5 Instrumente utile pentru editarea în lot a imaginilor în Windows

5 Instrumente utile pentru editarea în lot a imaginilor în Windows

⌛ Reading Time: 4 minutes

Uneori aveți doar un întreg munte de imagini pe care trebuie să le editați. Poate că aveți nevoie de toate la o anumită dimensiune sau doriți ca toate să urmeze o convenție specifică de denumire. Înainte de a le deschide pe toate și de a le edita pe rând în programul preferat de manipulare a imaginilor, poate luați în considerare un program de editare în serie pentru a face toată munca grea pentru dvs. Dacă aveți o mulțime de fotografii de șters și puțină răbdare de oferit, aceste instrumente la îndemână vor face viața puțin mai ușoară!

1. IrfanView

Util pentru: Redenumire, conversie tip fișier

IrfanView a existat de mult timp, prima sa lansare datând din 1996. În ciuda acestui fapt, se menține și astăzi ca un vizualizator de imagini fine și ca editor de loturi. Puteți accesa opțiunile de editare ale IrfanView făcând clic pe „Fișier -> Conversie în lot / Redenumire”.

windows-batch-irfanview-options

De aici, îi puteți spune lui IrfanView să convertească imaginile într-un alt tip, să redenumească imaginile sau ambele simultan. Acest lucru este minunat dacă încercați să editați o mulțime de imagini pentru a se încadra într-o anumită restricție, cum ar fi un site care acceptă numai .JPG-uri.

2. BIMP (pentru GIMP)

Util pentru: Decupare, redimensionare, redenumire, conversie tip fișier și multe altele!

BIMP în sine nu este un program de manipulare a imaginii, dar este un supliment pentru GIMP care îi oferă funcționalitatea de a efectua procese batch. Pur și simplu descărcați-l și instalați-l pe software-ul GIMP existent pentru al utiliza.

Punctul forte al BIMP este cât de robust este. Acesta vine cu o gamă întreagă de mijloace diferite pentru a personaliza și edita imagini în masă. Și mai impresionant este capacitatea de a stiva diferite sarcini într-un singur proces pentru mai multe editări. De exemplu, puteți spune BIMP să redimensioneze fiecare imagine, să le salveze ca .PNG și apoi să le redenumească pe toate într-un singur proces de lot.

3. Fotor

Util pentru: Redimensionare, Redenumire, Conversie tip fișier, Filtre, Borduri

Fotor are multe caracteristici, iar procesarea în serie a imaginilor este una dintre ele. Puteți selecta opțiunea batch chiar din momentul în care porniți software-ul.

windows-batch-fotor-batch

Odată ajuns, puteți selecta un folder de imagini din care să importați. Funcționalitatea de bază include redimensionarea, redenumirea și conversia la un alt tip de fișier; totuși, dacă vă înșirați, veți găsi și caracteristicile de margine și filtrare. Acestea vă permit să adăugați rapid o notă de stil imaginilor dvs. fără a fi nevoie să le aplicați manual fiecărei imagini.

windows-batch-fotor-filters1

4. Image Resizer pentru Windows

Util pentru: Redimensionare

După cum vă puteți imagina dintr-un astfel de instrument numit simplu, Image Resizer pentru Windows nu face prea multe imagini de redimensionare trecute! Totuși, ceea ce îi câștigă un loc pe această listă este cât de convenabil este. Nu este nevoie să porniți niciun software sau lăutărie cu programe de completare pentru ca Image Resizer să funcționeze. După ce îl aveți instalat, pur și simplu selectați imaginile pe care doriți să le redimensionați, faceți clic dreapta pe una dintre ele și selectați „Redimensionare imagini” din meniu.

windows-batch-redimensionare

Introduceți valorile la care doriți să redimensionați, iar Image Resizer va face copii editate ale imaginilor originale.

windows-batch-resize-options

5. XNConvert

Util pentru: Totul în afară de Redenumire

windows-batch-xnconvert

Dacă nu vă deranjează să vă redenumiți fișierele și preferați să aveți un editor de loturi care are o gamă largă de instrumente pentru personalizarea imaginilor, dați XNConvert o lovitură. Acesta are o centură puternică de funcții sub centură, de la adăugarea unei măști la schimbarea luminozității la curățarea metadatelor. Instrumentul său de conversie este compatibil cu cele peste 500 de formate diferite, așa că sunteți obligat să găsiți tipul de fișier pe care îl căutați!

Mai bine în vrac

Editarea de imagini pe rând poate fi lungă și plictisitoare, ceea ce face ca procesoarele de imagine în serie să fie o binecuvântare. Acum știi cinci dintre cele mai bune dintre ele și unde excelează fiecare.

Ne-a fost dor de un procesor de imagini în serie? Arată-i puțină dragoste mai jos!