5 limbaje de programare pe care ar trebui să le învățați în 2015

5 limbaje de programare pe care ar trebui să le învățați în 2015
⏱️ 5 min read

Vine un punct în viața unor oameni când se gândesc să încerce să abordeze dorința de a-și dezvolta propriul cod software. Programarea este o formă foarte versatilă și interesantă de auto-exprimare care are ca rezultat aplicații funcționale. Una dintre primele întrebări pe care aspiranții la programare și-o pun este: “De unde încep?” Având în vedere cantitatea mare de limbaje de programare a aplicațiilor, este foarte dificil să răspunzi la această întrebare. Dar, în ceea ce privește anul 2015, cu toată tehnologia care a lovit mainstream în anii precedenți, există câteva limbi pe care cred că ar trebui să le arate chiar și cei mai veterani programatori.

1: Pentru dezvoltatorul de aplicații: Java și Swift

În acest moment, Java a devenit limbajul de programare final pentru majoritatea aplicațiilor mobile de pe piață. Aplicațiile Android sunt programate aproape exclusiv cu acesta. Nu sunt un fan foarte mare pentru că oferă mai puțin control asupra comunicării de nivel scăzut (direct la hardware), dar fără a învăța această limbă, pierdeți o mulțime de oportunități. Dacă nu intenționați să dezvoltați nimic în Java, aș sugera totuși să vă dedicați puțin, deoarece sunt scrise atâtea aplicații desktop și mobile.

Apoi, există Swift, un limbaj creat de Apple bazat pe multe concepte diferite, inclusiv Objective-C, Ruby și Python. Dacă doriți să creați ceva în iOS sau OS X (cu excepția cazului în care dezvoltați o aplicație nativă, care utilizează Xcode Obiectiv-C), va trebui să înveți această limbă. Unii ar putea spune că nu este la fel de ușor ca Java, dar s-ar putea să descoperiți că sintaxa este foarte ușor de înțeles, deși foarte diferită de ceea ce ați fi obișnuit dacă sunteți obișnuiți să programați în C / C ++ sau Python convenționale.

Dacă deveniți un dezvoltator de aplicații foarte serios, veți realiza în curând că nu puteți crea o aplicație pentru un sistem fără a face acest lucru pentru celălalt. Va trebui să învățați ambele limbi dacă intenționați să vă aventurați adânc pe piața mobilă.

2: Pentru cei care doresc rezultate rapide: Python

2015languages-python

În timp ce alte limbaje de scriptare, cum ar fi LUA, ar putea fi puțin mai agitate în ceea ce privește lucrurile precum spațiul alb, Python are un scop foarte puternic pe piață. Există sute de cadre împrăștiate pe tot Internetul care vă permit să faceți lucruri impresionante cu limba. În plus, motorul logic al multor jocuri (inclusiv The Sims 4) folosește Python datorită capacității sale de a se deplasa foarte repede prin date mari. Este un limbaj ușor pe care aproape oricine îl poate stăpâni într-o perioadă scurtă de timp. Dacă sunteți nerăbdător și doriți să creați scripturi rapide care să dea rezultate (și nu vă deranjează depanarea foarte rudimentară), atunci ar trebui să îl explorați cu siguranță!

3: Pentru magul elegant: C ++

2015languages-cpp

Da, stiu. Este 2015 și vorbesc despre o limbă care a fost inventată înainte ca Internetul dial-up să fie vreodată o idee în capul cuiva. Dar C ++ este încă un limbaj de programare foarte relevant în această zi. Nu vă îndoiți o secundă!

Este nevoie de mult mai mult pentru a-ți atinge obiectivele cu acest limbaj. Cantitatea de răbdare de care aveți nevoie cu el este probabil mai mult decât poate suporta majoritatea oamenilor, dar recompensele sunt imense. În primul rând, aproape tot ce codați în C / C ++ va rula (cel puțin într-o oarecare măsură) mai repede decât orice puteți codifica într-un limbaj de nivel superior (Java, Python, C # etc.). Totuși, iată: nu trebuie să scrieți aplicații întregi cu el. Puteți scrie module pe care le puteți partaja între mai multe aplicații, reciclând codul dvs. extrem de eficient peste tot!

După toate cele spuse, a sosit timpul pentru o dezvăluire completă: am o puternică părtinire pentru acest limbaj. Este preferatul meu și nu simt rușine să recunosc. Puteți să accesați direct API-ul Windows și să lucrați magic cu el. Puteți programa cu obiecte și clase sau să le abandonați complet și să creați un program structurat în stil C. Listarea este foarte versatilă (puteți aloca indicatorii “Next” și “Previous” către datele dintr-un lanț) și nimic altceva nu vă permite să lucrați cu porturile de finalizare a intrărilor / ieșirilor (IOCP, o metodă de finalizare multi-thread foarte eficientă în Windows) mai mult ușor decât C ++.

Practic, dacă doriți ca lumea să vă fie la îndemână, aveți răbdare să lucrați ore în șir la o singură procedură și doriți să creați programe care folosesc foarte puține resurse de sistem, C ++ este cu siguranță limbajul pentru dvs.!

4: Pentru programatorul Enterprise: R

2015 limbi-r

Descris prin litera “R”, acest limbaj de programare este conceput special pentru persoanele care doresc să creeze aplicații care pot extrage prin cantități enorme de date și statistici. În întreprindere, R este util pentru analiza Big Data care conduce la luarea deciziilor corporative pe platforme concepute pentru planificarea resurselor întreprinderii (ERP). Chiar dacă a fost creat acum 22 de ani, încă se extinde.

Dacă ești tehnician în cadrul unei mari corporații, învață R chiar acum. Nu vei regreta.

5: Combinarea vechiului cu noul: Ziron

2015languages-ziron

Dacă sunteți familiarizat cu Asamblarea (ASM), vă va plăcea absolut Ziron. Acesta combină propria sa aromă ASM cu sintaxa în stil C pentru a oferi o platformă puternică pentru realizarea de aplicații. Dacă sunteți un programator C care dorește să intre în ASM fără a fi nevoie să verse mii de linii de cod într-un compilator, Ziron vă oferă o modalitate de a face acest lucru rapid și eficient.

Dacă doriți să intrați în Ziron, puteți găsi resursa sa principală aici.

Ce alegi să înveți pe măsură ce se apropie mijlocul anului? Spuneți-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x