5 dintre cele mai bune telefoane mobile pentru jocuri

Gaming Phones Feature
⏱️ 10 min read

Cu o gamă vastă de titluri din ce în ce mai impresionante din care să aleagă și hardware mai puternic, telefoanele devin rapid dispozitivul de preferat al jucătorilor de pe mobil atunci când sunt în călătorie. Este adevărat că multe dintre telefoanele emblematice de astăzi pot rula chiar și cele mai solicitante jocuri; cu toate acestea, unele dispozitive sunt concepute special pentru jocuri, cu caracteristici unice și specificații ridicate menite să vă supraîncărcă experiența de joc mobil. Iată câteva dintre cele mai bune telefoane mobile pentru jocuri pe care le puteți pune mâna astăzi.

1. ASUS ROG Phone 5

The ASUS ROG Phone 5 este unul dintre cele mai bune – dacă nu cel mai bun – telefoane mobile pentru jocuri. Asta nu înseamnă că nu face alte lucruri bine – pentru că o face. Dar acest telefon a fost conceput de la zero pentru a fi o fiară pentru jocuri. Pe lângă pachetul de hardware foarte puternic, Asus ROG Phone 5 are funcții suplimentare destinate jucătorilor.

Telefon pentru jocuri Asus Rog

La fel ca un PC, Asus ROG Phone 5 este puternic personalizabil. Utilizatorii pot modifica lucruri precum performanța RAM, viteza ventilatorului și chiar overclockează CPU și GPU. Software-ul telefonului include chiar și un widget care monitorizează lucruri precum framerate și temperaturi. În plus, ROG Phone 5 are butoane de declanșare încorporate, difuzoare frontale clare și un afișaj OLED de 144 Hz.

Telefon pentru jocuri Asus Rog2

În ciuda specificațiilor impresionante, ASUS ROG Phone 5 are câteva avertismente: primul este dimensiunea sa. Este un telefon masiv care este aproape imposibil de manevrat cu o singură mână. Cu toate acestea, dimensiunea sa mare se datorează parțial bateriei puternice de 6.000 mAh. În plus, camera nu este fantastică, dar dacă te gândești la ROG Phone 5, probabil că nu ești chiar atât de agitat în privința asta.

2. Xiaomi Black Shark 4

Seria de telefoane Black Shark de la Xiaomi este unele dintre cele mai accesibile telefoane mobile centrate pe jocuri de pe piață. Cea mai recentă ofertă, the Black Shark 4 și 4 Pro, nu arată ca un telefon pentru jocuri în comparație cu unele dintre celelalte dispozitive din această listă. În ciuda esteticii mai modeste, Black Shark 4 are câteva elemente indispensabile pentru jocurile pe mobil.

Telefon pentru jocuri Blackshark4

La fel ca ASUS ROG Phone 5, Black Shark 4 are un ecran OLED cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz și difuzoare frontale cu sunet excelent. În plus, Black Shark 4 are și butoane dedicate pe umăr. Cu toate acestea, Xiaomi susține că aceste butoane au „lift magnetic”, care este un mod elegant de a spune că se simt clicuri.

Telefon pentru jocuri Blackshark4 2

Ceea ce separă cu adevărat Black Shark 4 de restul este includerea unui afișaj sensibil la presiune. Acest lucru permite utilizatorilor să mapeze două comenzi diferite într-un singur loc al ecranului. Cât de mult apasă un utilizator pe acea zonă a ecranului determină acțiunea efectuată în joc. Acest lucru oferă jucătorilor de pe mobil mai mult control și prezintă un avantaj semnificativ față de telefoanele mai tradiționale.

3. Lenovo Legion Phone Duel 2

Dezvăluire completă: The Lenovo Legion Phone Duel 2 este un dispozitiv cu aspect funky. Duel 2 este un alt telefon care are un afișaj AMOLED de 144 Hz și specificații de top, dar unele opțiuni de design îl deosebesc. Cel mai remarcabil este cocoașa destul de mare de pe spate. Acesta este rezultatul unui sistem dublu de ventilatoare care ajută la menținerea rece a telefonului în timpul sesiunilor grele de jocuri.

Telefon pentru jocuri Lenovo

Din păcate, spatele ridicat face telefonul oarecum greu de manevrat atunci când este ținut în modul portret. Acestea fiind spuse, atunci când este ținut orizontal, Legion Duel 2 este semnificativ mai confortabil. Cocoașa înălțată de pe spate oferă utilizatorilor o zonă îngropată pentru a-și plasa degetele, emulând senzația unui controler real. În plus, deoarece procesorul, GPU-ul și sistemul de răcire sunt toate situate în cocoașa din mijloc, cea mai mare parte a căldurii generate este îndepărtată de mâinile utilizatorului, rezultând o experiență mai confortabilă în timpul sesiunilor de joc maraton.

Telefon pentru jocuri Lenovo 2

Din păcate, Legion Phone Duel 2 suferă de câteva alegeri ciudate de design. Acestea includ o configurație a camerei care este situată în mijlocul telefonului, precum și un selfie pop-up care este, de asemenea, situat în centrul telefonului. În timp ce camerele nu sunt de ce să scrieți acasă, amplasarea lor le face foarte dificil de utilizat. Este aproape ca și cum Lenovo a decis că majoritatea utilizatorilor Legion Phone vor ține permanent dispozitivul pe orizontală. Acest lucru ar avea sens pentru o consolă portabilă, dar nu atât pentru un dispozitiv care încă se numește telefon.

4. ZTE Nubia Red Magic 6

The ZTE Nubia Red Magic 6 este similar cu alte telefoane pentru jocuri. Are un procesor robust, o tonă de memorie RAM și înflorituri estetice care lasă toată lumea să știe că ești un jucător. Ceea ce diferențiază Nubia Red Magic 6 de concurență este afișajul său. Panoul mare AMOLED de 6,8 inchi are o rezoluție de 2400 x 1080, dar avantajul este rata de reîmprospătare ridicată. Ecranul lui Red Magic 6 reîmprospătează imaginea de 165 de ori pe secundă, făcând-o la 165 Hz. Având în vedere că majoritatea celorlalte telefoane pentru jocuri depășesc 144 Hz, aceasta este o performanță impresionantă. Pentru jocurile care acceptă rate de reîmprospătare mai mari, aceasta este – în lipsa unei expresii mai bune – un schimbător de joc.

Telefon pentru jocuri Redmagic6 1

O rată de reîmprospătare ridicată nu este singurul truc din mâneca lui Nubia Red Magic 6. Telefonul are și butoane haptice pe umăr pe partea dreaptă a dispozitivului. Privind la marginile telefonului, nu este mare lucru de văzut. Când țineți telefonul pe orizontală, există butoane pe umăr unde vârfurile degetelor arătătoare se sprijină lângă marginea dreaptă. Acestea nu sunt butoane fizice, ci mai degrabă butoane de feedback haptic. Atingerea lor vă dă un ușor înfior pentru a indica faptul că butonul a fost activat.

Telefon pentru jocuri Redmagic6 2

La fel ca Lenovo Legion Phone Duel 2, ZTE Nubia Red Magic are un sistem de răcire bazat pe ventilatoare. Din păcate, s-a raportat că ventilatorul devine destul de tare. În ciuda acestui fapt, ZTE Nubia Red Magic 6 este unul dintre cele mai accesibile telefoane de gaming disponibile, ceea ce compensează unele dintre supărările sale minore.

5. Motorola Edge Plus

Revenirea Motorola la telefoanele emblematice nu este clasificată ca un telefon pentru jocuri, dar include unele caracteristici unice care se pretează pentru jocurile mobile. În plus, este puțin mai ieftin decât alte telefoane din această listă și este mai întâi un telefon. Acest lucru înseamnă că utilizarea generală a telefonului este luată în considerare mai degrabă decât doar performanța de joc. Totuși, cel Motorola Edge Plus este unul de luat în considerare dacă ești un pasionat de jocuri mobile.

Telefoane pentru jocuri Edge Plus Vert

Edge Plus are un display OLED de 6,7 inci cu o rezoluție de 2340 x 1080. În comparație cu alte telefoane din această listă, nu este nimic spectaculos; cu toate acestea, ecranul Edge Plus are ceea ce Motorola a numit „Endless Edge”. Ecranul se curbe în jurul marginilor telefonului, similar cu cel al flagship-urilor Samsung. Acest efect de cascadă este plăcut de privit, dar jucătorii vor fi fericiți să afle că există ceva în plus: doi nasturi remapabili pe umăr. Acest lucru poate oferi jucătorilor un avantaj considerabil, mai ales atunci când joacă împușcături la persoana întâi.

Telefoane pentru jocuri Edge Plus Edge

În ciuda adăugării de butoane de umăr, există un dezavantaj major al ecranului de pe Edge Plus: rata de reîmprospătare atinge maxim 90 Hz. Deși aceasta este mai bună decât majoritatea telefoanelor standard, care au doar ecrane de 60 Hz, aceasta este considerabil mai mică decât cea de 144 Hz găsită pe telefoanele centrate pe jocuri. Cu toate acestea, Edge Plus are o serie de alte avantaje, mai ales dacă intenționați să utilizați acest telefon ca și telefon.

Telefoane pentru jocuri Edge Back

Calitatea imaginilor capturate pe Edge Plus este mai bună decât a celorlalte dispozitive din această listă. Acest lucru se datorează în mare parte shooter-ului principal de 108 MP din spatele telefonului. Cu toate acestea, acesta este însoțit de un obiectiv ultra-wide de 16 MP și un teleobiectiv optic de 8 MP 3x. Deși configurația camerei nu este la fel de impresionantă ca cea găsită pe un Samsung, poate depăși celelalte telefoane din această listă. Deci, dacă sunteți în căutarea unei experiențe de joc mai bune decât media, fără a fi nevoit să sacrifice lucruri precum calitatea camerei, luați în considerare Motorola Edge Plus.

Încheierea

Pe lângă procesoarele de ultimă generație și tone de memorie RAM, această listă cu cele mai bune telefoane mobile pentru jocuri se mândrește și cu afișaje fenomenale cu rate de reîmprospătare ridicate și specificații impresionante. Dacă sunteți un jucător serios, ar trebui să vă gândiți să obțineți unul dintre aceste telefoane.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x