5 moduri de a curăța registrul Windows 10

5 moduri de a curăța registrul Windows 10
⏱️ 6 min read

Deoarece majoritatea dintre noi nu ne scufundăm des în editorul de registru, probabil că nu aveți nicio idee dacă ceva sau ceva nu trebuie curățat. Cu toate acestea, în timp, registrul dvs. colectează chei de registry rupte, învechite și chiar lipsă care afectează performanța computerului. Este posibil să primiți chiar și mesajul de eroare ocazional. Cu ajutorul instrumentelor Windows și a unor instrumente terță parte, puteți curăța rapid registrul Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cauzele erorilor de registru

Dacă nu întâmpinați nicio problemă acum, este posibil să nu credeți că curățarea registrului este importantă. Dar, pe măsură ce instalați și dezinstalați aplicații și hardware, sunt create noi intrări de registru. Aceasta include actualizări Windows. Cu toate acestea, acestea nu sunt întotdeauna eliminate în mod curat atunci când dezinstalați aplicații și hardware sau faceți alte modificări ale sistemului.

Acest lucru lasă PC-ul dvs. în căutarea hardware-ului și a aplicațiilor care vin cu acele taste. Cu cât se acumulează mai mult, cu atât este mai probabil să întâmpinați probleme. Curățarea registrului dvs. la fiecare câteva luni vă ajută să preveniți acest lucru.

1. Utilizați Curățarea discului

Cea mai simplă modalitate de a curăța registrul Windows 10 este de a utiliza Curățarea discului, care este excelentă și pentru curățarea fișierelor în exces de pe hard disk. Nu este pentru registru, dar poate termina eliminarea resturilor din aplicații și drivere. Când elimină aceste fișiere, intrările de registry corespunzătoare sunt adesea șterse.

Deschideți Start și tastați „curățarea discului”. Selectați rezultatul Curățare disc care apare.

Instrumentul rulează automat o scanare. După ce ați terminat, faceți clic pe „Curățați fișierele de sistem”. Aceasta adaugă câteva opțiuni pentru instrumentul de scanat. Instrumentul rulează a doua oară, oferindu-vă câteva opțiuni suplimentare.

Modalități de curățare a sistemului Windows 10 Registry Disk Cleanup System

Verificați orice opțiuni doriți. Puteți să le verificați pe toate. Asigurați-vă că nu aveți nimic în Coșul de reciclare pe care doriți să îl păstrați mai întâi. Apăsați OK pentru a vă curăța sistemul.

2. Utilizarea DISM

DISM, care înseamnă Deployment Image Servicing and Management, este un instrument Windows încorporat utilizat pentru repararea actualizărilor și a erorilor de sistem. De asemenea, poate ajuta la repararea problemelor legate de intrările de registry defecte. Deși nu este un produs de curățare complet al registrului, acesta poate îmbunătăți starea de sănătate a registrului dvs.

Deschideți Start și tastați „cmd”. Alegeți „Rulați ca administrator” sub Linia de comandă.

Modalități de curățare a Windows 10 Registry Cmd

Introduceți următoarele la prompt:

Modalități de curățare a registrului Windows 10 Dism

Scanarea găsește și curăță erorile. Toate acestea nu vor fi legate de registrul dvs. Partea bună este că acest lucru vă poate ajuta computerul să funcționeze mai bine rezolvând probleme pe care nici nu știați că le aveți.

3. Folosiți CCleaner

CCleaner este un curățat popular de PC-uri de ani de zile. De la ștergerea cookie-urilor și fișierelor temporare până la gestionarea opțiunilor de pornire, face puțin din toate, inclusiv curățarea registrului. Ce este și mai bine este că puteți face o copie de rezervă a registrului înainte de a-l curăța, ceea ce este o idee bună.

Modalități de curățare a Windows 10 Registry Ccleaner

În timp ce sunt disponibile opțiuni premium, versiunea gratuită este tot ceea ce aveți nevoie. Puteți rula instrumentul făcând clic dreapta pe Coșul de reciclare sau deschizându-l prin meniul Start.

4. Curățați cu Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner este un instrument gratuit, ușor pentru a curăța registrul Windows 10. Oferă trei moduri, deși Fast Scan funcționează cel mai bine pentru majoritatea utilizatorilor.

Modalități de curățare a Windows 10 Registry Wise

Este disponibilă o versiune premium, dar versiunea gratuită se ocupă de tot ce aveți nevoie. Versiunea premium oferă curățenie programată. În caz contrar, faceți o notă pentru ao utiliza o dată la câteva luni.

5. Utilizați Auslogics Registry Cleaner

Auslogics Registry Cleaner are o lungă istorie în a ajuta la menținerea registrelor mai curate. Versiunea gratuită oferă scanare de bază, care este adesea suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, puteți trece la versiunea premium pentru notificări și scanări mai profunde și curățare.

Modalități de curățare a Auslogics-ului Windows 10 Registry

Trebuie să revizuiți toate intrările înainte de a șterge ceva, oferindu-vă control deplin. Cu toate acestea, instrumentul va alege doar intrări sigure de șters.

Gânduri finale

Deși metodele de mai sus sunt de obicei sigure, este întotdeauna o idee bună să vă copiați registrul înainte de a-l curăța. În plus față de curățarea obișnuită, puteți optimiza registrul pentru a vă ajuta computerul să ruleze mai repede.

Credit de imagine: Auslogics Press

Legate de:

  • Cum se restabilește copie de rezervă a registrului în Windows 10
  • Cum să aflați valorile de registru echivalente pentru setările politicii de grup
  • Cum se editează registrul unui alt utilizator în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x