5 Dinge, die Sie vor und nach der Neuformatierung Ihres Macs tun sollten

5 lucruri de făcut înainte și după reformatarea computerului dvs. Mac

⌛ Reading Time: 6 minutes

Ștergerea hard disk-ului Mac este o sarcină diferită față de chiar acum câțiva ani. Dacă utilizați macOS Big Sur, aveți instrumentul de recuperare. Ca atare, reformatarea computerului dvs. Mac este mai simplă decât trecutul recent.

În această postare, vă oferim o listă de verificare a lucrurilor de făcut înainte de a reformata computerul Mac. Înainte de aceasta, haideți să vă oferim o descriere a instrumentului de recuperare macOS.

Un manual pentru instrumentul de recuperare macOS

Apple face acum procesul de reformatare a Mac-ului dvs. rapid. În anii trecuți, ar exista o diferență între hard diskul de rezervă, programul de instalare automată Mac și chiar discurile de recuperare fizică. Mai mult, ar trebui să fiți în modul de boot corect pentru a efectua procesul.

Acum, însă, avem MacOS Recovery. Pe scurt, acest utilitar de disc este înfășurat cu alte câteva instrumente. Are o interfață frumoasă și este ușor de utilizat în comparație cu versiunile anterioare.

Deși există multe de acoperit folosind MacOS Recovery, multe dintre ele depășesc domeniul de aplicare al acestui articol. Totuși, vă încurajăm să vizitați Documentația oficială Apple, deoarece este bine structurat și informativ.

5 lucruri de făcut înainte și după reformatarea computerului dvs. Mac

În ansamblu, o instalare curată a computerului Mac include backupul sistemului curent, eliminarea instanțelor din ID-ul Apple din sistem, ștergerea hard disk-ului folosind MacOS Recovery și reinstalarea acestuia prin Time Machine.

Ca atare, există câteva lucruri pe care le puteți face înainte și după. Să intrăm în asta!

1. Faceți o copie de rezervă a întregului sistem

Prima sarcină este să faceți o copie de rezervă a sistemului. Cea mai integrată abordare este utilizarea Time Machine.

Trebuie remarcat faptul că unii utilizatori au probleme cu soluția nativă Apple. Ca atare, există o serie de alte soluții la dispoziția dumneavoastră. Deși, pentru majoritatea utilizatorilor, Time Machine „doar funcționează”.

Este posibil să aveți deja activate copiile de rezervă automate, deci acest lucru ar trebui să fie deja sortat. Cu toate acestea, este o idee bună să rulați o ultimă copie de rezervă pentru a prinde fiecare fișier și folder.

Pentru aceasta, asigurați-vă că selectați „Afișați mașina timpului în bara de meniu” din panoul „Preferințe sistem -> Mașină timp”. Apoi, faceți clic pe „Faceți backup acum” în pictograma Time Machine din bara de instrumente:

Copierea de rezervă a unui Mac prin Time Machine.

Este posibil să trebuiască să așteptați un timp, dar odată ce copia de rezervă este finalizată, puteți trece la mai multe sarcini administrative.

2. Prindeți programele de instalare pentru aplicațiile dvs. cele mai utilizate recent

Un lucru extraordinar în ceea ce privește copierea de rezervă folosind Time Machine este că sistemul dvs. va fi păstrat, inclusiv toate aplicațiile și setările dvs. Cu toate acestea, este încă o idee bună să colectați toți instalatorii pentru cele mai utilizate aplicații, deoarece vor exista sughițuri în procesul de restaurare pe care nu le veți prevedea și nu vor fi datorate recuperării macOS.

Sfatul nostru este să folosiți Screen Time pentru a verifica ce aplicații utilizați cel mai mult într-o săptămână.

Aplicația Screen Time.

De acolo, colectați-vă instalatorii și faceți și copii de rezervă. Este posibil să nu aveți nevoie de ele, dar veți fi bucuroși să le aveți.

3. Colectați toate licențele și numerele de serie pentru aplicațiile dvs.

Un alt aspect pe care ți-l poate pierde este să ai la îndemână parole, licențe și numere de serie. S-ar putea ca acestea să nu se porteze în timpul procesului de restaurare, dar din nou, vă veți bucura că le aveți.

Există multe aplicații grozave care vă vor ajuta să stocați cheile, dar vestea proastă este că trebuie să puneți la lucru. Cu toate acestea, Bitwarden, 1Password și multe altele vă permit să stocați informații importante.

Site-ul Bitwarden.

Odată ce le aveți la locul lor, stocate în managerul de parole, puteți continua să lucrați la procesul de autorizare.

4. Anulați autorizarea oricărei aplicații care vă utilizează ID-ul Apple

Apple îți dă multe sfaturi pentru a „reseta din fabrică” aparatul; asta se aplică și reformatării computerului Mac.

Pe scurt, doriți să vă deconectați și să vă autorizați computerul din aplicații precum Apple Music, iMessage, iCloud etc. De fapt, orice aplicație care utilizează un număr limitat de licențe ar trebui să fie pe lista dvs. aici.

Deși este posibil ca Apple Music să nu aibă nevoie de introducerea dvs., dacă utilizați iTunes, va trebui să faceți acest lucru. De asemenea, deconectarea de la iCloud este, de asemenea, o idee bună și puteți provoca probleme între dispozitivele dvs. dacă nu dezautorizați iMessage.

Pentru aplicațiile de la terți, verificarea istoricului achizițiilor vă poate ajuta să dezautorizați unele aplicații, deși la fel ca numerele dvs. de serie, este posibil să fiți nevoiți să vă căutați în e-mailuri sau conturi pentru a afla mai multe.

5. Restabiliți macOS, fișierele, folderele și setările

După ce aveți totul gata, vă recomandăm să mai faceți o copie de rezervă (din nou pentru a prinde orice modificări). Cu alte cuvinte, orice ați face, faceți backup pentru ultima acțiune înainte de a reformata Mac-ul.

Pentru a începe reformatarea:

1. Porniți computerul în MacOS Recovery:

  • Pe un Mac cu siliciu Apple: Alegeți „Meniu Apple -> Închidere”, apăsați și țineți apăsat butonul de pornire până când vedeți „Încărcare opțiuni de pornire”, selectați Opțiuni, faceți clic pe Continuare, apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.
  • Pe un Mac bazat pe Intel: Alegeți „Meniul Apple -> Reporniți”, apoi țineți apăsat imediat Comanda + R.
Oprirea unui Mac.

2. În fereastra aplicației de recuperare, selectați Utilitar disc, apoi faceți clic pe Continuare.

3. În Utilitar disc, selectați volumul pe care doriți să îl ștergeți în bara laterală, apoi faceți clic pe Ștergere în bara de instrumente.

4. Tastați un nume pentru volum în câmpul Nume, faceți clic pe meniul pop-up Format și alegeți APFS, apoi faceți clic pe „Ștergeți grupul de volum”.

5. Când procesul de ștergere este finalizat, faceți clic pe Efectuat, apoi alegeți „Disk Utility -> Quit Disk Utility”.

6. În fereastra aplicației de recuperare, selectați „Reinstalați macOS Big Sur”, faceți clic pe Continuare, apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.

Sfatul nostru final are legătură cu blocări generale sau blocări. Aceasta este o problemă nedocumentată, care vă poate provoca unele dureri. De exemplu, a trebuit să reinstalez Big Sur pe un Intel MacBook Pro și să transfer date pe Time Machine pe acesta.

Procesul a durat câteva încercări și au fost câteva înghețuri pe parcurs. Cel mai bine este să folosiți o conexiune prin cablu la Internet acolo unde este posibil și să acordați timp procesului, mai ales dacă transferați de pe o unitate de disc fizică veche, cum ar fi Time Capsule.

Pentru orice blocare puternică, va trebui să opriți Mac-ul ținând apăsat butonul de pornire. De acolo, porniți din nou ca normal și continuați procesul.

rezumat

Abordarea Apple de a reformata Mac-ul dvs. pe sistemele moderne este atât de ușoară încât poate doriți să efectuați un format în fiecare săptămână! Desigur, dacă nu intenționați acest lucru, vestea bună este că, folosind MacOS Recovery, puteți fi terminat și curățat de praf în cel mai scurt timp.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la diferitele moduri de pornire ale Mac-ului, am tratat-o ​​în trecut. Aveți vreun sfat pentru reformatarea computerului dvs. Mac pe care nu l-am acoperit? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum se utilizează terminalul macOS: un ghid pentru începători
  • Cum să vă actualizați Mac-ul folosind Terminal
  • Cele mai bune sfaturi pentru Mac pentru a lucra de acasă

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.