5 metode simple pentru optimizarea și îmbunătățirea performanței Windows 11

How to Speed Up Windows 11 and Improve Performance (2021)
⏱️ 26 min read

Cu lansarea noului sistem de operare Windows 11, există multe modalități de a-ți transforma experiența utilizării PC-ului. Și, una dintre modalitățile cele mai importante este accelerarea și îmbunătățirea performanței sistemului.

Pentru a accelera Windows 11 și îmbunătățirea performanței, există câțiva pași simple pe care poți să îi urmezi:

Primul pas este să îți optimizezi sistemul de operare, ceea ce îl va accelera și îți va îmbunătăți performanța pc-ului. Pentru a face acest lucru, îți poți ajusta setările sistemului și poți dezinstala orice programe inutile sau nefolositoare.

În continuare, poți să îți optimizezi sistemul pentru pornirea rapidă. Acest lucru poate fi făcut prin echilibrarea setărilor de pornire, dezactivarea oricăror programe inutile de la pornire și identificarea problemelor care ar putea să încetinească sistemul.

În plus, îți poți actualiza driverele și software-ul pentru a-ți asigura că dispozitivele hardware sunt conectate și funcționează corect. Multe probleme software pot fi rezolvate prin actualizarea driverelor.

O altă opțiune este să upgradezi componentele hardware ale PC-ului. Acest lucru va îmbunătăți performanța generală a sistemului și va accelera Windows 11 în mod considerabil.

În general, îmbunătățirea performanței Windows 11 și accelerarea pc-ului poate fi obținută prin optimizarea sistemului, pornirea rapidă a acestuia, actualizarea software-ului și hardware-ului. Urmând acești pași simpli, vei obține un sistem de operare mai rapid și mai eficient, oferindu-ți astfel o experiență de utilizare a pc-ului mai plăcută și mai fluidă.

Windows 11 este în sfârșit disponibil pentru utilizatorii generali și a adus o serie de funcții noi. Puteți personaliza cu ușurință meniul Start sau puteți edita aspectul barei de activități. Există, de asemenea, o interfață de utilizator revigorantă și multe altele. Departamentul de performanță a înregistrat, de asemenea, unele îmbunătățiri, deoarece Microsoft a îmbunătățit gestionarea memoriei, utilizarea discului, prioritizarea aplicațiilor și diverși alți factori legați de performanța procesorului și a bateriei. Dar totul nu este bine dacă aveți un laptop vechi care rulează noua versiune de Windows. Prin urmare, este necesar să optimizați Windows 11. În acest articol, așa cum detaliem cum să accelerați Windows 10, vă aducem un alt tutorial despre cum să accelerați Windows 11 și să îmbunătățiți semnificativ performanța.

Accelerează Windows 11 cu acești pași simpli (2022)

Avem o serie de opțiuni pe care le puteți încerca pentru a face Windows 11 mai rapid pe dispozitivul dvs. Puteți extinde tabelul de mai jos și puteți sări la orice secțiune relevantă pentru mai multe informații.

Cele mai bune moduri de a face Windows 11 mai rapid

1. Reporniți, actualizați

Acesta este cel mai ușor lucru de făcut și este unul dintre acele lucruri care vă pot ajuta. În primul rând, verificați dacă există actualizări noi, mergând la meniul Setări -> Actualizare Windows -> Verificați actualizări. Dacă trebuie să obțineți ceva nou, actualizați și apoi reporniți.

În cazul în care sistemul este actualizat, nu există nicio problemă la repornirea lui. Acest lucru vă poate ajuta cu probleme unice aleatorii care uneori încetinesc computerul. Un lucru care merită remarcat este că aceasta este o remediere temporară și este posibil să fie nevoie să verificați setări suplimentare pentru a preveni reapariția acestor probleme.

2. Dezactivați programele/aplicațiile de pornire

Puteți începe prin a dezactiva programele de pornire pentru a accelera timpul de pornire în Windows 11. Acestea sunt programele care pornesc de obicei când porniți computerul. Iată cum să le dezactivați:

 • Atingeți meniul Start și selectați Manager de activități. Acest lucru se poate face și folosind comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + Shift + Esc”.
deschideți managerul de activități din meniul de pornire
 • Odată ce apare meniul Task Manager, faceți clic pe opțiunea Mai multe detalii.
managerul de activități s-a prăbușit
 • Acum selectați Lansare opțiunea unde veți găsi programele care pot fi dezactivate.
lista de programe de pornire în managerul de activități
 • Faceți clic dreapta pe programul dorit și apoi selectați Dezactivați opțiune.
dezactivați programele de pornire pentru a accelera Windows 11

În afară de asta, există mai multe aplicații de pornire, cum ar fi Microsoft Teams, OneDrive și Skype, care vă pot acumula resursele în timpul pornirii. Iată cum să remediați acest lucru:

 • Deschideți Setări făcând clic pe butonul Windows. De asemenea, puteți apăsa comanda rapidă de la tastatură Windows 11 „Windows + I” pentru a deschide direct Setări.
Deschideți setările din meniul Start
 • După aceea, selectați opțiunile Aplicații și apoi faceți clic pe Start.
captură de ecran a setărilor aplicației în Windows 11
 • Odată ajuns acolo, dezactivați toate aplicațiile pe care nu doriți să le rulați la pornire. Este atât de ușor.
lista de aplicații de pornire în Windows 11

Pe măsură ce instalați mai multe aplicații în timp, această listă va continua să crească. Deci, rețineți că ar trebui să faceți acest lucru din când în când pentru a vă asigura că aplicațiile nedorite nu se lansează la pornire și încetinesc Windows 11.

3. Deblocați Windows 11

Deblocarea Windows 11 pentru a îmbunătăți performanța este o altă opțiune pe care o puteți încerca. Am scris deja un ghid detaliat despre cum să deblocați Windows 11, astfel încât să puteți urma ghidul. Pentru a dezactiva Cortana, dezinstalați pachetele inutile și aplicații precum OneDrive pentru a elimina servicii, face totul cu un singur clic.

Deblocați Windows 11

Cea mai bună parte este că vă ajustează, de asemenea, setările de confidențialitate și oprește tot felul de servicii de telemetrie în fundal care ocupă majoritatea resurselor sistemului.

4. Schimbați modul de alimentare

Dacă doriți cea mai bună performanță în Windows 11 și nu vă deranjează să compromiteți durata de viață a bateriei, puteți schimba planurile de alimentare în Windows 11. Acesta va optimiza Windows 11 cu setările potrivite, astfel încât să obțineți cea mai bună performanță de la mașina dvs. Am scris un tutorial dedicat cum să schimbați modul de alimentare în Windows 11, astfel încât să puteți urma pașii de acolo. Pentru mai multe setări Windows 11 pe care ar trebui să le modificați pentru o experiență mai bună, accesați articolul nostru legat.

Modificați setările modului de alimentare în Windows 11

5. Defragmentează hard disk

În timp, fișierele de pe hard disk pot deveni împrăștiate și acest lucru poate încetini și performanța sistemului. Pentru a rezolva problema, vă puteți defragmenta hard disk-ul folosind instrumentul de defragmentare.

Notă: Vă rugăm să rețineți că, dacă utilizați un SSD, defragmentarea nu este recomandată. Va reduce durata de viață a SSD-ului dvs.

 • Atingeți pictograma Windows și accesați Defragmentați și optimizați unitățile opțiune.
defragmentează hard disk
 • Selectați unitatea pe care doriți să o defragmentați. După aceea, atingeți opțiunea Optimizare pentru a finaliza procesul.
defragmentează hard disk-ul în Windows 11

6. Adăugați mai multă memorie în Windows 11 (actualizare RAM/SSD)

Creșterea memoriei RAM a unui computer poate ajuta la îmbunătățirea performanței acestuia și la creșterea vitezei. De asemenea, puteți lua în considerare actualizarea la un SSD dacă utilizați un computer cu un hard disk. Crede-mă, diferența de performanță este pur și simplu noapte și zi. Am folosit un SSD pe un procesor Intel i3 de generația a 3-a și Windows 11 rulează fără probleme. Un hard disk tipic de 5400 RPM are o viteză de citire/scriere de 100 MBps, în timp ce un SSD SATA oferă o Viteză de citire/scriere de 500 MBps. Acesta este un salt masiv de 5 ori și veți experimenta schimbarea timpului de pornire, lansările de aplicații și interacțiunea generală cu elementele sistemului de operare.

Imagine WD SSD

Dacă utilizați un desktop sau un laptop mai vechi, puteți verifica unele dintre cele mai bune SSD-uri de cumpărat. Deci, pentru ca Windows 11 să ruleze mai repede după toată optimizarea software-ului, chiar și pe procesoarele învechite, trebuie să obțineți un SSD. Aș merge până la a spune că nu ar trebui să rulați Windows pe un HDD!

7. Dezactivează aplicațiile repornabile

Pentru a vă face experiența mai rapidă și mai fluidă, Windows 11 repornește unele aplicații de fundal odată ce vă conectați la computer. Dacă aveți un computer puternic, aceasta poate fi o caracteristică bună. Dar pentru computerele mai vechi, dezactivarea acesteia te-ar ajuta să accelerezi Windows 11.

Așadar, pentru a dezactiva aplicațiile repornibile, trebuie doar să urmați pașii de mai jos.

 • Deschide Setări și accesează secțiunea Conturi. Selectați opțiunile de conectare.
setările contului în Windows 11
 • Acum, dezactivați opțiunea „Salvați automat aplicațiile mele repornabile și reporniți-le când mă conectez din nou” și ați terminat.
dezactivați repornirea automată în aplicații

8. Dezinstalați software-ul/bloatware-ul nedorit

Eliminarea fișierelor nedorite și a programelor bloatware vă poate ajuta, de asemenea, să accelerați Windows 11. Și acest lucru implică câțiva pași simpli de urmat.

 • Atingeți pictograma Windows și accesați opțiunea Setări.
Deschideți setările din meniul Start
 • Acolo, accesați Aplicații și apoi selectați Aplicații și caracteristici. De asemenea, puteți face clic dreapta pe pictograma Windows pentru a accesa opțiunea Aplicații și funcții.
ștergeți fișierele nedorite
 • Acum veți găsi lista de aplicații și le veți elimina pe cele nedorite atingând meniul cu trei puncte și selectând opțiunea Dezinstalare.
lista de aplicații

9. Ștergeți fișierele temporare

Un alt lucru pe care îl poți face este ștergeți fișierele temporare. Acestea sunt fișierele care sunt stocate pe PC sau laptop atunci când aplicațiile îndeplinesc sarcini, pentru o funcționare fără probleme. Cu toate acestea, aceste fișiere nu sunt prea esențiale și pot ajunge să ocupe mult spațiu. Puteți urma acești pași pentru a le elimina și, la rândul său, pentru a îmbunătăți performanța Windows 11.

 • Presa ‘Windows+X‘ și atingeți opțiunea Run. De asemenea, puteți utiliza tasta rapidă Windows+R pentru a obține opțiunea direct.
deschide dialogul de rulare în Windows 11
 • Tastați „%temp%” și selectați OK.
ștergeți fișierele temporare
 • Acum veți fi dus la folderul cu fișiere temporare. Doar selectați-le pe toate și ștergeți-le.
fișierele temporare afișate în Windows Explorer

Rețineți că puteți utiliza și aplicația încorporată Disk Cleanup pentru a curăța cu ușurință fișierele temporare de pe hard disk.

10. Eliberați spațiu pe disc

Dacă ați făcut upgrade la Windows 11 de la Windows 10, probabil că aveți fișiere rămase și temporare Windows 10 pe sistemul dvs. Windows 11. Aceste fișiere sunt inutile și inutil rezerva un spatiu crucialastfel încât dispozitivele Windows 11 încetinesc. Un alt lucru de remarcat este că Windows păstrează vechile fișiere Windows 10 timp de 10 zile în cazul în care doriți să reveniți la Windows 10 din Windows 11.

eliberați spațiu pe disc Windows 11

Deci, dacă v-ați hotărât și doriți să rămâneți cu Windows 11, puteți să urmați ghidul nostru și să eliberați spațiu pe disc în Windows 11. Chiar dacă nu doriți să ștergeți fișierele Windows 10, puteți totuși să ștergeți fișierele temporare. fișiere care nu au nicio utilitate în Windows 11. Doar urmați ghidul nostru și veți descoperi că performanța Windows 11 s-a îmbunătățit cu un pas.

11. Utilizați Storage Sense pentru a face Windows 11 mai rapid

Pe lângă asta, poți și activați sensul de stocare, care curăță automat Windows 11 din când în când. Pentru a-l activa, urmați pașii de mai jos.

 • Deschideți Setări și faceți clic pe Sistem în bara laterală.
setările de sistem în Windows 11
 • Selectați opțiunea Stocare și apoi faceți clic Activați Descoperirea stocării.
activați sensul de stocare pentru a accelera Windows 11

12. Dezactivați animațiile și efectele vizuale

Știm că unele dintre cele mai bune caracteristici ale Windows 11 sunt animații netede, estompare acrilică, elemente transparente UI etc. Aceste noi modificări ale interfeței de utilizare oferă într-adevăr o nouă schimbare Windows 11. Dar, din nou, toate aceste animații de lux au un cost, mai ales dacă nu aveți un GPU dedicat. Deci, dacă doriți ca Windows 11 să se concentreze mai degrabă pe performanță decât pe aspect, puteți ajusta setările în consecință. Iată ce ar trebui să faci:

dezactivați animațiile și efectele vizuale
 • Deschideți Setări și navigați la Personalizare.
personalizați setările de culoare în Windows 11
 • Atingeți opțiunile Culori. Aici, dezactivați opțiunea „Efecte de transparență”.
9. Dezactivați animațiile și efectele vizuale
 • După aceea, accesați Accesibilitate din bara laterală.
setări de accesibilitate în Windows 11
 • Acum, selectați opțiunea Efecte vizuale și dezactivați „Efecte de transparență” și „Efecte de animație”.
dezactivați transparența și animațiile
 • După ce ați terminat, apăsați o dată tasta Windows și căutați „Vizualizați setările avansate ale sistemului.”
setari de sistem avansate
 • Deschideți-l și faceți clic pe „Setări” în secțiunea „Performanță”. Aici, alegeți „Ajustați pentru cea mai bună performanță” și faceți clic pe OK și ați terminat.
cel mai bun mod de performanță pentru Windows 11

13. Dezactivați notificările și sfaturile

Pentru a vă îmbunătăți utilizarea, veți primi adesea notificări și sfaturi și trucuri de efectuat. Pentru aceasta, PC-ul este scanat, ceea ce ar putea ajunge să-i afecteze performanța. Dezactivarea acestora poate fi utilă. Iată cum să dezactivați notificările și sfaturile în Windows 11.

 • Accesați opțiunea Setări (fie făcând clic pe meniul Start, fie apăsând Windows+I).
deschideți aplicația de setări din meniul Start
 • Selectează notificări opțiune. Acolo veți găsi două opțiuni: „Oferă sugestii despre cum îmi pot configura dispozitivul” și „Oferă sugestii despre cum îmi pot configura dispozitivul”. Dezactivează ambele.
dezactivați sfaturile și sfaturile pentru a accelera Windows 11

14. Dezactivați aplicațiile de fundal

Există o serie de aplicații care rulează în fundal pentru a vă ține la curent. Deși aplicațiile de e-mail și calendar nu reprezintă o problemă, pot exista o mulțime de aplicații de fundal inutile care vă pot încetini dispozitivul. Pentru a rezolva asta,

 • Faceți clic dreapta pe pictograma Windows și faceți clic pe Aplicații și caracteristici opțiune.
meniul contextual Windows 11
 • Veți găsi o listă de aplicații. Aici, pur și simplu faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte de lângă aplicațiile pe care doriți să le dezactivați de la rularea în fundal.
lista de aplicații și funcții
 • Selectați „Opțiuni avansate” și derulați puțin în jos pentru a ajunge la opțiunea de permisiuni ale aplicației de fundal. Selectați Nu pentru a finaliza sarcina.
dezactivați cortana pentru a accelera Windows 11

Dacă doriți să părăsiți o aplicație care rulează deja în fundal, faceți clic dreapta pe pictograma Windows și selectați opțiunea Task Manager. Acest lucru se poate face și prin apăsarea Ctrl + Shift + Esc. Acum, selectați aplicațiile pe care nu le doriți în fundal și apoi faceți clic pe butonul Sarcina finală opțiunea din partea de jos.

15. Dezactivează VBS (pentru jucători)

Securitatea bazată pe virtualizare (VBS) este o nouă caracteristică în Windows 11 care protejează sistemul de operare împotriva codurilor nesigure și a programelor malware. Face parte din stratul HVCI (hypervisor-enforced code integrity). Dar rapoarte recente sugerează că, datorită acestei caracteristici de securitate, jocurile au văzut a scăderea performanței de la 5% la 25%. Chiar și Microsoft sugerează că laptopurile pentru jocuri „pot alege să se livreze cu HVCI dezactivat”. Deci, dacă sunteți un jucător și doriți cea mai bună performanță pe Windows 11, puteți dezactiva VBS.

 • Pentru a face acest lucru, apăsați o dată tasta Windows și căutați „Core Isolation”.
dezactivați izolarea nucleului pentru a accelera Windows 11
 • Deschideți-l și dezactivați comutatorul imediat. După ce ați terminat, reporniți computerul și ați terminat.
Dezactivați VBS în Windows 11

16. Dezactivează modul joc

Dacă nu sunteți un jucător, cel mai bine este să dezactivați complet modul de joc. Acesta va opri DVR-ul și alte servicii legate de Xbox care rulează în fundal, accelerând computerul cu Windows 11.

 • Pentru aceasta, deschide Setări și accesează „Jocuri”.
modul joc windows 11
 • Deschideți „Modul de joc” și dezactivați comutatorul.
dezactivați modul joc în Windows 11
 • În mod similar, deschideți „Xbox Game Bar” și „Captures” și dezactivați toate comutatoarele în ambele meniuri.
dezactivați bara de jocuri xbox

17. Nu instalați software antivirus de la terți

Este o greșeală comună să instalezi un antivirus terță parte pe Windows 11 și 10. Da, a fost o perioadă când aveai nevoie de un program antivirus dedicat pentru a bloca programele malware și virușii. Cu toate acestea, Microsoft a îmbunătățit jocul în ceea ce privește securitatea, iar securitatea Windows încorporată (numită și Windows Defender) este mai mult decât suficientă pentru a vă proteja computerul cu Windows 11. actualizați regulat definițiile virușilor iar în utilizarea mea, s-a dovedit a fi un antivirus de încredere.

Problema instalării unui antivirus alternativ este că vă încetinește cu adevărat computerul. Ambele programe antivirus verificați hash-urile fișierelor, faceți verificări de integritate, și altele. Acest lucru poate afecta performanța computerului dvs. Pe scurt, aș spune să nu instalați un antivirus terță parte pentru a vă menține computerul cu Windows 11 rapid și receptiv.

setările de sănătate și securitate ale Windows 11

Notă: Software-ul antivirus este util în anumite cazuri de utilizare specifice. De asemenea, dacă utilizatorii accesează site-uri web umbrite, ar trebui să folosească de preferință un software antivirus bun pentru a-și proteja computerul.

Între timp, asigurați-vă că verificați în mod regulat dacă există viruși, deoarece aceștia pot afecta performanța computerului dvs. și pot prezenta riscuri de securitate. Windows 11 are protecție antivirus încorporată care vă poate ajuta să scăpați de ele.

 • Accesați meniul Start. Deschide Setări și apoi accesează Confidențialitate și securitate.
 • Faceți clic pe opțiunea Windows Security.
setări de confidențialitate și securitate în Windows 11
 • Odată deschis, accesați opțiunea Protecție împotriva virușilor și amenințărilor, verificați actualizările și executați o scanare rapidă. Acest lucru ajută la îmbunătățirea performanței computerului și, de asemenea, îl menține protejat.
antivirus încorporat în Windows 11

De ce Windows 11 încetinește?

Pot exista numeroase motive pentru un PC sau laptop cu Windows 11 mai lent, în ciuda actualizării majore a Windows 11. Fie că este vorba de un PC/laptop vechi sau de probleme de hard disk, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți performanța Windows pe computerul dvs. . Deci, să aruncăm o privire la cum să accelerăm Windows 11.

întrebări frecvente

 • Cum să accelerezi PC-ul cu Windows 11 pentru jocuri?

Dacă sunteți un jucător și doriți să accelerați Windows 11 pentru jocuri, trebuie să dezactivați VBS pe computer. Puteți consulta pașii pentru a dezactiva VBS în Windows 11 de mai sus.

 • Cum să accelerezi pornirea Windows 11?

Dacă computerul cu Windows 11 pornește lent, puteți dezactiva programele și aplicațiile de pornire. În afară de asta, ar trebui să vă gândiți la actualizarea hard disk-ului la un SSD, care cu siguranță va oferi computerului dvs. un impuls uriaș în viteza de pornire.

Îmbunătățiți performanța Windows 11 cu ușurință

Iată câteva dintre modalitățile care vă pot ajuta să accelerați Windows 11. Există și alte sfaturi pe care le puteți urma pentru a menține rapid Windows 11. Acest lucru se poate face prin desincronizarea OneDrive, depanarea Windows 11 și multe altele. Vă rugăm să rețineți că nu am sugerat modificarea niciunei setări de registry, deoarece acestea pot rupe unele dintre componentele Windows. Scriptul Debloater face cea mai mare parte a muncii și elimină pachetele inutile fără a modifica manual Registrul.

Între timp, dacă sunteți un utilizator vechi și doriți ca Windows 11 să arate ca Windows 10, urmați ghidul nostru. Și dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Windows 11 aduce o serie de funcții noi și îmbunătățiri de performanță, care pot fi utilizate cu succes de utilizatorii generali. Cu toate acestea, utilizatorii de laptopuri vechi ar putea întâmpina probleme, făcând necesară optimizarea sistemului de operare. Există mai multe modalități de a face acest lucru, cum ar fi dezactivarea aplicațiilor/aplicațiilor de pornire, deblocarea sistemului de operare sau dezinstalarea fișierelor/temporarelor nedorite. În plus, adăugarea unei memorii și actualizarea la un SSD pot îmbunătăți semnificativ performanța sistemului. Prin urmare, este important să luați măsuri pentru a accelera Windows 11 și a obține o experiență mai rapidă și mai fluidă.
Ne vedem la următorul click!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x