5 escrocherii comune PayPal și cum să le evitați

5 escrocherii comune PayPal și cum să le evitați
⏱️ 6 min read

De la începuturile sale în urmă cu optsprezece ani, PayPal a devenit una dintre modalitățile de facto de a trimite bani online. Deși este un serviciu foarte fiabil, escrocii pot găsi totuși lacune și căi de evacuare pentru a evita precauțiile anti-escrocherie ale PayPal. Iată câteva moduri în care escrocii înșeală oamenii pe PayPala și cum să-i eviți.

1. E-mailuri false cu „bani primiți”

Vă afectează ca: Vânzător

O înșelătorie presupune că cineva este de acord să vă trimită bani pentru un articol. De obicei, PayPal vă va trimite un e-mail pentru a vă anunța când primiți bani. Totuși, acest truc implică escrocul să vă trimită un e-mail fals, care va identifica PayPal, spunând că banii au fost trimiși. Cheia este să te păcălești să crezi că au plătit, determinându-te să trimiți articolul. Escrocul are obiectul dvs., dar nu primiți bani.

Soluţie

Dacă vindeți prin intermediul unei terțe părți, cum ar fi eBay, veți vedea de obicei o confirmare a plății acolo. Indiferent dacă utilizați o terță parte sau nu, puteți verifica oricând site-ul PayPal pentru soldul și tranzacțiile dvs. pentru a vedea dacă banii au ajuns. Dacă nu vedeți nimic pe niciun site, nu trimiteți articolul și redirecționați e-mailul fals către [email protected].

2. Rambursarea „Plăților în plus”

Vă afectează ca: Vânzător

Vindeți un articol și ați convenit deja asupra unui preț pentru produs și poștă. Când un cumpărător îți trimite banii, observi că au plătit puțin mai mult decât s-a agreat. Cumpărătorul va susține că acesta a fost un accident sau că este vorba de taxe suplimentare de expediere prin intermediul unei companii pe care au selectat-o. Oricum ar fi, vă vor cere apoi să trimiteți banii în plus, fie ei, fie „compania de transport maritim” a acestora.

Este posibil ca cumpărătorul să cumpere articolul dvs. cu un cont furat sau un card de credit. Dacă contul este semnalat ca compromis, banca va prelua orice tranzacții frauduloase, inclusiv plata pe care ați primit-o pentru articolul dvs. Deoarece ați retras din contul dvs. o parte din banii furați, escrocul ajunge să păstreze produsul și banii în plus, lăsându-vă fără nimic.

Soluţie

Dacă observați că cineva a plătit în exces, ar trebui să le puteți rambursa prin PayPal înainte de a trimite articolul. Dacă nu puteți sau ați acceptat deja plata, merită să deschideți un bilet de asistență cu PayPal pentru a afla ce să faceți în continuare.

3. Modificarea detaliilor de livrare

paypal-escrocherii-mail

Vă afectează ca: Vânzător

Ați vândut cu succes un articol atunci când cumpărătorul dorește să modifice modul în care este trimis pachetul. Poate vor să-ți folosești contul de companie de transport maritim, deoarece susțin că va fi mai ieftin. Problema este punând livrarea în mâinile cumpărătorului, le oferiți posibilitatea de a o exploata. Dacă utilizați serviciul lor de expediere, acestea pot spune companiei să redirecționeze coletul în altă parte. Dacă trimiteți la o adresă ab diferită de cea din detaliile tranzacției PayPal, aceasta nu se află în domeniul PayPal.

Când cumpărătorul recuperează articolul, acesta contestă vânzarea și spune că nu a primit-o niciodată. De obicei, puteți contesta acest lucru cu o livrare înregistrată legată de adresa menționată în tranzacția PayPal. Cu toate acestea, deoarece vânzătorul a mutat livrarea, fie nu aveți nicio verificare sau verificare a livrării la o adresă complet diferită de cea listată în evidența PayPal. Ca atare, nu vă puteți argumenta motivul.

Soluţie

Luați întotdeauna sarcina de livrare. Utilizați propriile conturi de expediere și nu permiteți cumpărătorului să lupte împotriva responsabilității dvs. Dacă cineva a dat în mod legitim o adresă greșită și dorește ca aceasta să fie schimbată, rezolvați problema prin PayPal, astfel încât să știe despre schimbarea adresei.

4. Utilizarea „Prieteni și familie” pentru plăți de afaceri

paypal-escrocherii-prieteni

Vă afectează ca: Cumpărător

Ați fost de acord să cumpărați un articol atunci când vânzătorul are o idee grozavă. Puteți trimite bani în mod normal, dar asta implică taxe PayPal pe care ar prefera să nu le plătiți. În schimb, aceștia vă dau adresa de e-mail și vă solicită să trimiteți banii prin PayPal Friends And Family, care este gratuit.

Din păcate, taxele sunt acolo pentru un motiv întemeiat; este așa că PayPal te poate proteja! Prietenii și familia este menit să fie folosit pentru oameni pe care îi cunoașteți bine. Nu există taxe incluse, deoarece este un simplu transfer de bani. Este conceput pentru a fi folosit pentru cadouri, plăți pentru favoruri sau pur și simplu pentru rambursarea oamenilor. Nu există nicio tranzacție legată de transfer, deci nu există acoperire sau protecție în cazul în care vânzătorul nu trimite produsul.

Soluţie

Oricât de rău este să plătești taxe, merită! Faceți întotdeauna o tranzacție adecvată atunci când cumpărați articole și nu folosiți niciodată Prieteni și familie pentru altceva decât să plătiți pe cineva apropiat. Este și împotriva Acordul utilizatorului PayPal pentru ca un vânzător să solicite o plată pentru prieteni și familie pentru o tranzacție comercială, deci raportați-o dacă puteți.

5. Încercarea de a evita o tranzacție PayPal

Vă afectează ca: Cumpărător, Vânzător

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a ocoli securitatea PayPal este de a o evita cu totul. Această înșelătorie începe de obicei cu introducerea unei tranzacții în care reclama produsului spune să utilizați PayPal. Cu toate acestea, persoana cu care aveți de-a face va renunța brusc la tranzacția inițială și va încerca să schimbe metoda de plată, cum ar fi printr-un transfer bancar sau un alt serviciu de plată. Acest lucru poate fi însoțit de un bonus financiar suplimentar pentru a îndulci afacerea.

Soluţie

Dacă ați încheiat o afacere cu PayPal în minte, nu vă retrageți. Dacă cineva nu vă poate întâlni în condițiile inițiale, nu faceți afaceri cu ei, indiferent cât de atrăgător este contraoferta lor.

Escrocii nu sunt prietenul tău

Chiar dacă PayPal este cel mai de încredere serviciu de plată de pe Internet, există modalități în jurul securității sale. Acum știți cum funcționează escrocii, trucurile pe care le folosesc și cum să le evitați.

Cât de des ați văzut escrocherii PayPal pe Internet? Le-ați asistat direct? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x