5 moduri de a folosi Raspberry Pi 4 la o utilizare bună

5 moduri de a folosi Raspberry Pi 4 la o utilizare bună
⏱️ 4 min read

Datorită combinației sale cu un cost redus de intrare și o ușurință relativă de utilizare, Raspberry Pi a devenit rapid unul dintre computerele de bord unice pentru pasionați, după lansarea inițială. Printre singurele lucruri care l-au împiedicat să se bucure de o utilizare și mai largă au fost specificațiile hardware modeste.

Acest lucru s-a schimbat odată cu lansarea Raspberry Pi 4. Acest ultim model este cea mai puternică iterație a hardware-ului de până acum, deschizând categorii complet noi de ceea ce puteți face cu aplicația.

1. Computer desktop

Puteți rula tehnic întotdeauna Raspberry Pi ca pe un computer desktop, dar iterațiile mai vechi erau destul de slab. Cu Raspberry Pi 4, nu numai că hardware-ul este mai rapid, în general, dar veți obține o pereche de porturi micro HDMI capabile să ruleze două afișaje 4K.

Maximizați memoria RAM la 4 GB, rulați o pereche de monitoare și conectați o unitate externă sau două, iar dvs. aveți un computer destul de capabil. Nu veți rula software complex de modelare 3D, cel puțin la viteze foarte rapide, dar este cu siguranță suficient pentru a aborda sarcinile normale de calcul.

2. Cutie de transmisie multimedia DIY

În timp ce jucătorii de streaming precum Amazon Fire TV și Roku se îmbunătățesc tot timpul, s-ar putea să fiți mai bine cu unul pe care îl construiți singur. Hardware-ul actualizat și afișajul 4K fac ca noul Pi să fie perfect potrivit pentru construirea unei cutii de streaming 4K.

Instalați distribuția Linux la alegere și adăugați OSMC (Open Source Media Center) și sunteți bine să mergeți.

3. Mașină de jocuri retro

Versiunile mai vechi ale Raspberry Pi au putut juca jocuri clasice de jocuri cu ajutorul Proiect RetroPie. Puteți juca în continuare toate acele jocuri vechi, dar cu specificațiile hardware actualizate, puteți utiliza chiar și mai multe emulatoare care necesită hardware pentru a vă juca vechile jocuri.

Modalități de a pune Raspberry Pi 4 pentru a utiliza jocuri retro

Oamenii nu au găsit încă limitele Pi 4, dar puteți începe alegând să instalați emulatoarele dvs. în loc să utilizați RetroPie. S-ar putea să fiți surprins de câte jocuri vechi puteți rula pe noul hardware.

4. Player audio digital

De ce să vă deranjați să schimbați CD-urile de pe stereo sau chiar mai rău, să vă conectați telefonul? Dacă aveți o colecție de muzică digitală, tot ce aveți nevoie este Raspberry Pi și un convertor USB DAC (digital-analog) și aveți un player de înaltă rezoluție pentru a vă alimenta sistemul hi-fi.

Acest lucru a fost posibil cu versiunile anterioare de Raspberry Pi, dar cu cel mai nou hardware, software-ul ar trebui să aibă un timp mai ușor de decodare a fișierelor cu viteză mare.

5. Steam Link Box

Este posibil ca Valve să fi întrerupt dispozitivul său Steam Link independent, dar asta nu înseamnă că nu ai noroc când vine vorba de jocuri pe PC pe televizor. De ce să vă mutați computerul în sufragerie atunci când primiți acele jocuri pe televizor cu Pi 4 și unele programe software.

Modalități de a pune Raspberry Pi 4 pentru a utiliza Steamlink

Tot ce trebuie să faceți este să instalați fișierul Aplicația Steam Link de pe site-ul Valve. Echipa Raspberry Pi chiar a încercat-o singură și au fost mulțumit de rezultate.

Desigur, cele cinci idei de mai sus sunt doar câteva dintre numeroasele opțiuni. Dacă v-ați gândit să folosiți Raspberry Pi pentru un proiect înainte, dar nu l-ați considerat suficient de puternic, vă recomandăm să încercați din nou. Micul computer a fost întotdeauna puternic și acum este cu atât mai mult.

Acestea fiind spuse, stoarcerea maximă a performanțelor posibile din Raspberry Pi poate face ca acesta să se aprindă. Dacă doriți să vă asigurați că funcționează cât mai mult posibil, aruncați o privire la ghidul nostru pentru a vă menține Raspberry Pi rece.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x