5 dintre cele mai bune programe gratuite de scenariu

5 dintre cele mai bune programe gratuite de scenariu
⏱️ 4 min read

Fie că este un blockbuster de vară sau un indie cu buget redus, dacă ai o idee pentru un film, trebuie să-l dai jos pe hârtie. Din păcate, scrierea pentru ecran este plină de ciudățenii și particularități de formatare. Acest lucru poate face ca scrierea unui scenariu fără software dedicat să fie incredibil de plictisitoare. Din fericire, tehnologia vă poate ajuta să vă concentrați mai degrabă pe poveste decât pe formatare. Acest lucru vă poate scuti de sănătatea, mai ales atunci când încercați să faceți curaj cu următoarea lovitură de bilet. În timp ce programele precum Final Draft sunt considerate pe scară largă standardul industriei, poate fi o investiție scumpă.

Din fericire, nu trebuie să lași un portofel gol să stea în calea visului tău de la Hollywood. Există o mulțime de opțiuni software care vă pot ajuta să automatizați procesul de formatare. Am făcut munca grea pentru dvs. și am adulmecat cel mai bun software de scriere de scenariu pe care îl puteți obține la prețul scăzut și scăzut gratuit.

1. Trelby

Trelby este o platformă software gratuită, open-source, care este foarte simplă de utilizat. Forțează automat formatarea standard industrială corectă, astfel încât să puteți intra și să începeți să scrieți. De asemenea, Trelby alternează inteligent între sluglines, acțiune și dialog.

În plus, Trelby acceptă importul de text dintr-o varietate de formate populare, inclusiv Celtx, Final Draft, Fade In și Adobe Story. Trelby poate exporta în RTF, HTML, Final Draft și Fountain. În cele din urmă, poate genera și fișiere PDF cu filigran. În prezent, Trelby este disponibil numai pentru Windows și Linux.

2. Celtx

Celtx este un acronim pentru „Crew, Equipment, Location, Talent and XML”, referindu-se la toate domeniile pe care Celtx le poate ajuta să vă aducă viața la vedere. În acest sens, Celtx este diferit prin faptul că nu se poziționează doar ca o soluție de scenariu. În schimb, Celtx este o suită de pre-producție bazată pe cloud. Permite utilizatorilor să lucreze în colaborare la dezvoltarea poveștii, storyboarding, planificare și multe altele.

celtx

Celtx oferă diferite pachete care includ diferite instrumente și caracteristici, dar toate au un preț. Dacă sunteți doar interesat să folosiți Celtx pentru scenariu, aveți noroc. Pachetul „Script de bază” este complet gratuit, tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți.

3. Pagina 2 Etapa

Pagina 2 Etapa este un instrument de scenariu care a început viața ca produs comercial. În prezent, însă, software-ul este complet gratuit de utilizat. La fel ca celelalte din această listă, Page 2 Stage acceptă formate de scenarii obișnuite pentru film, televiziune și scenă. În plus, oferă o caracteristică unică care analizează scriptul pentru a genera un raport despre fluxul de dialog și scene.

pagina2etapa

Deoarece a fost abandonat de dezvoltatorii săi, Stage nu are niciun fel de suport. Dacă decideți să încercați, asigurați-vă că introduceți numele de utilizator și parola furnizate pe site-ul lor web. În caz contrar, toate scripturile create cu Etapa 2 vor avea un filigran urât „Demo”.

4. DubScript

Dacă căutați o soluție mobilă, DubScript ar putea fi ceea ce căutați, cu condiția să aveți un dispozitiv Android. Dispunând de o interfață curată, ușor de utilizat, DubScript formată automat scrierea pe măsură ce tastați. Puteți importa scripturi din Final Draft, Trelby, HTML și text simplu. Salvați-vă scenariul ca text simplu, Proiect final, HTML și PDF.

dubscript

Toate caracteristicile DubScript sunt activate în versiunea gratuită a aplicației; cu toate acestea, este acceptat de reclame. În plus, versiunea gratuită a aplicației pune un mic filigran pe PDF-urile generate și pe copiile tipărite tipărite. Pentru a scăpa de aceste supărări, va trebui să ridicați o taxă lunară. Ne pare rău, utilizatorii de iPhone, DubScript nu este disponibil pentru iOS.

5. Amazon Storywriter

Amazon Storywriter este o aplicație de scenariu bazată pe cloud. La fel ca ceilalți din această listă, vă formată automat textul în convenții de scriere de ecran adecvate. Deoarece este bazat pe cloud, veți putea accesa scripturile dvs. de pe orice dispozitiv și le puteți partaja cu ușurință altora.

amazon-scenarist

Cu ajutorul Aplicația Chrome, veți putea lucra offline și vă puteți sincroniza cu ușurință modificările odată ce reveniți online. După ce ați finalizat scriptul, îl puteți folosi pe Storywriter pentru a-l trimite direct Studiourile Amazon. Cu o mulțime de abilități și un pic de noroc, scenariul dvs. s-ar putea să-și găsească drumul către lista lor de dezvoltare!

Ne-a fost dor de instrumentul dvs. preferat de scenariu? Ce aplicație dedicată de scenariu vă ajută să vă exprimați ideile? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x