5 gadgeturi tehnice pentru a ajuta persoanele cu dizabilități

5 gadgeturi tehnice pentru a ajuta persoanele cu dizabilități
⏱️ 5 min read

Persoanele cu dizabilități nu sunt lăsate niciodată în urmă în viață și acest lucru este valabil și pentru tehnologie. Există multe tipuri de gadget-uri de asistență tehnică care sunt create special pentru persoanele cu dizabilități pentru a le facilita lucrurile. Este posibil să nu poată ajuta o persoană orbă să vadă (în acest moment) sau o persoană cu deficiențe de vorbire vorbind, dar cu siguranță își pot transmite mesajul și pot oferi ajutor atunci când este nevoie. Mai jos veți vedea cinci gadgeturi care pot ajuta persoanele cu dizabilități.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. UNI

UNI este un nou obiect gadget pentru a ajuta persoanele surde și cu deficiențe de vorbire să comunice cu alte persoane. Este un dispozitiv de comunicare bidirecțional care va detecta limbajul semnelor folosind camera sa și îl va converti imediat în vorbire. Pe de altă parte, va converti, de asemenea, vorbirea în text pentru a permite comunicarea bidirecțională. În plus, are și un software încorporat pentru a crea limbajul semnelor personalizat și a-l personaliza în funcție de nevoile dvs.

Dispozitivul va fi disponibil pentru achiziționare în vara anului 2016, dar este în prezent deschis pentru precomenzi. Există două versiuni: una cu acces offline și alta care necesită acces online constant.

2. Tobii Dynavox PCEye Explore

Tobii Dynavox a creat PCEye Explore dispozitiv pentru a ajuta persoanele cu mișcare limitată să controleze un PC Windows doar cu ochii lor. Se conectează cu computerul Windows 8/10 (laptop sau desktop) și folosește eye tracker-ul pentru a vă permite să controlați mouse-ul și să efectuați clicuri. De asemenea, are un software încorporat pentru a personaliza PCEye Explore în funcție de nevoile dumneavoastră.

Gadget-uri-pentru-persoane-cu-dizabilități-PCEye-Explorer

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lumina care emite din ea pentru a vă urmări ochii, deoarece este foarte scăzută și nu dăunează ochilor.

Tobii Dynavox PCEye Explore vă va costa 899 USD atât pentru dispozitiv, cât și pentru software.

3. BRAILLE EDGE 40

Acesta este un dispozitiv braille pentru persoanele nevăzătoare care le permit să-și controleze computerul, smartphone-ul sau PDA-ul. Braille Edge 40 se conectează cu dispozitivul dvs. utilizând Bluetooth sau un cablu USB și convertește textul de pe ecranul dispozitivului în braille. De asemenea, vă permite să navigați pe dispozitiv și butoanele sale încorporate (cum ar fi ESC, Tab, Shift, Ctrl, cheie Windows etc.) pentru a face mai ușoară îndeplinirea rapidă a majorității sarcinilor.

Gadget-uri-pentru-persoane-cu-handicap-Braille-Edge-40

În afară de un dispozitiv de control, acesta are, de asemenea, aplicații încorporate și capacitate de stocare a datelor pentru a vă transporta datele cu dvs. Aplicațiile sale includ Alarmă, Notepad, Programator, Calculator, Ceas, Cronometru și Cronometru. În plus, are suport pentru un card SDHC de 32 GB pentru a stoca documente și cărți și a le citi în braille.

Braille Edge 40 costă 2.795 USD.

4. Sesame Phone

Gadget-uri-pentru-persoane-cu-dizabilități-Sesame-Phone

Sesame Phone este un telefon smartphone complet fără mâini, realizat pentru persoane cu mișcări limitate (cum ar fi paralizie sau leziuni ale măduvei spinării). Este de fapt o versiune modificată a dispozitivului Google Nexus 5 care urmărește capul utilizatorului și permite controlul complet al telefonului doar cu capul. Capul funcționează ca un deget și permite glisări, atingeri, gesturi și multe altele pentru a controla smartphone-ul. Deoarece se bazează pe Android, puteți descărca și aplicații și le puteți folosi cu capul. Puteți chiar să jucați jocuri pe el, deși jocurile cu ritm rapid pot să nu fie cea mai bună alegere.

Sesame Phone vă va restitui 700 de dolari.

5. Liftware

Gadget-uri-pentru-persoane-cu-dizabilități-Liftware

Acesta este un ustensil de mâncare care permite persoanelor cu tulburări de mișcare (cum ar fi boala Parkinson) să-și mănânce mâncarea fără niciun ajutor. Liftware este de fapt un mâner stabilizator la care puteți atașa o ustensilă de mâncare Liftware, inclusiv o furculiță, o lingură și o lingură de supă. Mânerul este capabil să reducă tremurul mâinilor cu 70%, făcându-l suficient de bun pentru tremurături moderate. Folosește un sistem de computer de bord pentru a detecta mișcarea și apoi mută mânerul în direcția opusă tremurului mâinii.

Puteți cumpăra Liftware pentru 195 USD împreună cu ustensile suplimentare care costă 34,95 USD fiecare.

Primă

Persoanele nevăzătoare pot profita, de asemenea, de Fii ochii mei aplicație pentru a obține ajutor în timp real de la colaboratorii cu vedere. Conectează persoanele văzătoare cu persoanele nevăzătoare prin apel video și folosește atât camerele din spate, cât și cele din față ale telefonului pentru a oferi asistență persoanei nevăzătoare, cum ar fi ajutor la traversarea drumului sau citirea ceva. Începând cu această scriere, există peste 365.000 de colaboratori cu vedere și 27.560 de nevăzători care caută asistență. Chiar dacă nu sunteți orb, puteți descărca în continuare aplicația pentru a ajuta pe cineva care are nevoie.

În prezent, este disponibil numai pentru iOS, in timp ce Versiunea Android este în curs de dezvoltare.

Concluzie

Mai sus sunt câteva dispozitive pentru a ajuta persoanele cu dizabilități comune. Nu sunt o soluție pentru dizabilitatea lor, dar cu siguranță le vor ușura lucrurile și îi vor ajuta să se bucure de viața lor. Aceste dispozitive costă foarte mulți bani și este posibil ca mulți oameni să nu le poată permite. Cu toate acestea, vă recomand totuși să contactați asistența pentru clienți a dispozitivului necesar pentru a vedea dacă au un dispozitiv pentru donație, deoarece unele dintre aceste companii găzduiesc donații pentru a furniza aceste dispozitive celor care nu își permit.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de mai multe informații cu privire la un dispozitiv, nu ezitați să comentați mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x