5 dintre cele mai bune site-uri web pentru a descărca jocuri video gratuite

5 dintre cele mai bune site-uri web pentru a descărca jocuri video gratuite
⏱️ 4 min read

Fie că doriți să retrăiți vechile favorite sau să descoperiți clasici pentru prima dată, Internetul este aici pentru a vă ajuta. Din fericire pentru pasionații de jocuri retro, există o mulțime de site-uri dedicate jocurilor video vechi și clasice. Cel mai bun dintre toate, acestea sunt gratuite pentru descărcare, instalare și redare după conținutul inimii.

Cont Netflix Gratis
Cont Netflix Gratis

1. Abandonware-ul meu

Abandonware-ul meu este o comoară a jocurilor video mai vechi (în principal pentru PC) care au fost „abandonate” de dezvoltatorii lor. Site-ul prezintă o serie de titluri recunoscute instantaneu, de la shootere la prima persoană precum „Doom” la jocuri de strategie în timp real precum „WarCraft II”. Cu peste 14.000 de titluri care se întind din 1978 până în 2017, este sigur să spunem că există ceva pentru toată lumea.

Este important de menționat legalitatea site-urilor care găzduiesc software „abandonware”. Abandonware se referă la software-ul care nu mai este dezvoltat, iar drepturile de autor nu mai sunt aplicate.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că jocurile sunt în domeniul public. Uneori, abandonware-ul este distribuit în mod liber de către deținătorii drepturilor de autor, alteori compania care a creat software-ul nu mai există. Dacă ideea de a descărca jocuri „abandonware” vă oferă o pauză, aruncați o privire la celelalte site-uri web din această listă.

2. Good Old Games (GOG)

Doriți să vă ghiciți în ce se specializează Good Old Games? Dacă ai spus ceva de-a lungul liniei jocurilor apreciate de critici din anul trecut, ai doar parțial dreptate. Pe lângă completarea tuturor favoritelor uitate, Good Old Games (sau GOG pe scurt) are și noi titluri oferite.

jocuri-gratuite-gog1

Majoritatea jocurilor de pe GOG sunt disponibile la un preț; cu toate acestea, există un o secțiune extinsă de jocuri gratuite. În plus, toate jocurile de pe GOG nu conțin DRM. Acest lucru permite utilizatorilor să cumpere jocul o singură dată și să îl instaleze pe diferite dispozitive dacă aleg să facă acest lucru.

3. Itch.io

Pe vremuri, jocurile independente erau considerate a fi jocuri de calitate slabă, nepolite făcute de amatori. Din fericire, jucătorii și-au luat rămas bun de la acea stigmatizare cu mult timp în urmă. Dacă sunteți un fan al jocurilor ciudate, unice, cu poveste și gameplay inovatoare, atunci jocurile independente sunt acolo. Din fericire, Itch.to găzduiește 100.000 de jocuri gratuite variind de la RPG-uri la jocuri de puzzle.

jocuri-gratuite-mâncărime

Deși există o mulțime de cadouri din care să alegeți, unele dintre jocurile disponibile pe Itch.io necesită să depășiți niște bani înainte de a putea juca. În plus, Itch.io conectează, de asemenea, jucătorii cu dezvoltatorii. Utilizatorii își pot urmări creatorii preferați și pot primi actualizări în timp real despre proiecte și multe altele.

4. Camera de zi Internet Arcade / Console

Archive.org este un depozit de cultură digitală mereu actualizat. Din fericire pentru jucători, aceasta include jocuri video. Archive.org are o colecție mare de jocuri care au apărut pe o varietate de console diferite. Jocurile sunt organizate în două biblioteci, Camera de zi consolă și Internet Arcade.

camera-retro-joc-consoleliving

Camera de zi Console este locul unde veți găsi jocuri de consolă clasice, de la vechile favorite, cum ar fi Atari 2600 la Playstation-ul original. Internet Arcade oferă o serie întreagă de jocuri arcade cu monede, cum ar fi Out-Run și Space Invaders. Multe dintre jocurile găsite în colecțiile Archive’org pot fi descărcate gratuit. (Notă: pentru a juca consolă / jocuri arcade coin-op, veți avea nevoie de un emulator adecvat.) Cele care nu sunt disponibile pentru descărcare pot fi redate direct în browserul dvs.

5. Abur

Steam este cel mai important retailer online de jocuri video. Găzduiește un număr masiv de jocuri, iar biblioteca sa este în permanență actualizată. Steam poate fi cunoscut ca un portal către titlurile AAA, dar are și multe jocuri gratuite. Există literalmente sute dintre care să alegi.

jocuri-gratuite-abur

Acestea fiind spuse, Steam a avut unele probleme de control al calității în trecut. Cu toate acestea, cu o selecție la fel de mare ca ceea ce se oferă la Steam, veți găsi cu siguranță câteva apucări de bani nerușinate. Din fericire, puteți filtra titlurile disponibile în funcție de ceea ce este cel mai popular pentru a evita clunkers. Desigur, poți oricând să fii aventuros și să arunci zarurile … toți sunt liberi să joace până la urmă!

Folosiți site-urile menționate mai sus? Dacă da, ce jocuri recomandați să verificați? Cunoașteți alte site-uri web care oferă jocuri de calitate, gratuite? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x