5 moduri de a schimba aplicația de mesagerie implicită pe Android

Android Change Default Messaging App
⏱️ 9 min read

Pe Android, nu sunteți restricționat la o singură aplicație de mesagerie. Dacă nu vă place aplicația SMS preinstalată, puteți descărca o aplicație SMS terță parte și o puteți transforma în aplicația implicită. Dar cum schimbi aplicația implicită de mesagerie pe Android? Puteți face acest lucru într-unul din cele patru moduri. Înainte de a trece la metode, să examinăm impactul schimbării aplicației SMS implicite.

Ce se întâmplă când modificați aplicația de mesagerie implicită

Pentru început, schimbarea aplicației SMS implicite nu va șterge mesajele dvs. Toate mesajele dvs. existente vor apărea în noua aplicație de mesagerie implicită când treceți la aceasta. Cu toate acestea, nu veți putea folosi alte aplicații de mesagerie atunci când o altă aplicație este setată ca implicită. Noul SMS va ajunge în aplicația implicită setată în prezent. În cazul în care treceți la vechea aplicație implicită în viitor, noile mesaje care au ajuns în noua aplicație implicită vor apărea și în vechea aplicație. În afară de asta, va trebui să utilizați setările și caracteristicile oferite de noua aplicație implicită de mesagerie.

Să verificăm metodele de schimbare a aplicației implicite de mesagerie în Android.

1. Instalați aplicația nouă

De obicei, atunci când instalați și deschideți o nouă aplicație SMS pe telefonul dvs. Android, vi se va cere să alegeți aplicația implicită de mesaje text. Atingeți pe cel pe care doriți să îl setați ca implicit și apăsați butonul „Întotdeauna” sau „Setați ca implicit”.

Android Setează o nouă aplicație de mesagerie implicită

2. Setarea implicită pentru aplicații

Dacă ați setat deja o aplicație de mesagerie implicită și doriți să o schimbați, Android oferă o modalitate ușoară de a face acest lucru utilizând setările implicite pentru aplicații. De asemenea, puteți modifica aplicațiile implicite pentru browser, lansator, telefon și mesagerie.

  1. Deschide Setări pe telefonul tău Android și atinge Aplicații/Aplicații și notificări.
Aplicații de mesagerie implicite
  1. Atingeți Aplicații implicite, dacă sunt disponibile. Dacă nu îl vedeți, atingeți „Avansat -> Aplicații implicite”. Dacă nu este acolo, atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați Aplicații implicite. Alternativ, introduceți pur și simplu Aplicații implicite în bara de căutare a setărilor.
Aplicații Android implicite
  1. Atingeți aplicația SMS și vor apărea aplicațiile de mesagerie disponibile. Atingeți pe cel pe care doriți să îl setați implicit.
Aplicația SMS implicită pentru Android

Pași similari pot fi utilizați pentru a schimba aplicația SMS implicită pe telefoanele Samsung Galaxy. Accesați „Setări → Aplicații → Alegeți aplicațiile implicite → Aplicație SMS”. Selectați noua aplicație implicită de mesagerie. Repetați acești pași pentru a schimba din nou aplicația implicită în viitor.

Aplicații de mesagerie implicite Samsung

3. Utilizați opțiunea „Aplicația SMS”.

Apoi, puteți utiliza opțiunea aplicației SMS de pe ecranul de informații despre aplicație pentru a comuta la o nouă aplicație de mesagerie.

  1. Deschide Setări urmat de Aplicații.
  2. Căutați aplicația de mesagerie pe care doriți să o setați ca implicită din lista de aplicații instalate. Să spunem, Messenger.
Aplicații de mesagerie implicite Messenger
  1. Pe ecranul de informații despre aplicație care apare, derulați în jos și atingeți aplicația SMS sau aplicația de mesagerie. Apoi, selectați aplicația de mesagerie dorită pe care să o setați ca implicită.
Aplicații de mesagerie implicite Messenger Change

4. Ștergerea setărilor implicite

O altă modalitate de a șterge setările implicite pentru orice aplicație este să deschideți setările pentru informațiile aplicației și să apăsați butonul „Ștergeți setările implicite”.

  1. Deschide Setări și accesează Aplicații.
  2. Sub Instalat sau Toate aplicațiile, atingeți aplicația pe care doriți să o eliminați ca aplicație implicită – de exemplu, aplicația Mesaje.
Modificarea aplicațiilor de mesagerie implicite
  1. Veți ajunge la ecranul cu informații despre aplicație. Atingeți „Deschidere implicit” sau „Setare ca prestabilit”, în funcție de opțiunea disponibilă. Dacă nu vedeți nicio astfel de opțiune, apăsați mai întâi pe „Avansat”. Apăsați butonul „Ștergeți setările implicite” sau „Ștergeți preferințele implicite” pe ecranul următor.
Aplicația de mesagerie Android Clear implicită

După ce ștergeți aplicația implicită, vi se va cere să selectați noua aplicație de mesagerie implicită pentru telefonul dvs. Android când deschideți o aplicație SMS.

5. Resetați Preferințele aplicației

Dacă dintr-un motiv oarecare nu puteți schimba aplicația implicită de mesagerie, pur și simplu resetați preferințele aplicației (resetați setările) pe telefon. Aceasta va reseta și aplicația implicită de mesagerie, așa că va trebui să o setați din nou folosind metoda 1 sau 2, așa cum se arată mai sus.

Rețineți că resetarea preferințelor aplicației nu va șterge datele telefonului sau fișierele personale – va reseta doar setările, cum ar fi aplicațiile implicite, permisiunile etc.

Pentru a reseta preferințele aplicației, accesați „Setări -> Sistem (Gestionare generală) -> Opțiuni de resetare”. Atingeți „Resetați preferințele aplicației” sau „Resetați toate setările”, în funcție de opțiunea disponibilă.

Resetare implicită a mesajelor

Bonus: Utilizați aplicația terță parte pentru a selecta aplicațiile implicite

Metodele de mai sus vă limitează la o anumită aplicație implicită. Ce se întâmplă dacă doriți să utilizați o aplicație pentru o anumită acțiune și o altă aplicație pentru altceva fără a schimba aplicația implicită? Acest lucru este posibil cu ajutorul Mai bine deschide cu aplicația. Din păcate, această aplicație nu acceptă aplicații SMS, dar o puteți folosi pentru alte aplicații, cum ar fi audio, video, cărți electronice, imagini etc.

Cântărește doar aproximativ 500 KB și oferă un pop-up similar cu cel existent. Diferența constă în faptul că fie puteți alege o altă aplicație din meniu, fie aplicația implicită se va deschide automat după cinci secunde. Puteți modifica ora implicită pentru fiecare tip de fișier în setările aplicației.

Android Mai bine deschideți cu aplicația

întrebări frecvente

1. Cum fac WhatsApp aplicația mea implicită de mesagerie?

Nu puteți face WhatsApp aplicația implicită de mesaje text, deoarece nu acceptă SMS-uri.

2. Cum se schimbă sunetul textului pe Android?

Accesați „Setări → Sunet și vibrații → Sunet de notificare” și alegeți tonul dorit. Dacă nu sunteți mulțumit de niciuna dintre opțiunile implicite, utilizați un ton de notificare personalizat.

3. Pot folosi iMessage pe Android?

Este posibil să utilizați iMessage pe Android cu o soluție. Poate doriți să încercați, de asemenea, Serviciile de comunicare bogate (RCS). RCS este o versiune actualizată de SMS care funcționează pe Internet. Este considerat echivalentul iMessage pentru utilizatorii de Android. Utilizați RCS pentru a trimite imagini, autocolante, videoclipuri, locație etc.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x