• Fără categorie

5 instrumente online de verificare a diferențelor pentru a compara textul din două sau mai multe fișiere

Diff Checker Tools Featured
⏱️ 8 min read

Căutați o modalitate ușoară de a descoperi diferențele și asemănările dintre două documente text? Vă recomandăm să utilizați un verificator de diferențe. Este un instrument ingenios care va face toată munca obositoare pentru tine în câteva secunde.

Deși există o mulțime de aplicații desktop pentru diferite sisteme de operare, puteți încerca oricare dintre instrumentele de verificare a diferențelor online de mai jos, deoarece acestea sunt bazate pe web și pot fi accesate de pe orice platformă.

1. Diffchecker

Diffchecker este salutat ca fiind cel mai bun instrument de acest gen. Este capabil să compare fișiere text, imagini, PDF-uri, foi Excel și foldere întregi. Deși este complet funcțional în starea sa online, puteți descărca o versiune desktop pentru computerul dvs. Mac, Windows sau Linux.

Diffchecker

Instrumentul permite vizualizarea unificată a diferențelor și îmbinarea la nivel de caractere pentru cei care doresc informații detaliate asupra fiecărei modificări efectuate pe fișierul sau proiectul lor de-a lungul timpului. Există chiar și o funcție Dark Mode care vă permite să rămâneți productiv în medii cu lumină scăzută, fără a vă eforta ochii sau a pierde o viață prețioasă a bateriei.

Diffchecker nu este lipsit de defecte. Pe de o parte, capacitatea sa de a verifica diferențele dintre imagini este în cel mai bun caz proastă și nu este ceva pe care veți dori să vă bazați pentru locuri de muncă importante. În plus, verificarea diferențelor PDF-urilor durează mult mai mult în comparație cu documentele text.

În general, Diffchecker este perfect pentru a face modificări rapide sau pentru a reveni la lucru în timp ce sunteți în deplasare.

2. Comparare text

Perfect pentru bloggeri și scriitori, Comparare text se mândrește cu o interfață de utilizator simplă. Doar lipiți un text într-un câmp și un alt corp de text în celălalt, apoi faceți clic pe butonul de comparare și lăsați instrumentul să facă restul.

Comparare text

Text Compare are o opțiune la îndemână „Trimiteți această comparație prin e-mail” care vă permite să vă fotografiați rapid un e-mail cu rezultatele textelor pe care le comparați. Îi lipsesc unele dintre caracteristicile mai complexe oferite de rivalii săi, cum ar fi capacitatea de a compara PDF-uri, foi Excel și alte tipuri de fișiere. De asemenea, nu puteți încărca fișiere la verificarea diferențelor și va trebui să recurgeți la copierea și lipirea textului simplu de fiecare dată, ceea ce poate fi o bătaie de cap.

Din fericire, Text Compare livrează acolo unde contează, cele mai mari puncte forte fiind simplitatea și capacitatea de a face treaba fără a cheltui un ban.

3. Editpad

Editpad renunță la complexități în favoarea unei estetice raționalizate, fără probleme. Vă permite să încărcați fișierele pe care doriți să le comparați, ceea ce înseamnă că nu va trebui să recurgeți la copierea și lipirea textului de fiecare dată când doriți să utilizați instrumentul. Pe lângă fișierele TXT, DOC și DOCX, Editpad acceptă și fișiere PDF, care pot fi foarte utile.

Editpad

Un alt lucru interesant despre Editpad este bannerele de pe ecran care arată procentul din starea de verificare a fișierelor. Dimensiunea fontului face o citire confortabilă, iar evidențierea galben-muștar este ușoară pentru ochi.

Instrumentul nu are funcții avansate, iar cerința captcha poate fi destul de enervantă, mai ales dacă trebuie să comparați mai multe fișiere spate în spate. Lăsând defecțiunile deoparte, Editpad rămâne un instrument excelent de verificare a diferențelor, care cu siguranță îi va atrage atât pe începători, cât și pe veterani.

4. W3Docs

W3Docs este destul de diferit de instrumentele de verificare a diferențelor pe care le-am discutat până acum. Este conceput în primul rând pentru a arăta diferențele dintre diferitele linii de cod, făcându-l un instrument de neprețuit pentru programatori. Asta nu înseamnă că nu funcționează cu text normal.

W3docs

După ce tastați sau copiați-lipiți fragmente de text în verificatorul de diferențe pentru comparare, instrumentul va evidenția diferențele prin culorile roșu și verde în mod implicit. Interfața sa simplă de utilizator este cu siguranță un plus, iar evidențierile sale multicolore personalizabile sunt o modalitate excelentă de a face diferențele mai ușor de văzut. Un alt lucru grozav este aspectul pe lățime completă a site-ului, care vă oferă destul de mult spațiu imobiliar cu care să lucrați.

Din păcate, se știe că site-ul web se blochează din când în când. Instrumentului îi lipsește, de asemenea, o funcție de îmbinare și salvare care ar fi putut fi cu adevărat utilă pentru programatori și scriitori. Lăsând la o parte dezavantajele minore, W3Docs este un verificator de diferențe fantastic pe care programatorii îl vor găsi probabil mai atrăgător.

5. AppDevTools

Finalizăm lista noastră cu Verificatorul de diferențe al AppDevTool instrument: o altă soluție care a fost creată cu dezvoltatorii în minte. Acceptă HTML și CSS, plus un repertoriu impresionant de limbaje de programare, inclusiv C#, C/C++, Go, Java, JavaScript, JSON, PHP, Python, Ruby și XML. Datorită evidențierii sintaxei, puteți identifica cu ușurință diferențele dintre liniile de cod sau textul obișnuit. Dispoziția implicită a modului întunecat este blând pentru ochi.

Appdevtools

Instrumentul acceptă doar text simplu și nu are o funcție de glisare și plasare, așa că va trebui să copiați și să lipiți șiruri de fiecare dată. De asemenea, bara laterală voluminoasă din stânga poate distra atenția, iar unealta ar beneficia de puțin mai multă culoare.

Dacă aceste mici dezavantaje nu sunt de prea mare importanță pentru dvs. și sunteți în căutarea unui verificator de diferențe care poate gestiona codul, atunci cu siguranță ar trebui să încercați oferta AppDevTool.

prîn consecință, întrebări adresate

1. Pot instrumentele de verificare a diferențelor să ajute la detectarea plagiatului?

Verificatoarele de diferențe nu sunt instrumente eficiente în detectarea plagiatului, deoarece sunt capabile doar să compare textul pe care îl aveți deja.

Verificatoarele de plagiat funcționează de obicei folosind o bază de date avansată care crește constant pe măsură ce instrumentul accesează cu crawlere și indexează conținutul Web, permițându-i să compare textul introdus cu o gamă enormă de conținut online. De asemenea, au algoritmi care pot ajuta la detectarea conținutului parafrazat care pare prea similar cu materialul publicat anterior. Ținând cont de toate acestea, este mai bine să utilizați un verificator de plagiat pentru a detecta plagiatul.

2. Există o versiune mobilă a acestor instrumente de verificare a diferențelor?

Din pacate, nu. Va trebui să utilizați un verificator de diferențe bazat pe web sau pe desktop pentru moment.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x