modalitate de a-i pregăti pentru ceea ce deține viitorul. Este posibil ca acest sistem de operare să nu aibă o reputație pentru jocurile populare precum FIFA sau PES; cu toate acestea, oferă cel mai bun software educațional și jocuri pentru copii. Acestea sunt cinci dintre cele mai bune programe educaționale Linux pentru a vă menține copiii înaintea jocului.

1. GCompris

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun software educațional pentru copii, GCompris ar trebui să fie punctul tău de plecare. Acest software este conceput special pentru educația copiilor și este ideal pentru copiii între doi și zece ani. Fiind punctul culminant al tuturor suitelor software educaționale Linux pentru copii, GCompris oferă aproximativ 100 de activități pentru copii. Acesta conține tot ceea ce doriți pentru copiii dvs., de la practica citirii la știință, geografie, desen, algebră, teste și multe altele.

GCompris are chiar activități pentru a vă ajuta copiii să învețe perifericele computerului. Dacă copiii dvs. sunt tineri și doriți să învețe alfabete, culori și forme, GCompris are programe și pentru aceștia. Mai mult, vine și cu jocuri utile pentru copii, cum ar fi șah, tic-tac-toe, memorie și spânzurător. GCompris nu este o aplicație exclusiv Linux. Este disponibil și pentru Windows și Android.

2. TuxMath

Majoritatea studenților consideră matematica un subiect dificil. Puteți schimba această percepție familiarizându-vă copiii cu abilități matematice prin intermediul aplicațiilor software Linux, cum ar fi TuxMath. TuxMath este un joc de învățământ de matematică de vârf pentru copii. În acest joc, rolul tău este să-l ajuți pe Tux, pinguinul Linux, să-și protejeze planeta de o ploaie de probleme matematice.

linux-educational-software-tuxmath-1

Găsind răspunsul, îl ajuți pe Tux să salveze planeta distrugând asteroizii cu laserul înainte ca acestea să aibă un impact. Dificultatea problemelor de matematică crește cu fiecare nivel pe care îl treci. Acest joc este ideal pentru copii, deoarece îi poate ajuta să își creeze creierul pentru soluții. Pe lângă faptul că îi face buni la matematică, îi ajută și pe ei să-și îmbunătățească agilitatea mentală.

3. Zahar pe un bat

Zahăr pe băț este un program dedicat de învățare pentru copii – o pedagogie nouă, care a câștigat multă tracțiune. Acest program oferă copiilor tăi o platformă de învățare completă în care pot dobândi abilități în crearea, explorarea, descoperirea și, de asemenea, reflectarea asupra ideilor. La fel ca GCompris, Sugar on a Stick vine cu o serie de resurse de învățare pentru copii, inclusiv jocuri și puzzle-uri.

linux-educational-software-sugar-on-a-stick

Cel mai bun lucru despre Sugar on a Stick este că îl puteți configura pe o unitate USB. Tot ce aveți nevoie este un computer bazat pe X86, apoi conectați USB-ul și porniți distro-ul de pe acesta. Sugar on a Stick este un proiect al Sugar Labs – o organizație non-profit care este condusă de voluntari.

4. KDE Edu Suite

KDE Edu Suite este un pachet de software pentru diferite scopuri de utilizator. Cu o serie de aplicații din diferite domenii, comunitatea KDE a dovedit că nu este doar serioasă în ceea ce privește abilitarea adulților; de asemenea, îi pasă să aducă tânăra generație la viteză cu tot ceea ce le înconjoară. Oferă diverse aplicații pentru copii, de la știință la matematică, geografie și multe altele.

linux-educational-software-kde-1

Suita KDE poate fi utilizată pentru nevoile adulților pe baza necesităților, ca software de predare școlară sau ca aplicație pentru copii. Oferă un pachet software imens și este descărcat gratuit. Suita KDE Edu poate fi instalată pe majoritatea distribuțiilor GNU / Linux.

5. Vopsea Tux

linux-educational-software-tux-paint-2

Vopsea Tux este un alt software educațional Linux pentru copii. Acest program de desen premiat este utilizat în școlile din întreaga lume pentru a ajuta copiii să alimenteze arta desenului. Acesta vine cu o interfață curată, ușor de utilizat și efecte sonore distractive care îi ajută pe copii să folosească programul. Există, de asemenea, o mascotă de desene animate încurajatoare care îi ghidează pe copii în timp ce utilizează programul. Tux Paint vine cu o varietate de instrumente de desen care îi ajută pe copii să-și dezlănțuie creativitatea.

Rezumând

Datorită popularității acestor programe educaționale pentru copii, multe instituții au adoptat aceste programe ca instrumente didactice în școli și grădinițe. Un exemplu tipic este Edubuntu, o distribuție derivată din Ubuntu care este utilizată pe scară largă de către profesori și părinți pentru educarea copiilor.

Tux Paint este un alt exemplu excelent care a crescut în popularitate de-a lungul anilor și este folosit în școli pentru a-i învăța pe copii să deseneze. Această listă nu este în niciun caz exhaustivă. Există sute de alte software și jocuri educaționale Linux care pot fi foarte utile pentru copiii tăi.

Dacă știți despre orice alt software educațional Linux și jocuri pentru copii, împărtășiți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x