5 dispozitive inteligente pentru casă de care nu aveți nevoie

5 dispozitive inteligente pentru casă de care nu aveți nevoie
⌛ Reading Time: 5 minutes

În ultimii ani am văzut un aflux masiv de produse inteligente pentru casă, care ne-au îmbunătățit viața în atât de multe moduri. Toate aceste produse sunt lansate pe piață în speranța că vor simplifica sarcinile zilnice care acum pot fi realizate mai eficient. Dar, oricât dorim să ne ușurăm viața, nu orice produs inteligent pentru casă are un loc pe piață. Unele produse nu trebuie să se schimbe. Să aruncăm o privire la câteva produse „inteligente” care sunt mai bine să rămână foarte stupide.

Sticlă de apă inteligentă

Întreaga idee a unei sticle de apă inteligente poate fi rezumată întrebându-vă dacă aveți cu adevărat nevoie de o alertă pentru a vă reaminti să vă hidratați. Nu există nicio îndoială că mulți oameni nu beau suficientă apă zilnic. Cu toate acestea, nu există date concrete despre cantitatea de apă pe care ar trebui să o bea zilnic o persoană. Ai nevoie să bei în timp ce faci mișcare? Cu siguranță vă poate ajuta să obțineți rezultate mai bune, ca să nu mai vorbim că nimic din toate acestea nu explică faptul că atunci când mâncați supă sau fructe puneți apă în corp. Plata suplimentară pentru o sticlă pentru a vă reaminti că trebuie să beți apă este complet risipitoare. În plus, corpul tău are deja o metodă „inteligentă” de a-ți spune să te hidratezi: sete.

Coș de gunoi inteligent

Gadgeturi inteligente pentru casă Nu aveți nevoie de Genican

Simțiți-vă liber să mutați ideea gunoiului inteligent direct în categoria „cine a considerat că este o idee bună?” Este un produs elegant și atractiv pentru a fi sigur, dar inutil. Ideea aici este că, înainte de a arunca un produs, scanați un cod de bare care se adaugă la o listă de cumpărături. Crearea unei liste de cumpărături nu este tocmai dificilă, iar ultimul lucru de care are nevoie cineva este un produs care trăiește într-un coș de gunoi. Compania se descrie ca fiind „distractiv de utilizat pentru întreaga familie!” Dacă ideea de distracție a familiei tale este să faci liste de produse alimentare cu un coș de gunoi, este timpul să te alături lumii reale. Asta nu înseamnă că nu există scânteia unei idei bune aici. Crearea rapidă a unei liste de cumpărături poate fi utilă. Pur și simplu nu trebuie asociat cu un coș de gunoi.

Odorizant de aer inteligent

Gadgeturi Smart Home Nu aveți nevoie de Odorizant de aer

Deși este posibil să aveți nevoie de un odorizant de aer pentru casa dvs., a face „inteligent” este într-adevăr un mod prea mult. Rezolvă probleme care nu există. Odorizantul inteligent se conectează la o aplicație pentru smartphone care permite personalizarea completă a intensității parfumului. Aplicația face foarte simplu să comutați între mai multe parfumuri și să activați un program de distribuire. Fiecare aspect al acestui lucru nu trebuie să se întâmple. Piața este plină de odorizante de aer ieftine pentru casă, care împing mirosurile la intervale prestabilite și care au funcționat de zeci de ani. Cu excepția cazului în care există o epidemie de case mirositoare în întreaga țară, săriți peste aceasta și cheltuiți banii în altă parte.

Toaletă inteligentă

Gadgeturi Smart Home Nu aveți nevoie de toaletă inteligentă

Acesta este un favorit pe internet. Să ne clarificăm de la început că nu aveți nevoie de o toaletă inteligentă pentru casă. Toaleta dvs. nu are nevoie de Bluetooth. Toaleta ta trebuie să fie doar o toaletă. Da, există circumstanțe în care ceva dincolo de toaleta „tradițională” poate fi de ajutor. De exemplu, persoanele care au nevoie de asistență suplimentară din cauza dizabilităților ar putea avea nevoie de ceva de genul unui scaun încălzit sau de lumini de noapte. Problema este că, dacă nu vă încadrați într-una dintre aceste categorii specializate, cheltuiți peste 1.000 de dolari pentru toalete este ridicol. O toaletă cu telecomandă? Toaletele au doar o funcție, ei bine, poate două funcții, dar niciuna dintre acestea nu necesită o telecomandă. Acest produs este o dovadă a imaginii că, indiferent cât de mare este era IoT, există limitări certe.

Pernă inteligentă

Gadget-uri Smart Home Nu aveți nevoie de Zeeq

La prima vedere, ideea unei perne inteligente nu este atât de nebună. Există zeci de mii de oameni acolo (probabil mai mulți) care își urmăresc tiparele de somn cu trackere de fitness, așa că de ce nu acest produs? În primul rând, o pernă trebuie să se concentreze pe funcția sa principală, suficient confort pentru un somn bun. Unele perne inteligente promit să urmărească somnul și să rămână conectat la casa ta inteligentă pentru automatizare. Să fim perfect cinstiți. Există zeci de produse care pot transmite muzică și audio într-o casă inteligentă. Nu aveți nevoie de o pernă inteligentă pentru a realiza acest lucru. De fapt, ar trebui să vă concentrați asupra trackerelor de fitness, cum ar fi FitBit Versa 2 sau Apple Watch 5, care, desigur, costă mai mult, dar oferă mult mai mult bang pentru dolarul dvs.

Concluzie

Nu a lipsit niciodată produsele „de ce s-a făcut acest lucru” în ultimele decenii și vor fi mai multe în viitor. Asta nu înseamnă că ceva creat pentru o nișă mică nu poate sau nu ar trebui să existe. Cu toate acestea, în cazul acestei liste, există doar modalități mult mai bune de a vă cheltui banii. La sfârșitul zilei, dacă poți trăi fără aceste produse, tu și portofelul tău sunt mult mai bine. Care este cel mai prost produs pentru casă inteligentă pe care l-ați văzut vreodată?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.